Blog 1: Ben ik te zwaar?

Heb je de laatste tijd minder goed op je voeding gelet? Of ging het sporten even niet zo regelmatig vanwege drukte op je werk? Dan kan het zijn dat je je nu afvraagt: ‘Ben ik te zwaar’? Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn, want zoals we allemaal wel weten is overgewicht ongezond. Het brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee en daarnaast wil je toch gewoon lekker in je vel zitten. In deze blog geven we antwoord op ‘Wat is mijn ideale gewicht?’ en ‘Wat is een gezond gewicht?’. 

Wat is mijn ideale gewicht?

Wat is mijn ideale gewicht? Is dat een vraag die door je hoofd speelt? Natuurlijk zie je jouw gewicht wekelijks of dagelijks op het display van je weegschaal, maar dit zegt eigenlijk niet zoveel over een gezond gewicht. Stel dat je de laatste maanden veel gesport hebt en hierdoor spiermassa hebt opgebouwd, dan ben je vast superblij met je prestaties. Maar het kan zijn dat de weegschaal aangeeft dat je iets aangekomen bent. In dat geval is er geen reden tot paniek, je bent immers gezond bezig, zeker als je ook gezond hebt gegeten. Maar sport je niet of weinig en kun je niet afblijven van snoep en koek? Dan merk je al snel aan de knoop van je broek dat je een paar kilootjes bent aangekomen en vraag je jezelf vast af: Ben ik te zwaar? Tijd dus om in actie te komen!
 

Wat is een gezond gewicht?

Je hebt vast wel een keer gehoord over de Body Mass Index (BMI). De BMI geeft aan of je overgewicht hebt of niet, het is een goede richtlijn. In je BMI wordt je leeftijd en geslacht meegenomen, maar niet je buikomtrek. Laatstgenoemde is echter ook een belangrijke graadmeter, die je zeker mee moet nemen in je zoektocht naar antwoord op de vraag: Wat is mijn ideale gewicht? Wat is een gezond gewicht is dus afhankelijk van meerdere factoren. Wil je een goed advies en ben je op zoek naar professionele begeleiding? Maak dan eens kennis met de ervaren professionals van Personal Fitness Nederland. Zij kunnen je alles vertellen over een gezonde levensstijl.
 

BMI

Met online tools bereken je makkelijk je BMI. Je vindt zo’n tool bijvoorbeeld op de site van het Voedingscentrum. Je BMI geeft de verhouding aan tussen je lengte en je gewicht en dat cijfer laat ook zien of je een gezond gewicht hebt en in welke categorie je valt: van ondergewicht tot morbide obesitas. Bij overgewicht zijn er verschillende gradaties, die samenhangen met je Body Mass Index. Wat is een gezond gewicht en wat is overgewicht wordt zo direct duidelijk.
 

Hulp nodig?

Vraag jij je regelmatig af ‘Ben ik te zwaar?’ en wil je graag serieus aan de slag gaan om een gezond gewicht te krijgen en te behouden? Ons team van personal trainers, voedingsdeskundigen en mental coaches staat voor je klaar. Maak direct een afspraak om van start te gaan met een nieuwe, fitte levensstijl. Wil je eerst weten of Personal Fitness Nederland bij je past? Maak dan gebruik van de gratis proefweek die wij aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennismaken met onze aanpak. Je zult zien dat je meteen aan de slag wilt: op naar jouw ideale gewicht.  


Wil je meer informatie? 

Vul dan onderstaand formulier in ↓ en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een gezonder leven! 

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum