Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Buikvet verbranden: 10 tips

Tips om buikvet te verbranden

Neem voorgoed afscheid van je buikvet

Wil jij tips om buikvet te verbranden? Met dit artikel neem je voorgoed afscheid van je buikvet. Het buikje is voor veel mensen dé grootste ergernis in hun afvalstrijd. Maar helaas kun je met afvallen en sporten niet aan één specifiek lichaamsdeel werken. Het afvallen van buikvet gaat dan ook gepaard met meer bewegen en gezonder eten. Wij delen de beste tips met je, zodat je eindelijk kunt afvallen. Graag begeleiding nodig om voorgoed afscheid te nemen van je buikje? Personal Fitness Nederland kan jou helpen met het behalen van dit doel!

Wil jij:

 • Afvallen rond je buik
 • Toewerken naar een sixpack
 • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Het verliezen van buikvet ziet er niet alleen mooier uit, het is ook nog eens heel gezond. Want waar vet zich meestal net onder de huid opslaat, verzamelt buikvet zich ook rond spieren en organen. En dit verhoogt het risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

Tips voor het afvallen van buikvet

De beste manier om buikvet te verbranden, is om meer calorieën te verbranden dan dat je per dag inneemt. En om te voorkomen dat je urenlang moet trainen, zetten wij de meest effectieve oefeningen voor je op een rijtje. Zo verbrand je de meeste calorieën, in een zo kort mogelijke tijd.

1. HIIT

High Intensity Interval Training (HIIT) is een work-out waarbij je door middel van intervaltrainingen veel intensieve inspanning levert in een korte tijdsduur. Je wisselt deze intensieve oefeningen af met minder zware oefeningen of rust. Op zoek naar passende tips voor HIIT-workouts om thuis af te vallen en buikvet te verliezen? Die vind je op YouTube.

2. Kettlebell swing

Zet je voeten niet iets breder dan schouderbreedte en houd een kettlebell met twee handen vast. Houd je armen gestrekt voor je en beweeg je heupen naar achteren, buig licht door je knieën en houd je rug recht. Zwaai de kettlebell door je benen naar achteren, strek je benen en zwaai de kettlebell vervolgens naar voren tot schouderhoogte. Duw daarbij je heupen naar voren. Zodra je rechtop staat span je je bil- en buikspieren aan. Herhaal vijf keer. Neem hierna twintig seconden rust. Doe drie van deze sets.

tips buikvet verbranden

3. Burpees om buikvet te verbranden

Ga op je knieën zitten en neem de push-up houding aan. Zorg dat je hierbij je buikspieren aanspant en je lichaam als het ware een rechte lijn vormt. Spring zodra je stabiel staat met je voeten richting je handen en duw jezelf met de kracht uit je benen omhoog. Spring daarbij in de lucht en houd je armen hoog. Wanneer je weer landt, plaats je je handen weer voor je op de grond en kom je terug in de push-up houding. Probeer zoveel mogelijk juiste burpees binnen een minuut te doen, neem 30 seconden rust en herhaal drie keer.

4. Battle ropes

Pak een zwaar touw en leg deze om een paal of ander stevig object. Pak in beide handen een uiteinde van het touw vast en ga in een diepe squat houding staan. Span je rug- en buikspieren aan en beweeg je polsen op een hoog tempo op een neer, waardoor er ‘golven’ ontstaan in het touw. Zorg ervoor dat je de rest van je lichaam hierbij stilhoudt. Houd dit een minuut lang vol. Neem 30 seconden rust, en herhaal deze oefening nog twee keer. Houd je het langer dan een minuut vol? Ga dan zo lang mogelijk door!

verbranden buikvet

5. Box jumps om buikvet te verbranden

Ga voor een box staan en neem een diepe squathouding aan. Strek beide armen naar achter en zet jezelf vervolgens zo hard mogelijk af met beide benen. Zwaai hierbij je armen mee naar voren om momentum te creëren. Land vervolgens met beide voeten plat op de kist en zak licht door je knieën om de sprong op te vangen. Stap daarna van de kist en herhaal de oefening tien keer. Neem daarna een minuutje rust en doe dit in totaal drie sets.

Persoonlijke begeleiding en tips voor afvallen van buikvet

Bij het afvallen van buikvet komt een hele hoop kijken. De manier van trainen en de oefeningen die je uitvoert spelen hierbij, naast de juiste voeding, een grote rol. Met het Fit for Life-programma van Personal Fitness Nederland krijg je persoonlijke begeleiding en tips om de strijd tegen buikvet aan te gaan. Zo ontvang je onder andere voedingsschema’s en personal training op maat. Ook staat er een mental coach voor je klaar, die helpt bij het overwinnen van fysieke en mentale uitdagingen. Kom je kennismaken in één van onze studio’s? Probeer het programma een week gratis en vrijblijvend uit. En neem afscheid van je lovehandles.

Gratis Proefweek

Er zijn ontzettend veel tips te vinden om buikvet te verbranden. Wij beperken ons in dit artikel tot 5 tips waarvan wij durven te zeggen dat het basis tips zijn die je kunt gebruiken om de hoeveelheid buikvet te verminderen. Iedereen heeft buikvet, zelfs als dit verder niet te zien is. Overtollig vet rondom de buik brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Plus, stiekem zijn we dat buikje liever kwijt dan rijk. Ga aan de slag met deze vijf tips om buikvet voorgoed te verbranden!

1. Beperk je koolhydraten om buikvet te verbranden

De oorzaak van te veel buikvet zit ‘m vaak in een overschot aan calorieën. De beste methode om vetverbranding te stimuleren, is door koolhydraatarm te eten. Vermijd bij voorkeur enkelvoudige koolhydraten: zij zetten je bloedsuikerspiegel en insuline aan tot stijgen, waardoor je cellen worden aangespoord om vet op te slaan in de buik. Laat die toetjes en chips in het vervolg dus wat vaker staan!

2. Ga voor gezond

Wie weinig koolhydraten tot zich neemt, moet het van andere voedingsstoffen hebben. Geniet van groenten als spinazie, wortel en tomaat en vul dat aan met eiwitten als eieren, Griekse yoghurt en vis. Vergeet tot slot niet gezonde vetten als noten, zaden en avocado aan je vetverbranding dieet toe te voegen.

3. Beweeg om buikvet te verbranden

Door gezond te eten, ben je al op de goede weg. Ben je ook nog eens regelmatig in beweging, dan geef je het proces een enorme boost! Een effectieve manier om snel vet te verbranden, is High Intensity Interval Training. Je traint hierbij explosief gedurende een korte tijd. Ga bijvoorbeeld twintig seconden touwtjespringen, neem veertig seconden rust en herhaal. Hartstikke vermoeiend, maar je buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon.

4. Minder stressen

Een boosdoener van overtollig buikvet is stress. Vergeet daarom ook niet om je rust te pakken. Ervaar je veel stress, dan is het advies om meer te ontspannen. Breng het aantal punten in je agenda terug en pak een goede nachtrust.

5. Drink meer water en groene thee

15 procent van de mensen drinkt maar genoeg water. Toch zitten er twee grote voordelen aan het drinken van water. Zo geeft het een vol gevoel waardoor je minder snel overmatig gaat eten en versnelt het je metabolisme waardoor je mer vet verbrand. Begin de dag met een paar glazen water en ga vervolgens over op de groene thee. Theanine zorgt namelijk voor meer ontspanning en dat verlaagt de eetbehoefte.

Sporten om buikvet te verliezen

Een van de belangrijkste onderdelen om buikvet te verliezen is beweging. zorg voor regelmatige beweging, maar doe dit altijd in combinatie met de overige tips die wij je hebben gegegeven. Een ideale manier om bukvet te verliezen is ons Fit For Life programma, omdat in je eentje buikvet verliezen best lastig kan zijn bieden wij je alle ondersteuning die je nodig hebt. Het programma is gebaseerd op drie pijlers:

1. Beweging
2. Voeding
3. Coaching

Het mooie is dat we jou een gratis intake met een gezondheidscheck aanbieden. Op die manier weet je direct of dit programma bij jou past en hoe je gezondheid ervoor staat.

Meer weten over buikvet verbranden?

Wil je graag meer weten over het verbranden van buikvet? Ons team van personal trainers en voedingsdeskundigen helpen je graag met een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema waarmee jij zo snel mogelijk je doelen haalt.

Wil jij:

 • Afvallen rond je buik
 • Toewerken naar een sixpack
 • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis proefweek.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen