Tips om buikvet te verbranden

Er zijn ontzettend veel tips te vinden om buikvet te verbranden. Wij beperken ons in dit artikel tot 5 tips waarvan wij durven te zeggen dat het basis tips zijn die je kunt gebruiken om de hoeveelheid buikvet te verminderen. Iedereen heeft buikvet, zelfs als dit verder niet te zien is. Overtollig vet rondom de buik brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Plus, stiekem zijn we dat buikje liever kwijt dan rijk. Ga aan de slag met deze vijf tips om buikvet voorgoed te verbranden!
 

1. Beperk je koolhydraten

De oorzaak van te veel buikvet zit ‘m vaak in een overschot aan calorieën. De beste methode om vetverbranding te stimuleren, is door koolhydraatarm te eten. Vermijd bij voorkeur enkelvoudige koolhydraten: zij zetten je bloedsuikerspiegel en insuline aan tot stijgen, waardoor je cellen worden aangespoord om vet op te slaan in de buik. Laat die toetjes en chips in het vervolg dus wat vaker staan!
 

2. Ga voor gezond

Wie weinig koolhydraten tot zich neemt, moet het van andere voedingsstoffen hebben. Geniet van groenten als spinazie, wortel en tomaat en vul dat aan met eiwitten als eieren, Griekse yoghurt en vis. Vergeet tot slot niet gezonde vetten als noten, zaden en avocado aan je vetverbranding dieet toe te voegen.
 

3. Beweeg

Door gezond te eten, ben je al op de goede weg. Ben je ook nog eens regelmatig in beweging, dan geef je het proces een enorme boost! Een effectieve manier om snel vet te verbranden, is High Intensity Interval Training. Je traint hierbij explosief gedurende een korte tijd. Ga bijvoorbeeld twintig seconden touwtjespringen, neem veertig seconden rust en herhaal. Hartstikke vermoeiend, maar je buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon.
 

4. Minder stressen

Een boosdoener van overtollig buikvet is stress. Vergeet daarom ook niet om je rust te pakken. Ervaar je veel stress, dan is het advies om meer te ontspannen. Breng het aantal punten in je agenda terug en pak een goede nachtrust.
 

5. Drink meer water en groene thee

15 procent van de mensen drinkt maar genoeg water. Toch zitten er twee grote voordelen aan het drinken van water. Zo geeft het een vol gevoel waardoor je minder snel overmatig gaat eten en versnelt het je metabolisme waardoor je mer vet verbrand. Begin de dag met een paar glazen water en ga vervolgens over op de groene thee. Theanine zorgt namelijk voor meer ontspanning en dat verlaagt de eetbehoefte.
 

Sporten om buikvet te verliezen

Een van de belangrijkste onderdelen om buikvet te verliezen is beweging. zorg voor regelmatige beweging, maar doe dit altijd in combinatie met de overige tips die wij je hebben gegegeven. Een ideale manier om bukvet te verliezen is ons Fit For Life programma, omdat in je eentje buikvet verliezen best lastig kan zijn bieden wij je alle ondersteuning die je nodig hebt. Het programma is gebaseerd op drie pijlers:

1. Beweging
2. Voeding
3. Coaching

Het mooie is dat we jou een gratis intake met een gezondheidscheck aanbieden. Op die manier weet je direct of dit programma bij jou past en hoe je gezondheid ervoor staat.
 

Meer weten?

Wil je graag meer weten over het verbranden van buikvet? Maak dan een afspraak. Ons team van personal trainers en voedingsdeskundingen helpen je graag met een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema waarmee jij zo snel mogelijk je doelen haalt.
 

Gratis proefweek! 

Ben jij klaar voor een nieuwe levensstijl, maar wil je eerst zien en dan geloven? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:

 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum