Al meer dan 19.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sporten met spierpijn, wat kun je eraan doen?

Sporten met spierpijn, wat kun je eraan doen?

Als je liever niet meer wilt sporten met spierpijn, dan kun je hierover advies inwinnen bij onze gecertificeerde coaches. Met spierpijn sporten kan een extra drempel vormen om aan je eigen gezondheid te blijven werken. Wanneer je verwacht dat je tijdens sporten enkel spierpijn krijgt en dan volgende dagen niet kunt trainen vanwege deze pijnklachten, dan kan het zijn dat je ervoor kiest om niet te sporten. Met een ervaren coach kun je bespreken hoe je om kunt gaan met spierpijn sporten. Bij Personal Fitness Nederland werk je aan je mindset, zodat je sporten met spierpijn als gezond gaat ervaren. In plaats van dat je er tegenop gaat zien, leer je het meer te omarmen.

Sporten met spierpijn is gezond

Het is zeker niet verkeerd om te sporten met spierpijn. Het toont je dat je goed je spieren hebt getraind en dat je vorderingen maakt. Ook is het goed mogelijk om gewoon te sporten, al zul je mogelijk wat aanpassingen in je oefeningen moeten maken. Onze coaches begeleiden je volgens een drietal pijlers om meer succes te behalen met sporten:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mentale focus

Focus op doelen

In ons Leefstijl Programma start je met gerichte coaching op jouw thema: ‘sporten met spierpijn’. Uiteraard mag een sterke mindset hierbij niet ontbreken. Als je anders naar pijn tijdens het sporten leert kijken, zul je juist de positieve aspecten ervan erkennen. Dit dient als motivatie om juist wel te sporten met spierpijn.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
9.5
11 juni 2022
Studio Bergen op Zoom

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen