Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Veel voorkomende klachten tijdens het sporten

Hoofdpijn

 

Klachten tijdens het sporten kunnen een training best onaangenaam maken. Wij zetten de vijf meest voorkomende klachten tijdens het sporten voor je op een rijtje.

Een zware training gaat vaak samen met een hoge hartslag, flink zweten en spierpijn. Bij sommigen mensen gaat het verder dan dit, de klachten die zij ervaren gaan verder dan een avondje spierpijn. Hier een lijstje met de vijf veel voorkomende klachten tijdens het sporten.

Duizeligheid tijdens het sporten

Je hebt je tijdens of na het sporten vast wel eens een keer duizelig gevoeld. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zomaar zijn dat je te weinig hebt gegeten of gedronken. Maar ook een onjuiste ademhaling tijdens het trainen of het plotseling stoppen met bewegen zonder cooling down kunnen duizeligheid veroorzaken.

Misselijkheid tijdens het sporten
 

Duizeligheid kan gepaard gaan met een golf van misselijkheid tijdens of na het sporten. Maag- en darmklachten komen relatief veel bij sporters voor. Denk ook aan braken, zijsteken, (aandrang tot) ontlasting en diarree. Een verstoord maag-darmstelsel en zuurstoftekort tijdens het sporten zijn vaak de boosdoeners. Een goede oplossing is letten op wat je voor het sporten eet. Eet maximaal twee uur van tevoren en vermijd producten die je tijdens het sporten eerder misselijk hebben gemaakt.

Trillende spieren tijdens het sporten

Last van trillende beentjes tijdens je workout? Dat is het teken van een spier die voor je aan het werk is. Op zo’n moment ontstaan er scheurtjes, je vraagt namelijk meer dan de spier aan kan. Helemaal niet verkeerd, want de spier wordt hierdoor juist sterker! Een andere mogelijkheid is een veranderende samenstelling van onopgeloste zouten die elektrische signalen van een zenuw naar je spier sturen. Los dit op door voldoende water te drinken. Tot slot kunnen je spieren beginnen te trillen door een gebrek aan glycogeenvoorraad in de spier. Dat verhelp je door snelle suikers tot je te nemen en na het trainen te rekken en te rusten.

Refluxklachten tijdens het sporten

Voel je tijdens oefeningen als opdrukken wel eens een boer of brandend maagzuur opkomen, of ervaar je pijn achter het borstbeen? Dan heb je te maken met refluxklachten. Deze kunnen voorkomen als je tijdens het sporten gaat liggen of bukt. Andere risicofactoren zijn overgewicht en een te strakke sportoutfit. Voorkom refluxklachten door na het eten een paar uur te wachten met trainen en in losse kleding te bewegen.

Loopneus tijdens het sporten

Een onschuldige maar vervelende sportklacht is het hebben van een loopneus. Word je tijdens het sporten omringd door stofdeeltjes, pollen of een droge lucht, dan zorgt dit voor een overproductie aan slijm. Met een neusspray ben je op korte termijn van deze irritatie af. Op lange termijn is een sportzonnebril voor buiten of kiezen voor binnensporten het advies.

Goede begeleiding bij klachten tijdens het sporten

Onze ervaren personal trainers hebben veel ervaring met sporters die klachten hebben tijdens het sporten. Ze bieden de juiste hulp en weten goed met deze situaties om te gaan. Maar nog belangrijker ze helpen je om deze klachten in de toekomst te voorkomen. Heb jij op dit moment vaak last van deze klachten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we dit kunnen verhelpen! Bijvoorbeeld door middel van ons Fit For Lfe programma, met bijzondere aandacht voor voeding en mental coaching.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.