Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Wat is een gezond voedingspatroon?

gezond voedingspatroon

Wat is een gezond voedingspatroon?

Bij een gezond voedingspatroon eet je veel groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten. Je eet wat minder vlees en niet te veel zuivel. Je drinkt vooral veel water en snoep, snacks of frisdrank laat je over het algemeen staan. Zo eet je niet alleen goed voor jezelf, ook voor het milieu. Als je het ons vraagt gaat een gezond voedingspatroon níet gepaard met dure maaltijdvervangers, shakes, poedertjes en wonderpillen.

Verander van binnen naar buiten

Jezelf iets aanleren wat je niet gewend bent, oftewel je eet gewoontes veranderen, is niet gemakkelijk. Maar het is goed te doen! Het is hierbij belangrijk dat de verandering van binnenuit komt. Op wilskracht kun je tijdelijk het roer omgooien, maar daarmee ben je niet geholpen. In jezelf zit de kracht om blijvende veranderingen aan te brengen in jouw leven. Wij helpen je om die kracht te vinden en te gebruiken.

Fit for Life: genieten van het leven met een gezond voedingspatroon

Bij Personal Fitness Nederland start iedereen met het zeer succesvol bewezen ‘Fit for Life programma’. Het programma is gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers voor een slank, fit en gezond leven: Beweging, Mental Coaching en Voeding. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde voedingsdeskundige en een deskundige personal trainer. Hierdoor kunnen we samen oude gewoontes voor eens en voor altijd de deur te wijzen. Samen met je voedingsdeskundige ga je stapsgewijs werken aan een gezond voedingspatroon. Wekelijks ontvang je op maat gemaakte voedingsschema’s afgestemd op jouw wensen en behoeften. Na een persoonlijk traject ben je in staat om een gezond voedingspatroon aan te houden én te genieten van het leven. Daar heb je niets of niemand meer voor nodig. Nooit meer!

Vijf tips voor een gezond voedingspatroon

Eet…

  1. Minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit.
  2. Dát is het dagelijks vastgestelde minimum. Zo verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2.
  3. Vooral volkoren Denk hierbij aan producten zoals volkoren pasta, volkorenbrood of zilvervliesrijst.
  4. Meer plantaardig en minder vlees. Zo draag je niet alleen een steentje bij aan het milieu het is ook beter voor je lichaam.
  5. Varieer met vis, peulvruchten, noten, ei en vlees. Helemaal geen vlees kan natuurlijk ook.
  6. Zachte en vloeibare vetten. Het is goed voor je bloedvaten. Je kunt hierbij denken aan olie en halvarine.
  7. Niet te veel en niet te vaak. Eet 3-5 keer per dag iets kleins en 3 keer per dag iets groots.

Gezond eten en je mentale gezondheid

Studies hebben aangetoond dat de consumptie van gezonde voeding zoals groenten en fruit essentieel is voor een goede mentale gezondheid. Een gezonde geest heeft een gezond lichaam nodig. Gezond eten zal je helpen geestelijk en lichamelijk beter te voelen. Wij helpen je graag met een op maat gemaakt voedingsschema.

Waarom kiezen voor Personal Fitness Nederland?

✔️ Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2
✔️ ALTIJD 100% resultaatgarantie! Anders trainen we kosteloos door! Afspraak = Afspraak
✔️ Vier jaar op een rij gekozen tot Beste Personal Trainer & Lifestyle Coach in diverse regio’s
✔️ 1 op 1 Personal Training en Coaching
✔️ Deelname Small Group Trainingen
✔️ Werkboeken en persoonlijk voedingsadvies
✔️ GRATIS fitness set voor thuis
✔️ GEEN RESULTAAT = GELD TERUG

100% Resultaatgarantie

Door de persoonlijke aanpak van onze Personal Trainers en het unieke Fit for Life programma kunnen wij 100% resultaatgarantie op jouw persoonlijke doelen bieden. En mochten de resultaten toch nog niet helemaal behaald zijn, dan trainen we kosteloos door. Want afspraak = afspraak!

JA! Ik wil graag meer informatie ontvangen

Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Maak gebruik van onze kennis en expertise en laat ons jouw voedingsschema’s samenstellen. Samen creëren we een voedingspatroon waarbij je gezond eet én geniet van het leven. Het kan echt!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen