Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Herstellen na een knieblessure

Herstellen na een knieblessure

Herstellen na een knieblessure

Heb je last van een knieblessure en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Ook dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden.

Wat is een knieblessure?

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht dooroverbelasting, een verkeerde beweging of een verdraaiing. Deze blessure ontstaat het meest tijdens het sporten (voetbal, hardlopen). Uiteraard dien je bij ernstige klachten altijd een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

Wat kun je doen bij een knieblessure?

Gedoseerd en gelijkmatig bewegen is belangrijk. Indien de verbinding niet sterk, stevig en stabiel is of wanneer er sprake is van zwelling wordt afgeraden om dit lichaamsdeel te trainen. Onze personal trainers beschikken over de kennis om u in deze periode op een verantwoorde manier toch te laten sporten. Daarbij zal het kniegewricht worden ontzien.

Waarom trainen met een personal trainer?

Met bewegen houd je je lichaam soepel. Maar bij een knieblessure is een goed opgesteld schema van essentieel belang. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er mag bij geen enkele oefening een toename van pijn optreden. Er zijn oefeningen die voor mensen met een knieblessure totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Onze personal trainers zijn ervaren met knieblessures en kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een knieblessure vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een knieblessure voorkomen

  • Voldoende bewegen
  • Zorg voor een goede warming up voor en cooling down na het trainen
  • Doe oefeningen die de spieren en pezen rondom jouw kniegewricht versterken
  • Let op je gewicht
  • Blijf energiek en gezond

Meer weten?

Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen