Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen en slankere benen, hoe pak je dat aan?

Bovenbenen trainen Personal Fitness Nederland

Afvallen en slankere benen, hoe pak je dat aan?

Ben je best tevreden over je lichaam, maar droom je van slankere benen? Zitten jouw broeken net iets te strak, of wil je dat leuke rokje weer eens uit de kast trekken? We helpen je graag met het bereiken van jouw afvaldoel. In dit blog delen we tips en oefeningen voor het afvallen bij je benen. Ook lichten we toe wat wij van Personal Fitness Nederland kunnen betekenen in jouw strijd. Ben jij klaar voor verandering? Lees dan snel verder!

Hoe kun je afvallen bij je benen?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: vet verliezen bij je benen is lastig. Helaas is vet bij je benen het laatste dat je verliest wanneer je gaat afvallen. Maar hoe lastig het ook is, onmogelijk is het zeker niet. Om aan de slag te kunnen met het afvallen van beenvet moet je weten wat voor soort benen je hebt. Heb je dikke benen? Of juist gespierde? Als je veel spierweefsel in je benen hebt, dan zul je nooit hele slanke benen krijgen door alleen vet te verbranden. Je moet dus eerst weten wat je doel is; het verliezen van vet, of juist het afslanken van gespierde benen. Een personal trainer kan een ‘beentest’ bij je doen om te kijken wat de beste manier is om centimeters te verliezen rond je benen.

Cardio voor slankere benen

Om te kunnen afvallen bij je benen is beweging heel belangrijk. We adviseren daarom om je minstens 3 keer per week in het zweet te werken. Kies voor cardio training wanneer je geen spieren wilt kweken, maar wel vet wilt verbranden. Denk hierbij aan fietsen of hardlopen. Wanneer je juist vetweefsel wilt verbranden én spiermassa wilt kweken, kies dan voor krachttraining. Met een workout die speciaal voor jou op maat gemaakt is door een personal trainer, ga je met de juiste spiergroepen aan de slag. Hierdoor kun je effectief vet verliezen bij je benen.

Squat je slank

Wil je thuis aan de slag met oefeningen voor slankere benen? Dan is de squat dé oefening voor jou. Hiermee train je een groot deel van je lichaam, waaronder je benen. Squatten heeft nog meer voordelen: je werkt aan een betere coördinatie, evenwicht, flexibiliteit en houding. Met squats bouw je meer spierweefsel op dan met welke andere oefening dan ook. En hoe meer spiermassa je hebt, des te meer calorieën je verbrandt. Win-win dus!

Heb geduld

Je hebt de knop omgezet en bent gestart met jouw nieuwe levensstijl: veel bewegen en gezond eten. Raak je toch dat overtollige vet bij je benen niet kwijt? Geef niet op! De benen zijn de laatste plekken van je lichaam waar je vet zult verliezen. Heb dus geduld en probeer gemotiveerd te blijven. Vind je dit lastig? Afvallen valt of staat met de juiste mindset. Zorg voor een positieve instelling. Dan voel je je mentaal krachtiger en houd je het afvallen wat makkelijker vol. Met behulp van mentale kracht kun je jouw doel – afvallen bij je benen – écht bereiken.

Afvallen bij je benen met het Fit for Life-programma

Lukt het maar niet om je beenomvang te laten slinken? En kun je ondanks onze bovenstaande tips en oefeningen wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Dan zijn wij van Personal Fitness Nederland graag jouw steuntje in de rug met ons Fit for Life-programma. Al 15 jaar lang bewijst ons concept dat alle afvaldoelen te verwezenlijken zijn. Onze formule van beweging, voeding en mental coaching verandert je leven. En natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Onze personal trainer, voedingsconsulent en mental coach helpen je op weg naar jouw nieuwe levensstijl. Onze BGN-geregistreerde voedingsconsulent stelt een persoonlijk voedingsschema samen dat past bij jouw lengte, gewicht en afvaldoel. De personal trainer gaat met je aan de slag met behulp van een op maat gemaakt sportschema. Ook voorzien we je van de juiste tools waardoor je ook thuis kunt trainen. En zie je het afvallen soms even niet meer zitten? Onder begeleiding van onze mental coach behoud je de juiste mindset. Jullie gaan samen aan de slag zodat je weer lekker in je vel zit.

Vraag een gratis proefweek aan

Ben jij er klaar voor om af te vallen bij je benen? Dan bieden wij je graag een gratis proefweek van ons Fit for Life-programma. Tijdens deze week maak je kennis met je coaches en probeer je de formule van Personal Fitness Nederland. Is het toch niets voor jou? Geen probleem. Deze proefweek is geheel vrijblijvend. Ben je enthousiast? Dan gaan we graag met je verder om jouw dromen te verwezenlijken! Waar wacht je nog op? Laat hier je persoonlijke gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek.

Gratis Proefweek

Afvallen benen: hoe pak je dit aan?

Je bent al een tijdje goed bezig. Drie keer in de week naar de sportschool, je let op je voeding en eet dagelijks groenten en fruit. Bovendien probeer je stress zoveel mogelijk te vermijden door je leven slim in te richten. Helemaal top!

Voor jezelf heb je een aantal doelen vastgesteld, maar met een daarvan wil het niet helemaal lukken: het afvallen bij je benen. Wat je ook probeert, je benen willen maar niet afvallen. Je hebt een tijdje extra zware oefeningen geprobeerd, zoals quads en tillen met gestrekte benen. Ook heb je even helemaal geen oefeningen gedaan, omdat je gehoord had dat spieropbouw nu juist een no-go is voor afvallen bij je bovenbenen.

Maar het gewenste resultaat blijft uit en je raakt inmiddels je motivatie kwijt. Herkenbaar? Lees dan snel verder hoe je daar met de begeleiding van Personal Fitness Nederland verandering in kunt gaan brengen!

Afvallen bovenbenen met een slim trainingsschema

Inderdaad: bovenbenen laten afvallen is geen eenvoudige klus die je in korte tijd voor elkaar kunt krijgen. Maar met specialistische begeleiding is het zeker mogelijk. Onze trainers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van sporters in de vorm van een gepersonaliseerde aanpak. Daarmee bedoelen we dat we gericht met je wens voor het afvallen van je bovenbenen aan de slag gaan.

Met een slim en uitgebalanceerd trainingsschema zijn er namelijk zeker resultaten te behalen. Onze trainers beginnen met kijken naar wat voor soort benen je hebt: vet is namelijk niet het enige wat je dikker kan maken. Natuurlijk kan het wel zijn dat er een laagje vet over je bovenbeen heen zit, maar als eronder dikke spieren zitten, dan zul je nooit hele slanke benen krijgen door alleen vet te verbranden. Om te bepalen wat voor soort benen je hebt, doen onze trainers eerst een aantal tests met je om te kijken hoe we het beste jouw benen kunnen laten afvallen.

Benen laat je afvallen door cardio

Met mooie gespierde bovenbenen is overigens niks mis! Maar om mooiere verhoudingen te krijgen, is het goed om te weten welke spieren je precies moet trainen om je bovenbenen te laten afvallen. De grotere spiergroepen kun je bijvoorbeeld beter even links laten liggen. Onze trainers kunnen je perfect helpen bij het afvallen van je benen.

Zij stellen een programma op maat samen en naast spierversterkende oefeningen, wordt daar veel cardio aan toegevoegd, met het afvallen van je bovenbenen als resultaat. Vooral lange afstanden joggen heeft effect op de kleinere spieren, je verbrandt vet terwijl je spieren sterker maar niet dikker worden. Dus hup: aan de slag met die loopband, zwoegen op de crosstrainer of je uitleven op het fietsapparaat!

Bovenbenen afvallen met een gerichte aanpak

Bij Personal Fitness Nederland werken we graag samen met jou aan het bereiken van je trainingsdoelen. Maar bedenk je wel, het zal tijd in beslag nemen en heel wat van je geduld en inzet vragen. Omdat het bovenbenen afvallen zo’n specifiek doel is, vraagt het om een gerichte aanpak. We geven je tips en je gaat met een persoonlijk trainingsprogramma aan de slag.

Langzaamaan zul je het afvallen van je benen gaan merken. Als je dit combineert met een gezond voedingspatroon en dagelijks bewegen, kun jij van de zomer je mooie bovenbenen in die leuke korte broek of hippe jurk showen. Kom eens langs bij de dichtstbijzijnde vestiging en we kijken samen naar je wensen. Graag tot ziens!

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen