Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sporten aan een elastiek: nieuwste trend in fitness

sporten aan elastiek

Sporten met elastieken

Bij Personal Fitness Nederland kun je meedoen aan de nieuwste trend in fitness: sporten aan een elastiek. Met een heus bungee-gevoel kun je diverse intensieve fitness oefeningen uitvoeren, terwijl je aan een stevig elastiek hangt. Aan een elastiek sporten is een geheel nieuwe ervaring, maar wel één die zeker een gevoel van voldoening geeft.

Bij Personal Fitness Nederland maken wij veel gebruik van oefeningen met elastieken om je fitheid te bevorderen.

Wil jij:

 • Leuke sport elastiek oefeningen doen onder begeleiding van een personal trainer
 • En daarbij 5, 10 of 15+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Onze personal trainers kunnen je uitleg geven over hoe welke ‘sporten aan een elastiek’ oefeningen mogelijk zijn en hoe je deze zorgvuldig kunt uitvoeren. De support van een ervaren personal trainer zorgt ervoor dat je geen blessures oploopt, maar juist doelgericht werkt aan jouw doelstellingen. Op een leuke manier kun je zo intensief trainen aan goede fysieke kracht en gezondheid.

Aan een elastiek sporten voor beginners

Sporten aan elastiek is nog een redelijk nieuwe tak binnen de fitness, vandaar dat coaching bijdraagt aan vertrouwd raken met weerstandsoefeningen. Ons Leefstijl Programma, Fit for Life kenmerkt deze fitness support volgens een drietal pijlers:

 • Beweging
 • Mindset coaching
 • Advies in voeding
trainen met de elastiek

Alvast drie sport elastiek oefeningen voor thuis

 1. Seated Row (Rug oefening): Bevestig het elastiek aan een stabiel object voor je, houd de uiteinden vast en zit op de grond met je benen recht voor je uitgestrekt. Trek het elastiek naar je toe terwijl je je ellebogen buigt en je handen naar je ribbenkast trekt. Laat het elastiek gecontroleerd terugkeren naar de startpositie.
 2. Bicep Curls (Biceps / arm oefening): Sta op het midden van het elastiek met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd de uiteinden van het elastiek vast en doe bicep curls door je onderarmen naar je schouders te buigen.
 3. Shoulder Press (Schouder oefening): Stap met één voet op het elastiek en houd de uiteinden vast op schouderhoogte. Druk het elastiek omhoog boven je hoofd en breng het gecontroleerd terug naar de startpositie.

Wil je meer oefeningen voor sport elastieken leren? Tijdens het Fit for Life programma komt dit aan bod!

Bungeetraining in fitness

Deze nieuwste trend in fitness maakt het mogelijk om intensief te sporten aan elastiek. Met gerichte ‘sporten aan een elastiek’ oefeningen leer je snel hoe je kunt bewegen en zul je ook spoedig de positieve effecten ervan ondervinden. Je lichaam wordt sterk en lenig, terwijl je plezier beleeft aan het trainen. Samen met jouw personal trainer bespreek je de vorderingen en word je steeds beter in sporten aan een elastiek. Volg onze Fit for Life methode en neem deel aan coaching.

Aanmeldformulier gratis proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen