Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Tips om buikvet te verbranden

 

Er zijn ontzettend veel tips te vinden om buikvet te verbranden. Wij beperken ons in dit artikel tot 5 tips waarvan wij durven te zeggen dat het basis tips zijn die je kunt gebruiken om de hoeveelheid buikvet te verminderen. Iedereen heeft buikvet, zelfs als dit verder niet te zien is. Overtollig vet rondom de buik brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Plus, stiekem zijn we dat buikje liever kwijt dan rijk. Ga aan de slag met deze vijf tips om buikvet voorgoed te verbranden!

1. Beperk je koolhydraten

De oorzaak van te veel buikvet zit ‘m vaak in een overschot aan calorieën. De beste methode om vetverbranding te stimuleren, is door koolhydraatarm te eten. Vermijd bij voorkeur enkelvoudige koolhydraten: zij zetten je bloedsuikerspiegel en insuline aan tot stijgen, waardoor je cellen worden aangespoord om vet op te slaan in de buik. Laat die toetjes en chips in het vervolg dus wat vaker staan!

2. Ga voor gezond

Wie weinig koolhydraten tot zich neemt, moet het van andere voedingsstoffen hebben. Geniet van groenten als spinazie, wortel en tomaat en vul dat aan met eiwitten als eieren, Griekse yoghurt en vis. Vergeet tot slot niet gezonde vetten als noten, zaden en avocado aan je vetverbranding dieet toe te voegen.

3. Beweeg

Door gezond te eten, ben je al op de goede weg. Ben je ook nog eens regelmatig in beweging, dan geef je het proces een enorme boost! Een effectieve manier om snel vet te verbranden, is High Intensity Interval Training. Je traint hierbij explosief gedurende een korte tijd. Ga bijvoorbeeld twintig seconden touwtjespringen, neem veertig seconden rust en herhaal. Hartstikke vermoeiend, maar je buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon.

4. Minder stressen

Een boosdoener van overtollig buikvet is stress. Vergeet daarom ook niet om je rust te pakken. Ervaar je veel stress, dan is het advies om meer te ontspannen. Breng het aantal punten in je agenda terug en pak een goede nachtrust.

5. Drink meer water en groene thee

15 procent van de mensen drinkt maar genoeg water. Toch zitten er twee grote voordelen aan het drinken van water. Zo geeft het een vol gevoel waardoor je minder snel overmatig gaat eten en versnelt het je metabolisme waardoor je mer vet verbrand. Begin de dag met een paar glazen water en ga vervolgens over op de groene thee. Theanine zorgt namelijk voor meer ontspanning en dat verlaagt de eetbehoefte.

Sporten om buikvet te verliezen

Een van de belangrijkste onderdelen om buikvet te verliezen is beweging. zorg voor regelmatige beweging, maar doe dit altijd in combinatie met de overige tips die wij je hebben gegegeven. Een ideale manier om bukvet te verliezen is ons Fit For Life programma, omdat in je eentje buikvet verliezen best lastig kan zijn bieden wij je alle ondersteuning die je nodig hebt. Het programma is gebaseerd op drie pijlers:

1. Beweging
2. Voeding
3. Coaching

Het mooie is dat we jou een gratis intake met een gezondheidscheck aanbieden. Op die manier weet je direct of dit programma bij jou past en hoe je gezondheid ervoor staat.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.