Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Opening studio Leiderdorp – Ruben Hoonhout aan het woord

Ruben Hoonhout – Over de opening van zijn PFN-studio in Leiderdorp, zijn achtergrond en visie op sport en gezondheid.

Op dinsdag 14 mei 2024 gaat de droom van Ruben in vervulling. Dan opent hij zijn eerste Personal Fitness Nederland studio aan de Draadbaan 31 in Leiderdorp. Wij spraken Ruben vooraf en waren benieuwd naar zijn verhaal en hoe Personal Fitness Nederland op zijn pad is gekomen.

Geboren in Moordrecht, wonend in Den Haag en een studio opening in Leiderdorp, vertel…

Klopt, ik ben opgegroeid in Moordrecht een dorpje vlakbij Gouda. Voor mijn studie ben ik verhuisd naar Den Haag. Hier woon ik nu inmiddels zo’n 4,5 jaar waarvan één jaar samen met mijn vriendin.

Om praktische redenen heb ik gekozen voor Leiderdorp als locatie. In Den Haag en omgeving waren er al verschillende PFN-studio’s. Bij de zoektocht naar een geschikte locatie kwam Leiden al snel naar voren. De locatie is zeer goed bereikbaar (ook voor mijzelf). Daarnaast ligt Leiderdorp zeer centraal waardoor we mensen in zowel Leiderdorp, Leiden als andere omliggende dorpen kunnen aanspreken. Al met al een goede keuze dus.

Hoe is jouw passie voor sport en gezondheid ontstaan?

Passie voor sport en gezondheid is er altijd al geweest. Ik heb veel verschillende sporten gedaan, van voetbal tot dans, van hardlopen tot boksen. Het ontdekken van nieuwe sporten en het aangaan van nieuwe uitdagingen is voor mij belangrijk. De keuze voor de studie Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) aan De Haagse Hogeschool was voor mij een logische stap.

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat de focus binnen de opleiding vooral lag bij het ‘opvoeden’. Ik merkte dat mij dit minder goed lag. Gelukkig hadden we binnen de opleiding ook verschillende stages die minder gefocust waren op onderwijs. Hierdoor kon ik ontdekken wat ik leuk vond en wat goed bij mij past.

Daarnaast werkte ik tijdens mijn studie in een sportschool. Hier heb ik verschillende fitness en trainingsdiploma’s behaald en heb ik beginnende tot gevorderde sporters mogen begeleiden in hun traject. Zodoende is mijn passie voor coaching steeds meer gegroeid.

Waarom wilde je juist Personal Trainer/ Lifestyle Coach worden?

Tijdens mijn studie merkte ik dat je met coaching echt concrete doelen kan behalen. Dat vind ik leuk en uitdagend. In het onderwijs is dat toch een stuk minder. De mensen die bij mij komen met een gezondheidsvraag zijn vaak al gemotiveerd om aan de slag te gaan, dat maakt het ook leuk.

Daarnaast vind ik het zelf ontzettend belangrijk om gezond door het leven te gaan. Voor mij is dat iets vanzelfsprekends, omdat ik zoveel van sport houd en al vanaf jonge leeftijd hiermee bezig ben. Het heeft mij al zoveel gebracht. Ik vind het prettig om mijn kennis over te brengen aan anderen zodat ook zij kunnen ervaren hoe fijn het is om met een fit lichaam en een gezonde mindset door het leven te gaan.

Waarom franchisenemer bij Personal Fitness Nederland?

De groeimogelijkheden die je hebt als ondernemer vind ik erg interessant. Ik was natuurlijk al een aantal jaar werkzaam geweest als coach in een sportschool, maar merkte toen al snel dat ik meer uitdaging nodig had dan training geven alleen. Met een eigen zaak kun je nog meer bereiken. Ik kan uitbreiden met personeel, meer studio’s opzetten of nieuwe trainingssessies bedenken etc. Ik ben vrij ambitieus ingesteld, ik wil mijzelf ook altijd verbeteren. Met een eigen studio krijg ik de uitdading die ik nodig heb. Als franchisenemer bij Personal Fitness Nederland kan ik gebruik maken van een succesvolle en bewezen programma. Ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden. Daarnaast sta ik er niet alleen voor. Dat geeft mij, als startende ondernemer, veel vertrouwen.

Wat is jouw visie en kijk op sport en gezondheid?

De Fit for Life methode van Personal Fitness Nederland sluit perfect aan op wat ik als persoon en coach belangrijk vindt. Goed voor je gezondheid zorgen is niet ‘voor even’, maar voor je hele leven!  De langere termijnvisie van PFN en de drie pijlers: bewegen, voeding en mentale coaching, daar sluit ik mij volledig bij aan!

Naast coaching wil ik in mijn studio ook (sport)massages aanbieden. Hierdoor kan ik spanning en stress in het lichaam wegnemen, klanten nog beter helpen met fysieke klachten en het herstel bevorderen. Hiermee kan ik een bredere doelgroep aanspreken.

Daarbij vind ik het belangrijk dat klanten zelf ook opzoek gaan naar wat ze echt leuk vinden. Het ontdekken van een leuke sport kan ontzettend helpen voor je motivatie om meer te gaan bewegen en dit op langeretermijn vol te houden. Je doet het dan niet om calorieën te ‘moeten’ verbanden, maar omdat je plezier beleeft aan het moment zelf. Dit heb ik zelf ook zo ervaren en is iets wat ik zeker wil meegeven aan mijn klanten.

Wat zijn je doelen voor de komende periode?

Op dit moment ben ik werkzaam bij de Gemeente Den Haag. Na de opening van mijn studio hoop ik mijn werkzaamheden bij de gemeente te gaan afbouwen en steeds meer mensen te kunnen gaan coachen naar een gezond en gelukkig leven. 

Ontmoet Ruben tijdens een GRATIS kennismakingsgesprek!

Woon je in de omgeving Leiderdorp en wil je werken aan een gezonder en gelukkiger leven? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek met Ruben!  Dan neemt Ruben zo snel mogelijk contact met jou op.

Aanmeldformulier Leiderdorp

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Opening studio Leiderdorp - Ruben Hoonhout aan het woord
Buikvet kwijtraken als 50 plusser
Symptomen burn-out bij een man
Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen