Blog 2: Afvallen benen: hoe pak je dit aan?

Je bent al een tijdje goed bezig. Drie keer in de week naar de sportschool, je let op je voeding en eet dagelijks groenten en fruit. Bovendien probeer je stress zoveel mogelijk te vermijden door je leven slim in te richten. Helemaal top!

Voor jezelf heb je een aantal doelen vastgesteld, maar met een daarvan wil het niet helemaal lukken: het afvallen bij je benen. Wat je ook probeert, je benen willen maar niet afvallen. Je hebt een tijdje extra zware oefeningen geprobeerd, zoals quads en tillen met gestrekte benen. Ook heb je even helemaal geen oefeningen gedaan, omdat je gehoord had dat spieropbouw nu juist een no-go is voor afvallen bij je bovenbenen.

Maar het gewenste resultaat blijft uit en je raakt inmiddels je motivatie kwijt. Herkenbaar? Lees dan snel verder hoe je daar met de begeleiding van Personal Fitness Nederland verandering in kunt gaan brengen!
 

Afvallen bovenbenen met een slim trainingsschema

Inderdaad: bovenbenen laten afvallen is geen eenvoudige klus die je in korte tijd voor elkaar kunt krijgen. Maar met specialistische begeleiding is het zeker mogelijk. Onze trainers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van sporters in de vorm van een gepersonaliseerde aanpak. Daarmee bedoelen we dat we gericht met je wens voor het afvallen van je bovenbenen aan de slag gaan.

Met een slim en uitgebalanceerd trainingsschema zijn er namelijk zeker resultaten te behalen. Onze trainers beginnen met kijken naar wat voor soort benen je hebt: vet is namelijk niet het enige wat je dikker kan maken. Natuurlijk kan het wel zijn dat er een laagje vet over je bovenbeen heen zit, maar als eronder dikke spieren zitten, dan zul je nooit hele slanke benen krijgen door alleen vet te verbranden. Om te bepalen wat voor soort benen je hebt, doen onze trainers eerst een aantal tests met je om te kijken hoe we het beste jouw benen kunnen laten afvallen.
 

Benen laat je afvallen door cardio

Met mooie gespierde bovenbenen is overigens niks mis! Maar om mooiere verhoudingen te krijgen, is het goed om te weten welke spieren je precies moet trainen om je bovenbenen te laten afvallen. De grotere spiergroepen kun je bijvoorbeeld beter even links laten liggen. Onze trainers kunnen je perfect helpen bij het afvallen van je benen.

Zij stellen een programma op maat samen en naast spierversterkende oefeningen, wordt daar veel cardio aan toegevoegd, met het afvallen van je bovenbenen als resultaat. Vooral lange afstanden joggen heeft effect op de kleinere spieren, je verbrandt vet terwijl je spieren sterker maar niet dikker worden. Dus hup: aan de slag met die loopband, zwoegen op de crosstrainer of je uitleven op het fietsapparaat!
 

Bovenbenen afvallen met een gerichte aanpak

Bij Personal Fitness Nederland werken we graag samen met jou aan het bereiken van je trainingsdoelen. Maar bedenk je wel, het zal tijd in beslag nemen en heel wat van je geduld en inzet vragen. Omdat het bovenbenen afvallen zo’n specifiek doel is, vraagt het om een gerichte aanpak. We geven je tips en je gaat met een persoonlijk trainingsprogramma aan de slag.

Langzaamaan zul je het afvallen van je benen gaan merken. Als je dit combineert met een gezond voedingspatroon en dagelijks bewegen, kun jij van de zomer je mooie bovenbenen in die leuke korte broek of hippe jurk showen. Kom eens langs bij een van onze vestigingen en we kijken samen naar je wensen. Graag tot ziens!


Wil je meer informatie? 

Vul dan onderstaand formulier in ↓ en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter lichaam! 

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum