Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Fitnessschema vetverbranding

Fitnessschema vetverbranding boksen

Fitnessschema vetverbranding

Wanneer vetverbranding het doel is, kan een fitnessschema uitkomst bieden. Een vastgesteld beweegritme geeft houvast en geeft inzicht in wat wél en wat niet voor jouw lichaam werkt. Er zijn vele schema’s te vinden, dus er is voor ieder wat wils. Wij vertellen je meer over jouw vetverbranding, effectieve oefeningen en de schema’s die je kunnen helpen je doelen te bereiken.

Hoeveel bewegen?

Wil je vet verbranden, dan zul je moeten bewegen. Wij raden je aan om je in ieder geval aan de ‘beweegnorm’ en de ‘fitnorm’ te houden. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert om minstens 5 dagen per week minimaal een halfuur matig intensief te bewegen. Door een stevige wandeling te maken, bijvoorbeeld. De Fitnorm geeft aan dat minstens 3 dagen per week minimaal 20 minuten zwaar intensief bewegen, zoals hardlopen, de norm zou moeten zijn.

Wil je afslanken, dan zul je echter nog een stapje extra moeten doen. Want wie niet alleen preventief wil bewegen, maar ook de opgebouwde vetreserves wil aanspreken, doet er goed aan om ook aan krachttraining te beginnen. Op die manier raak je immers zo min mogelijk spiermassa kwijt; cruciaal tijdens het afslankproces. Hoe groter de spieren immers zijn, hoe beter ze het energieverbruik in je lichaam op gang houden. En dus verbrand je met meer spiermassa ook meer vet, zelfs als je stilzit.

Twee keer per week aan krachttraining doen is voldoende om de vetverbranding in jouw lichaam goed op gang te houden. Intervaltraining is tevens een goede keuze. En ook met wat extra matig intensieve trainingen kun je al de nodige vetmassa verliezen; wat vaker stevig doorwandelen of -fietsen dus. Wij bieden je hierbij graag de helpende hand.

Oefeningen voor vetverbranding

Er zijn vele oefeningen die aan vetverbranding kunnen bijdragen. Voor al deze oefeningen kun je in een van onze studio’s terecht. Wil je vet verbranden, dan is een middagje aan de slag gaan met een personal trainer dus geen overbodige luxe.

Wij zetten wat geschikte oefeningen voor je op een rijtje:

 • Touwtjespringen
  Wie is er niet groot mee geworden; springtouwen. Maar waar je je vroeger op het schoolplein of in de achtertuin waarschijnlijk niet van bewust was, is dat het niet alleen een spelletje was, maar ook een manier van gedegen trainen. Springoefeningen zijn ideaal voor de spieropbouw en het verbeteren van je conditie. En het kost weinig tijd, want met iedere dag een paar minuten springen kom je al een heel eind!
  Ook bij touwtjespringen geldt dat opbouwen key is. Begin dus bijvoorbeeld met 3 keer 1 minuut springen en zet tijdens de tweede set tijdelijk een flink tandje bij. Je kunt vervolgens gaan uitbouwen naar 3 keer 2 minuten springen. Of een extra set. Het kost relatief weinig tijd, is makkelijk en is na de investering in een springtouw helemaal gratis. Ideaal, als je het ons vraagt.
 • Cardiotraining
  Wie serieus met cardio aan de slag gaat, zal veel vet zien verdwijnen. Serieus is een vereiste, want op een fitnessfiets gaan zitten, een uurtje rustig fietsen en vervolgens weer de sportschool uit stappen, is ontoereikend. Wil je écht veel vet verbranden, ga dan voor intervaltrainingen of intensieve duurtrainingen.
 • Krachttraining
  Je weet het inmiddels, maar we blíjven het herhalen: je spieren verbranden ook calorieën. Wil je vet verbranden, dan zul je er dus aan moeten geloven; krachttraining. Na een zware training met gewichten moeten je spieren immers herstellen. En dat herstellen kost de nodige energie; calorieën. Omdat je in verband met de hersteltijd niet dagelijks dezelfde krachtsoefeningen moet doen, kun je die sessies overigens met cardio combineren. Effect gegarandeerd!

Vetverbranding op de langere termijn

Om ervoor te zorgen dat jouw vetverbranding niet voor even, maar langdurig geoptimaliseerd wordt, is het zaak om een sport- en beweegritme te vinden dat bij je past. Onze gecertificeerde trainers helpen je hier graag bij. Je moet het immers vol kunnen blijven houden. Veel mensen haken af omdat ze onvoldoende plezier aan hun trainingssessies beleven. Geloof ons: dat willen we koste wat kost voorkomen.

Kies jij voor fitness, kies dan dus vooral de apparaten en oefeningen die jij leuk vindt. Alleen op die manier blijf je gemotiveerd. Houd jouw prestaties iedere training bij om de sessies voldoende uitdagend te houden. En je zo ook meteen maakt inzichtelijk wat voor jouw lichaam wel of niet effectief is.

Fitnessschema

Het is mogelijk om je eigen fitnessschema samen te stellen. Maar voor de beginner kan het wat intimiderend zijn en afschrikken. Schroom dus niet om het internet erop na te slaan, want je hoeft het wiel echt geen tweede keer uit te vinden.

Als basis kun je 2 work-outs kiezen, en die ieder 2 keer per week uitvoeren. De ene work-out bestaat uit een aantal sets waarbij je zo veel mogelijk binnen een gezette tijd probeert te doen. Kies dan voor een gewicht waarmee je nét aan 10 herhalingen volhoudt. Met dat gewicht voer je per set 5 herhalingen uit. 5 herhalingen maar, horen we je denken. Maar geloof ons: je bent dadelijk blij dat het bij 5 blijft!
De andere work-out is een combinatie van oefeningen die achter elkaar uitgevoerd worden. Streef ernaar het gewicht wekelijks te verhogen. En als je écht lekker gaat, kun je extra rondes gaan maken.

Kies voor rustdagen na 2 work-outs, om je spieren voldoende tijd te geven voor herstel, óók als je de smaak lekker te pakken krijgt. Op die manier heb je immers optimaal profijt van je gezwoeg én verklein je het risico op overbelasting of blessures. Doe de oefeningen ook met het juiste gewicht; ga niet overdrijven. Want op jouw scherm ziet het er nu misschien eenvoudig uit, maar wacht maar tot je écht aan de slag gaat; het wordt gegarandeerd zweten, kunnen we je vertellen.

JA! Ik wil graag meer informatie ontvangen!

Vul hier ons contactformulier in en dan bellen wij jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter en sterker lichaam!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen