Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

5 voordelen van afvallen in de sportschool

Personal Fitness Nederland sporten in sportschool

5 voordelen van afvallen in de sportschool

Thuis sporten klinkt ideaal. Je hoeft de deur niet uit en kunt trainen op elk tijdstip van de dag. Handig als het slecht weer is. Of als je druk bent en nog even gauw wil sporten voordat je aan je werkdag begint. Bovendien kost thuis afvallen je (bijna) niets. Toch zijn er genoeg redenen om juist te kiezen voor het afvallen in de sportschool. We delen er vijf.

1. Je hebt alles binnen handbereik

Door wekelijks of maandelijks contributie te betalen, heb je toegang tot alle fitnessmaterialen, kennis en faciliteiten die jouw sportschool te bieden heeft. Mogelijk heb je hulp nodig bij het sporten en afvallen. Gelukkig is die hulp in de gym dichtbij. Zorg wel dat je kiest voor een goede sportschool. Daar leggen medewerkers graag uit hoe je de apparatuur gebruikt of hoe je oefeningen op de juiste manier uitvoert. Hierbij kijken ze met een deskundig oog naar je houding. Ideaal als je net begint met sporten. En enorm belangrijk om blessures te voorkomen. Ook kun je professionele hulp inschakelen om zo effectief mogelijk te trainen. Zo verspil je geen tijd aan oefeningen die je niet dichterbij je streefgewicht brengen. Vaak kun je in de sportschool een schema laten opstellen met geschikte oefeningen om vet te verbranden. Makkelijker afvallen dan in de sportschool gaat niet!

2. Je kunt op veel manieren trainen

De mogelijkheden om te trainen in de sportschool zijn eindeloos. Zo kun je zelf op gaan trainen of juist groepslessen volgen. Elke week naar spinning, zumba, clubpower of Pilates? Gezellig én effectief. Vergeet natuurlijk ook het buikspierkwartier niet. Liever geen groepslessen, maar op eigen houtje afvallen in de sportschool? Kies dan voor cardio- of krachttraining. Of een combinatie van die twee. Denk bijvoorbeeld aan een uur op de loopband, crosstrainer of roeitrainer. Of juist een kortere, intensieve HIIT (High Intensity Interval Training) met fitnessapparatuur of (lichaams)gewicht. Door je spieren te trainen verbrand je ook na je training calorieën. Zeker het trainen van grote spiergroepen stimuleert je vetverbranding. Doe dus vooral een rondje squats, deadlifts en lunges. Met zo veel opties moet dat afvallen in de sportschool zeker lukken.

3. Je hebt weinig afleiding

Ben je in de sportschool, dan train je. Thuis gaat het er nog wel eens anders aan toe. Die telefoon en tv zijn toch binnen handbereik. En dat komt het sporten niet ten goede. Wat afvallen in de sportschool extra fijn maakt is de ontspanning die het geeft doordat je in een andere omgeving bent. Zo maak je je hoofd even helemaal leeg. En plof je daarna weer met een voldaan gevoel lekker thuis op de bank.

4. Je traint effectiever

Dat je effectiever traint in de sportschool, heeft natuurlijk te maken met het feit dat je weinig afleiding hebt. Maar er is nog een reden. Want een kwartier na aankomst in de sportschool alweer vertrekken? Dat gaat niet. Grote kans dat ook jij bewijsdrang hebt. In de eerste plaats naar jezelf (je kunt het!). Maar ook naar anderen. Natuurlijk wil jij laten zien dat je die zware gewichten kunt tillen. En dat je keurig je schema met pittige oefeningen volgt. Helemaal als er af en toe een trainer met je meekijkt. Thuis hou je het toch wat sneller voor gezien. Die laatste twee oefeningen overslaan? Dat ziet toch niemand…

5. Het is er gezellig!

Het leukste voordeel van afvallen in de sportschool is toch wel de gezelligheid! Door samen met een vriend(in) of buddy sporten. Misschien kom je er onverwachts wel bekenden tegen. Of ken je juist nog niemand en wil je contact leggen met nieuwe mensen. Een sociaal uurtje dus! In de sportschool afvallen is daarmee niet alleen effectief, maar ook enorm gezellig!

Afvallen in de sportschool met begeleiding

Heb je weinig ervaring met fitness, moeite om jezelf te (blijven) motiveren of geen idee welke oefeningen jou nou écht helpen je doelen te bereiken? Kies dan voor afvallen in de sportschool met begeleiding. Dat kan bij Personal Fitness Nederland. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema met de juiste oefeningen voor jouw wensen en doelen. Dit is nooit saai! We zorgen namelijk voor een afwisselend en uitdagend programma. Ook tijdens je training is jouw personal coach aanwezig om jou te begeleiden en motiveren. Daarnaast krijg je een voedingsadvies op maat. Zo leer je wat je wel en beter niet kunt eten om die overtollige kilo’s te verliezen. En met onze mental coach overwin je iedere uitdaging. Probeer het een weekje vrijblijvend uit! Meld je direct aan voor een gratis proefweek.

Gratis Proefweek

Afvallen in de sportschool: het belang van een goed sportschema

Afvallen in de sportschool is zeker mogelijk. Het is echter enorm van belang dat je aan de slag gaat met het juiste sportschema. Om succesvol te afvallen in de sportschool, schakel je Personal Fitness Nederland in. Wij zijn een team vol experts die persoonlijk aan de slag gaan met onze cliënten. Keer op keer slagen wij erin om de bewegingsdoelen van onze cliënten te behalen, doordat we werken met de beste sportplannen. In de sportschool afvallen is dankzij ons motiverend, en vooral leuk.

Afvallen in de sportschool via een sportplan

Om te afvallen in de sportschool, is het belangrijk dat je aan de slag gaat met een duidelijk plan. Wij staan klaar om je te helpen bij het opstellen van zo’n plan. Samen met onze gespecialiseerde coaches, ga je jouw levensstijl, doelen en huidige eetpatroon analyseren. Aan de hand daarvan wordt er een plan opgesteld die beweging, voeding en mindfulness combineert.

Het belang van motivatie

Wanneer jij gaat afvallen in de sportschool, is het enorm belangrijk om je te focussen op het behouden van motivatie. Het grootste probleem waar de meeste tegenaan lopen, is dat ze na een paar weken te weinig verschil merken waardoor de motivatie afneemt. Door ons in te schakelen, heb jij zekerheid dat het dit keer wel gaat lukken.

Kom langs bij onze studio

Val af in de sportschool via ons op maat gemaakte plan. Onze coaches staan klaar om je persoonlijk te begeleiden door alle ups en down, zodat jij succesvol kan afvallen in de sportschool. Kom vandaag nog langs bij onze studio, om jouw op maat gemaakte plan te starten.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen