Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Thuis afvallen: het sportschema voor vrouwen

Thuis afvallen: het sportschema voor vrouwen

Wil je graag afvallen, maar voel je je als vrouw niet helemaal prettig in de sportschool? Dat is geen enkel probleem. Want ook thuis kun je trainen en fit worden. Volg daarom thuis een sportschema om als vrouw af te vallen. Wij zetten de meest effectieve oefeningen voor je op een rijtje. Zo kun jij sporten wanneer je wil, vanuit je eigen woonkamer.

Om met een gericht sportschema als vrouw thuis af te vallen, is het belangrijk om jezelf realistische doelen te stellen. Want trainen voor iets wat eigenlijk niet haalbaar is, werkt alleen maar demotiverend. Zet kleine stapjes wanneer je wilt afvallen, bijvoorbeeld het verlies van twee á drie kilo na een maand. Of zet bepaalde doelen op sportief vlak. Denk daarbij aan een bepaald aantal burpees achter elkaar, of een minuut lang planken. Wanneer je deze doelen bereikt hebt, kun je werken aan een volgend, uitdagender doel. En dat werkt motiverend.

Vaste tijdstippen inplannen in je sportschema is effectief om thuis af te vallen als vrouw. Wanneer je iedere week twee momenten vastlegt om te sporten kun je hier in je dagelijkse planning rekening mee houden. Kies er daarnaast ook voor om verschillende sportschema’s op te stellen. Bijvoorbeeld voor de buik, benen, billen of cardio. Zo blijft het afwisselend.

Sportschema voor vrouwen om thuis af te vallen: de juiste oefeningen

Oefeningen die je op ieder moment van de dag kunt doen, zonder dat je er materialen voor nodig hebt. Wij zetten ze per categorie voor je op een rijtje.

Cardio
Voer onderstaande oefeningen uit in drie sets van 30 tot 60 seconden. Neem tussen de sets een minuut rust.

 1. Mountain climbers
  Plaats je handen en voeten op de grond, alsof je in een push-up positie staat. Span zowel je buik- als bilspieren aan en haal vervolgens je linkerbeen naar je handen toe. Zet dat been terug en herhaal de beweging met rechts. Voer de oefening uit op een uitdagend tempo.
 2. Burpees
  Neem ook hier de push-up houding aan. Spring met je voeten richting je handen en duw jezelf met de kracht uit je benen omhoog en spring wanneer je gestrekt bent. Houd bij deze sprong je armen in de lucht. Wanneer je weer landt, plaats je je handen op de grond en kom je weer terug in de push-up houding.
 3. Jumping jacks
  Zet je voeten op schouderbreedte en kijk recht vooruit. Hang je armen langs je lichaam en trek je schouderbladen naar achteren. Span je buikspieren aan en spring omhoog. Spreid bij die sprong je benen en breng je armen samen boven je hoofd. Land met je voeten op heupbreedte en spring gelijk weer terug naar de beginpositie.
 4. High knees
  Ga rechtop staan en breng je rechterknie omhoog. Beweeg tegelijkertijd je linkerarm richting je knie. Voer dezelfde beweging uit met je linkerknie en rechterarm. Doe dit op hoog tempo.

 

Benen en billen: 3 sets van 15 tot 20 herhalingen
Voer de volgende oefeningen uit in drie sets van vijftien tot twintig herhalingen. Rust tussen de sets een minuut uit en ga daarna weer door.

 1. Lunges
  Positioneer je voeten op schouderbreedte uit elkaar en plaats beide handen op je heupen. Span je buikspieren aan om je rug recht te houden en zet met je linkervoet een grote stap naar voren. Buig beide knieën tot een hoek van 90 graden en zorg ervoor dat je voorste knie niet voorbij je voet komt. Houd deze positie even vast en duw jezelf via je voorste been weer naar boven om de beginpositie aan te nemen. Herhaal met het andere been.
 2. Squats
  Zet je voeten op schouderbreedte, en zorg dat je tenen naar voren wijzen. Kantel je bekken zodat je een holle rug hebt en strek je armen naar voren. Kijk recht vooruit en zak door je knieën totdat je benen in een hoek van 90 graden staan. Zorg dat je knieën niet voorbij je tenen reiken. Span gedurende de gehele oefening je buikspieren aan en houd je bovenlichaam recht. Beweeg weer terug naar de startpositie.
 3. Squat jumps
  Zet beide voeten neer op schouderbreedte en buig licht door je knieën. Spring omhoog, land op beide voeten en zak door je knieën totdat je benen in een hoek van 90 graden staan. Houd deze positie twee seconden vast en spring weer omhoog.
 4. Traplopen
  Een effectieve oefening die je thuis gemakkelijk implementeert in je sportschema wil je als vrouw afvallen: traplopen. Je traint hiermee niet alleen je kuit- en bilspieren, maar ook je conditie. Loop de trap meerdere keren op en af. Begin op een rustig tempo. Is dit te makkelijk? Verhoog dan je snelheid.

 

Bovenlichaam en buik: 3 sets van 15 to 20 herhalingen
Voer deze oefeningen uit in drie sets van vijftien tot twintig herhalingen. Neem tussen de sets door voldoende rust (ongeveer een minuut) en hervat de training.

 1. 1. Planken
  Start zittend op je knieën en buig voorover zodat je op je ellebogen steunt. Span je core aan en strek je benen, zodat je lichaam zo recht als een plank is. Houd dit voor minstens 30 seconden vast. Ontspan 10 seconden en herhaal nog twee maal.
 2. 2. Push-ups
  Ga op je knieën zitten en plaats je handen op schouderbreedte. Strek je benen zodat je op je tenen staat en houd je lichaam in een rechte lijn als bij een hogere plank. Zak langzaam door je armen, totdat je net boven de vloer bent. Houd je lichaam aangespannen en stil en breng jezelf uiteindelijk weer terug in de beginpositie.
 3. 3. Super(wo)man
  Ga liggen met je borst op de grond en leg je handpalmen naast je neer. Span je bilspieren en onderrug aan en breng je armen ter hoogte van je hoofd, terwijl je je borst van de grond verplaatst. Span je bovenrug aan en houd dit even vast. Breng je lichaam daarna weer terug naar de grond om weer in de startpositie te komen.
 4. 4. Crunches
  Ga op je rug liggen met je handen op je borst. Plaats je voeten op de grond en zet je knieën in een hoek van 90 graden. Adem in, span de buikspieren aan en til je schouders langzaam van de grond. Kom daarbij iets omhoog terwijl je je onderrug op de grond houdt. Laat je hoofd weer rustig zakken naar de beginpositie en adem uit

 

Professionele begeleiding

Met bovenstaande tips kun jij als vrouw afvallen door thuis een sportschema te volgen. Gaat dit niet helemaal naar wens? Of schakel je toch liever de hulp in van een professional? Neem dan contact op met Personal Fitness Nederland. Met ons Fit for Life-programma bieden we je een op maat gemaakt sport- en voedingsschema en ontvang je mental coaching. Ontdek of het iets voor jou is tijdens je gratis proefweek.

Gratis Proefweek

Een sportschema om te afvallen voor een vrouw wat jij thuis kan uitvoeren: gegarandeerd resultaat

Een sportschema om te afvallen voor een vrouw vanuit thuis. Het klinkt als een perfecte methode, en dat is het ook zeker. Bij Personal Fitness Nederland snappen wij dat je niet altijd de tijd hebt om naar een sportschool te gaan. Door een sportschema voor afvallen voor vrouwen thuis uit te voeren, hoef jij je nooit zorgen te maken over het regelen van een oppas voor jouw kinderen. Door het juiste plan te volgen zal jij net zo effectief resultaat hebben als wanneer je aan het sporten bent in een sportschool.

Een gedetailleerd sportschema om te afvallen voor een vrouw vanuit thuis

Een sportschema voor een vrouw om thuis te afvallen is gebaseerd op oefeningen en voeding die makkelijk thuis te volgen zijn. Dit betekent dat jij jouw training gewoon vanuit jouw huiskamer kan uitvoeren. Onder begeleiding van een van onze coaches krijg jij een gedetailleerd plan waarin alle informatie staat omtrent jouw training en jouw voeding.

Het juiste plan en de juiste mindset

Een effectief sportschema om te afvallen voor een vrouw vanuit thuis gaat verder dan alleen goed bewegen en gezond eten. Er zit ook een mentaal aspect aan gekoppeld. Te veel stress, een drukke levensstijl zijn allemaal factoren die jouw gewichtsverlies vertragen of belemmeren. Samen met onze gespecialiseerde coaches ga jij jouw levensstijl analyseren en jouw mindset in orde maken, zodat jij het meest uit jouw sportschema voor afvallen voor een vrouw vanuit thuis haalt.

De beste begeleiding voor afvallen

Wil jij graag afvallen door middel van een sportschema voor een vrouw vanuit thuis? Dan schakel je ons in. Wij staan klaar om je te begeleiden van A tot en met Z. Wij laten je inzien dat jij veel meer dan jouw doelen kan behalen, zolang je er jouw energie en motivatie in steekt.

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
6 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen