Hoe kan ik thuis trainen?

Hoewel je gym over een verscheidenheid aan machines beschikt, kost een training buitenshuis toch weer extra tijd. Naast dat uurtje zweten komt er altijd de reistijd nog bovenop. Bovendien is bewegen in een grote, drukke sportschool misschien wel helemaal niets voor jou. Waarom maak je het jezelf niet makkelijk: train lekker vanuit huis! Net zo inspannend en effectief, maar dan tijdsefficiënt en nog goedkoop ook!

Sporten vanuit huis betekent niets anders dan trainen in je eigen stekkie. Dat kan vanuit de woonkamer, maar ook je slaapkamer of zolder zijn prima opties: het is maar net waar jij voldoende ruimte hebt om te bewegen. Het enige wat je nodig hebt is een sportoutfit, eventueel een yogamat en gewichtjes, en een knaller van een workout!
 

Thuis trainen

Als thuissporter heb je deze benodigdheden zo bij elkaar. Hiermee houd je een hoop geld in je zak, dat je anders aan een sportabonnement had besteed. Ook is sporten vanuit huis hartstikke praktisch: niet alleen ben je van die strenge personal trainer af, maar ook bepaal jij hoe, wat en wanneer er wordt gezweet. Even geen tijd of zin om te trainen? Even een verschuiving in de agenda en klaar is kees! Voor sommigen is die vrijheid een valkuil, maar voor jou kan het juist bevrijdend zijn. Jij en jij alleen bent de baas! 

Thuis trainen volgens je eigen regels

Pluk de vruchten van die vrijheid, maar wees gedisciplineerd. Zo kan het bijvoorbeeld niet kwaad om een sportschema voor jezelf op te stellen. Hierdoor weet je iedere keer precies wat je moet doen. Houdt het uitdagend en leuk door eens in de zoveel weken van schema te wisselen en train met voorkeur niet elke dag hetzelfde lichaamsdeel. Ook helpt het om bij voorbaat een paar dagen in je agenda als sportdagen te bestempelen. 

Nog meer motivatie nodig? Trek dat luie gezinslid van de bank en daag hem of haar uit voor een krachtduel! Partijtje planken: wie wint?
 

Oefeningen om thuis te kunnen trainen

 • Push-ups: Een basic oefening die je waarschijnlijk bekent voorkomt en je lichaam afgepeigerd zal achterlaten: de push-up. Wát een killer is dit! Je voert ‘m uit door met je gezicht naar beneden te gaan liggen, je handen op gelijke hoogte van je schouders op de grond te plaatsen en je benen te strekken. Vervolgens buig je je armen zodat je borstkas bijna de grond raakt. Duw daarna je lichaam weer omhoog. Pittig, hè? Niet voor niets behoort opdrukken tot één van de beste oefeningen om spiermassa op te bouwen. Met name je borst-, buik- en onderarmspieren zullen je dankbaar zijn! 
   
 • Sit-ups en crunches: om een crunch goed uit te voeren ga je op je rug liggen met gebogen knieen en je voeten plat op de grond. Je tilt je hoofd en de borst van de grond tot het moment dat je voelt dat je buikspieren werken. Deze beweging herhaal je vervolgens, probeer de tijd langzaam per keer wat langer te maken om je zelf uit te blijven dagen.

  De start positie van de sit-up is gelijk aan die van de crunch. De uitvoering is echter iets anders, je kruist nu je armen over je borst. Vervolgens kom je met je hoofd en borst omhoog naar een volledige zithouding.
  Lees meer over thuis buikspieren trainen.
   
 • Squats: Mooie ronde billen willen we allemaal wel! Een ideale oefening voor de billen, benen én buik zijn squats. Ga staan met je voeten op schouderbreedte, wijzend naar voren. Buig dan je knieën alsof je op een stoel gaat zitten. Laat je zo naar beneden zakken en kom op dezelfde manier weer omhoog.
  Lees meer over thuis je beenspieren trainen
   
 • Burpees: Zin om je spieren aan het werk te zetten én veel calorieën te verbranden? Dan dagen wij je uit voor de gevreesde burpee, een mix van een push-up en een squat. Zak door je knieën alsof je een squat uitvoert en breng vervolgens je handen naar de grond, om over te gaan in een push-up. Vervolgens trek je je benen weer omhoog en sta je weer rechtop. En dat is pas één burpee! Hoeveel kun jij er in één minuut achter elkaar?
   
 • Fitness-set
  Ben je een gevorderde sporter of maak je liever gebruik van een apparaat, investeer dan in een professionele fitness-set. Een eenmalige uitgave waar je jaren plezier van hebt! Voor slechts twintig euro ben je bijvoorbeeld al een set dumbbells rijker. Het welbekende bankdrukken en de Biceps Curl zijn hier handig mee uit te voeren. Voor het grotere werk heb je aan machines als een roeitrainer en spinningfiets veel profijt. Bouw je eigen huis om tot sportpaleis!
   

Thuis trainen met een personal trainer

Ben je op zoek naar een personal trainer aan huis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij geven personal trainingen op maat voor mannen en vrouwen aan huis. Het mooie is ook dat wij dit voor alle leeftijden doen en met verschillende doelen. Op die manier is er altijd een personal training die voor jou geschikt is. Samen met één van onze Personal Trainers zul je jouw doelen op een verantwoordelijke manier behalen. Wat het doel ook is samen gaan we ervoor!
 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om gebruik te maken van de gratis proefweek. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

 • * velden zijn verplicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum