Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen met yoga: ervaar het zelf

Personal Fitness Nederland afvallen met Yoga

Afvallen met yoga: ervaar het zelf

Hoe kan ik afvallen door yoga? We horen het je denken. Dat is geen vreemde gedachte. Yoga staat nu eenmaal vooral bekend als een manier om tot rust te komen. Niet om actief aan de slag te gaan en gewicht te verliezen. Toch zijn er inmiddels veel verschillende soorten yoga. Ontspannen is heel normaal bij de rustigere vormen, afvallen bij de intensievere soorten. In dit artikel gaan we dieper in op de vele voordelen van yoga als sport. Hoe jij kunt afvallen met yoga? Je leest het hieronder.

Voor we je meenemen in alle mogelijkheden van afvallen door yoga, willen we graag wat voordelen op een rij zetten. Want wist je dat je met yoga…

  • tot wel 600 calorieën per uur kunt verliezen? Dit hangt natuurlijk wel af van het soort yoga dat je doet.
  • de doorbloeding stimuleert? Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, wat een positieve invloed op je organen heeft. Het zorgt er ook voor dat je beter kunt afvallen door yoga.
  • voor een betere spijsvertering zorgt? En wanneer je spijsvertering beter werkt, bouw je minder vet op.
  • soepelere spieren krijgt? Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op blessures bij het sporten.
  • minder last hebt van angst en stress? Het helpt dus niet alleen bij het afvallen; yoga geeft je ook een beter humeur.
  • beter slaapt? En onderzoek heeft aangetoond dat als je beter slaapt, je ook verstandigere keuzes maakt. Je kiest dan bijvoorbeeld eerder voor een salade dan een bak friet.

 

Hoe kun je afvallen met yoga?

Yoga is een manier om na een drukke werkdag compleet te ontspannen. En om actief je gedachten te verzetten en even goed te zweten. Apart, die tegenstelling. Maar dankzij de vele vormen van yoga is het allemaal mogelijk. Er is altijd wel een soort die bij je past. Rustige Yin yoga bijvoorbeeld, of de actieve Vinyasa yoga.

Yin yoga

Ben je op zoek naar een manier om je gewrichten en spieren soepel te houden? Kijk dan eens of Yin yoga wat voor je is. Veel calorieën zul je met deze rustige vorm niet verbranden, maar alle beetjes helpen. Daarbij leer je ook beter te ontspannen, waardoor je eerder slimmere keuzes maakt. Op het gebied van wat je eet en drinkt bijvoorbeeld. En wanneer het tijd is om te gaan sporten. Al die keuzes dragen bij aan het afvallen. Door yoga, in dit geval.

Woman practicing yoga and meditation at home, she is lying on the floor and doing the bow bose

Vinyasa yoga

Een intensievere vorm van yoga is Vinyasa yoga. Afvallen is geen probleem bij deze soort. Zo kun je in een uur met gemak 500 tot 600 calorieën wegstrepen. Dat zorgt voor gewichtsverlies. Vinyasa yoga is een creatieve en dynamische vorm van yoga die wat weg heeft van aerobics. Op de beweging van je ademhaling neem je veel verschillende houdingen aan. De volgorde hierin staat niet vast. Wat wel zeker is, is dat je na een sessie Vinyasa yoga heel wat calorieën armer bent en meer spierkracht hebt.

Makkelijk afvallen met yoga

Je weet nu dat yoga helpt met afvallen, maar ook dat het vele andere voordelen biedt. En het allermooiste moet nog komen: je kunt het kosteloos doen, waar en wanneer je maar wilt. Er is geen abonnement voor nodig. Het enige wat fijn is om te hebben, is een stevige handdoek of een yogamat. En natuurlijk een goede website of applicatie op je telefoon voor je wekelijkse oefeningen. Geen excuses dus; tijd om aan de slag te gaan!

Afvallen met yoga en meer

Ben je klaar om af te vallen, maar twijfel je of yoga jouw sport is? Of wil je echt grote stappen zetten? Heel begrijpelijk. Er zijn veel mogelijkheden om gewicht te verliezen. Onze gecertificeerde trainers staan voor je klaar om mee te kijken naar wat voor jou werkt. Met alle kennis en ervaring in huis hebben we voor vrijwel iedere hulpvraag wel een oplossing. Om je alvast op weg te helpen, kun je nu zelfs een hele week gratis bij ons komen sporten. Zo ervaar je zelf hoe makkelijk en fijn het kan zijn. Vraag jouw proefweek nu hieronder aan. Zien we je snel?

Gratis Proefweek

3 tips om met yoga te kunnen afvallen

Met yoga afvallen, is voor vele mensen een rare gedachte. Dit komt doordat de meest algemene afval technieken met krachttraining, cardiotraining en speciale diëten te maken hebben. Toch is afvallen met yoga zeker mogelijk. Maar daarvoor moet je yoga wel op de juiste manier toepassen. Bij Personal Fitness Nederland vertellen wij precies hoe je dat bij ons kunt doen. Daarom geven wij je in dit artikel 2 tips over hoe met yoga afvallen voor iedereen mogelijk is.

Beoefen een intense vorm van yoga voor het afvallen

Onze eerste tip is om een intense vorm van yoga te beoefenen. Yoga wordt traditioneel niet gezien als een afvaltechniek. Dit komt doordat de meest beoefende vorm niet erg intens is. Gelukkig bestaan er vele verschillende soorten vormen van yoga, zodat iedereen een vorm kan beoefenen die perfect bij hun past. Wanneer jij met een intense vorm van yoga af wilt vallen, kun je bij ons van Personal Fitness Training meteen aan de slag gaan.

Met een meer fysieke vorm van yoga, zul jij constant in beweging blijven. Daardoor zul jij ook meer calorieën gaan verbranden. Een intense vorm van yoga zal je dus helpen met het oplossen van de dagelijkse calorie som, en dat is ook precies waarbij wij je gaan helpen.

Beoefen frequent en lang yoga

De tweede tip waarbij je met yoga kunt afvallen, is om vaak yoga te doen. 1 keer per week is een goed begin, maar hoe vaker jij yoga oefeningen kunt doen, hoe meer jij af zult vallen. Ga dus zo vaak als je kan. Daarnaast is het slim om lange workouts te doen. Hoe langer jouw workout is, hoe meer calorieën je verbrandt. Door deze twee gegevens te combineren, zul jij gegarandeerd de kilootjes van jouw lichaam zien verdwijnen.

Dit waren onze 2 tips om met yoga te kunnen afvallen. Hoewel deze tips wellicht simpel van aard zijn, zullen zij voor 80% van het kunnen afvallen zorgen. Kom bij Personal Fitness Nederland langs, als jij via yoga af wilt vallen.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen