5 tips om mentaal fit te blijven

Hoe blijf je mentaal fit nu je hele dagen thuiszit en werkt? Een lange tijd afgezonderd zijn is voor iedereen mentaal zwaar. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de komende tijd iets makkelijker door te komen. Lees hieronder 6 tips!
 

Tip 1: Houd je ritme vast 

Nu veel mensen thuis moeten blijven, komt de ‘normale’ dagindeling te vervallen. Dit kan bij sommigen voor onrust zorgen. Ons advies is om structuur in je dagen aan te brengen en je dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk aan te houden. Tegelijkertijd kun je deze periode ook gebruiken om rustiger aan te doen en stil te staan bij de mooie, kleinere dingen in het leven. 
 

Tip 2: Houd contact met vrienden en familie 

Sociale contacten zijn belangrijk. Stuur niet alleen apps of e-mails, maar bel elkaar ook regelmatig. Praat met elkaar over wat je vandaag hebt gedaan, maar ook over je gevoelens en angsten. Spreek met elkaar af voor een videogesprek. Dit kan met WhatsApp, Skype of FaceTime.  
 

Tip 3: Beperk slecht nieuws 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) begrijpt dat de virusuitbraak tot paniek en stress kan leiden. Daarom heeft de organisatie richtlijnen opgesteld om de geestelijke gezondheid van mensen te ondersteunen in deze tijden. Een van deze richtlijnen is om nieuws dat je angstig of gestrest laat voelen zoveel mogelijk te beperken. Volg dan ook niet continu het nieuws, maar doe dit hooguit één of twee keer per dag. 
 

Tip 4: Zorg voor voldoende daglicht 

Onduidelijk is of zonlicht impact heeft op het voorkomen van corona. In landen als Qatar zijn ook coronapatiënten en daar is het heel warm. Virologen hopen echter dat zonlicht een beetje gaat helpen (Bohlmeijer, 2020). Zonlicht is echter ook goed voor je, vooral in deze tijden. Van zonlicht krijg je een beter humeur. Ook al ben je aan huis gebonden, ga regelmatig je tuin in. Knap je tuin op of maak een wandeling en geniet van het voorjaarszonnetje.  
 

Tip 5: Blijf postief - geluk is als een spier die je kunt trainen 

Het is geen tegelwijsheid, maar gewoon de waarheid dat geluk als een spier is die je kunt trainen. Door te werken aan persoonlijke groei en een betere leefstijl kunnen we onze innerlijke staat van geluk verhogen. Ben daarom dankbaar en kijk elke dag terug op wat je hebt meegemaakt en schrijf op wat je een fijn gevoel gaf. Zo val je met een gelukzalig gevoel in slaap.
 

Tip 6: Beweeg voldoende

Bewegen is daarnaast belangrijk voor je mentale gezondheid. Dat je zoveel mogelijk binnenhuis moet blijven betekent bovendien niet dat je je zuurverdiende progressie van de afgelopen tijd op moet geven. Bewegen is namelijk een kwestie van ‘gewoon doen!’. Thuis sporten zonder apparaten kan bovendien prima. Om je te helpen hebben we 5 complete work-outs voor thuis (inclusief video’s met uitleg) voor je op een rijtje hebben gezet. Bekijk hier de video's. 

In de onderstaande video legt Giel Verberne, mede-oprichter van Personal Fitness Nederland, uit wat we bedoelen met 'Gewoon Doen':


 

Wil je graag nog meer tips & tricks, maak vrijblijvend (online) kennis! 

Wil je graag nog meer tips & tricks helemaal afgestemd op jouw situatie? Vul dan dit formulier in we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • * velden zijn verplicht.

 

 

 

 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum