Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Ben ik te zwaar?

te zwaar zijn

Ben ik te zwaar?

Heb je de laatste tijd minder goed op je voeding gelet? Of ging het sporten even niet zo regelmatig vanwege drukte op je werk? Dan kan het zijn dat je je nu afvraagt: ‘Ben ik te zwaar’? Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn, want zoals we allemaal wel weten is overgewicht ongezond. Het brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee en daarnaast wil je toch gewoon lekker in je vel zitten. In deze blog geven we antwoord op ‘Wat is mijn ideale gewicht?’ en ‘Wat is een gezond gewicht?’.

Wat is mijn ideale gewicht?

Wat is mijn ideale gewicht? Is dat een vraag die door je hoofd speelt? Natuurlijk zie je jouw gewicht wekelijks of dagelijks op het display van je weegschaal, maar dit zegt eigenlijk niet zoveel over een gezond gewicht. Stel dat je de laatste maanden veel gesport hebt en hierdoor spiermassa hebt opgebouwd, dan ben je vast superblij met je prestaties. Maar het kan zijn dat de weegschaal aangeeft dat je iets aangekomen bent. In dat geval is er geen reden tot paniek, je bent immers gezond bezig, zeker als je ook gezond hebt gegeten. Maar sport je niet of weinig en kun je niet afblijven van snoep en koek? Dan merk je al snel aan de knoop van je broek dat je een paar kilootjes bent aangekomen en vraag je jezelf vast af: Ben ik te zwaar? Tijd dus om in actie te komen!

Wat is een gezond gewicht?

Je hebt vast wel een keer gehoord over de Body Mass Index (BMI). De BMI geeft aan of je overgewicht hebt of niet, het is een goede richtlijn. In je BMI wordt je leeftijd en geslacht meegenomen, maar niet je buikomtrek. Laatstgenoemde is echter ook een belangrijke graadmeter, die je zeker mee moet nemen in je zoektocht naar antwoord op de vraag: Wat is mijn ideale gewicht? Wat is een gezond gewicht is dus afhankelijk van meerdere factoren. Wil je een goed advies en ben je op zoek naar professionele begeleiding? Maak dan eens kennis met de ervaren professionals van Personal Fitness Nederland. Zij kunnen je alles vertellen over een gezonde levensstijl.

BMI

Met online tools bereken je makkelijk je BMI. Je vindt zo’n tool bijvoorbeeld op de site van het Voedingscentrum of bekijk het hier. Je BMI geeft de verhouding aan tussen je lengte en je gewicht en dat cijfer laat ook zien of je een gezond gewicht hebt en in welke categorie je valt: van ondergewicht tot morbide obesitas. Bij overgewicht zijn er verschillende gradaties, die samenhangen met je Body Mass Index. Wat is een gezond gewicht en wat is overgewicht wordt zo direct duidelijk.

Hulp nodig?

Vraag jij je regelmatig af ‘Ben ik te zwaar?’ en wil je graag serieus aan de slag gaan om een gezond gewicht te krijgen en te behouden? Ons team van personal trainers, voedingsdeskundigen en mental coaches staat voor je klaar. Maak direct een afspraak om van start te gaan met een nieuwe, fitte levensstijl.

Wil je eerst weten of Personal Fitness Nederland bij je past? Maak dan gebruik van de gratis proefweek die wij aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennismaken met onze aanpak. Je zult zien dat je meteen aan de slag wilt: op naar jouw ideale gewicht.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen