Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Voedingsschema afvallen en sporten

Personal Fitness Nederland - voedingsschema

Voedingsschema afvallen en sporten: zo bereik én behoud je jouw ideale gewicht

Wil je voor eens en altijd afscheid nemen van jouw overtollige kilo’s? Ben je toe aan een nieuwe levensstijl waarbij je gezond eet en voldoende beweegt? En wil je de resultaten die je behaald, ook daadwerkelijk behouden? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We vertellen je hieronder namelijk alles over het hoe en wat van afvallen met een voedingsschema en sporten. We delen tips en adviezen. En lichten toe wat wij van Personal Fitness Nederland hierin voor je kunnen betekenen. Maar of je van dat laatste gebruikt wilt maken, dat is uiteraard helemaal aan jou. Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder!

De voordelen van een voedingsschema

Een voedingsschema is op maat gemaakt en geheel afgestemd op jouw lichaam, sportprestaties en doelen. In dit persoonlijke schema staat omschreven wat, hoeveel en wanneer je mag eten. En of je nu spiermassa wilt opbouwen of wilt afvallen met sporten: met een voedingsschema werk je gericht aan jouw doelen. Hierdoor boek je sneller resultaat en dat werkt natuurlijk hartstikke motiverend! Daarnaast wordt je leven met een schema ook een stuk gemakkelijker. Uren door receptenboeken bladeren en het internet afstruinen naar gezonde recepten is er bijvoorbeeld niet meer bij. In het eetschema zijn de maaltijden namelijk al voor je bedacht en beschreven. Zo krijg je jouw weekmenu én je boodschappenlijstje op een presenteerblaadje aangeboden. Dit voorkomt een heleboel denkwerk, stress en de drang om ongezonde voeding in te slaan. Je weet immers wat er die dag op het menu staat en wat je daarvoor in huis moet halen. Met een voedingsschema bespaar je dus ook een hoop tijd. Tijd die je op een andere manier kan benutten bij het afvallen, door te gaan sporten bijvoorbeeld.

Voldoende beweging

Afvallen en sporten gaan hand in hand. Door te bewegen wordt de vetverbranding nog meer gestimuleerd dan wanneer je alleen met een voedingsschema werkt en dus op je eten let. Met sporten ontwikkel je een betere stofwisseling en neemt je spiermassa toe. Hierdoor verbrand je meer calorieën, zelfs in rust. We adviseren om jezelf tenminste 3 keer per week in het zweet te werken. En hierbij te kiezen voor een mooie balans tussen kracht -en intervaltrainingen.

De juiste instelling

Je doel: afvallen met een voedingsschema en door te sporten staat of valt met de juiste mindset. Een positieve instelling zorgt voor mentale kracht. En door die kracht te gebruiken, kun je jouw doel: afvallen met een voedingsschema en sporten, bereiken. Richt je dus niet te veel op negatieve emoties, maar op dat wat je graag wilt behalen. Misschien ben je van nature een positief ingesteld persoon, maar ook dan heb je weleens momenten dat je het allemaal wat minder ziet zitten. Blijf jezelf in dat soort situaties dan mentaal coachen en focus je op jouw einddoelstelling. Door jezelf er nog eens een keer extra aan te herinneren waarnaar je op weg bent bijvoorbeeld.

Gezonde voeding

Eet de juiste voeding aan de hand van een persoonlijk voedingsschema als je wilt afvallen en gaat sporten. Studies toonden aan dat gezond eten en sporten namelijk de beste combinatie vormen om je streefgewicht te behalen én behouden. Maar dan moet je wel de juiste voeding en hoeveelheid binnenkrijgen. Eet voor een work-out bijvoorbeeld snelle, beschikbare koolhydraten om je spieren van energie te voorzien. Zoals een banaan of een volkoren boterham. En neem na afloop van het sporten juist voeding met complexe en vezelrijke koolhydraten en voldoende eiwitten. Volkoren rijst met groenten of yoghurt bijvoorbeeld. Dit helpt bij je herstel.

Wil jij afvallen met een voedingsschema en sporten?

Dan ben je bij Personal Fitness Nederland aan het juiste adres. Wij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in de Fit for Life-methode. Ons concept bewijst keer op keer dat je jouw ideale gewicht kunt bereiken én behouden. Door met een voedingsschema te werken en te sporten. Word ook de beste versie van jezelf en vraag vandaag nog een gratis proefweek aan. We plannen dan een intakegesprek met je in. Tijdens deze afspraak maken we kennis met elkaar en bespreken we je wensen. We stippelen vervolgens een plan uit en gaan samen aan de slag. Na 7 dagen bepaal je zelf of we hiermee doorgaan of niet. Zónder addertjes onder het gras! Waar wacht je nog op? Vraag je proefweek vandaag nog aan.

Gratis Proefweek

Met een individueel voedingsschema afvallen en sporten

Wil je met behulp van een door een professional opgesteld voedingsschema afvallen en sporten? Meld je dan aan voor het individuele Fit For Life programma van Personal Fitness Nederland. Bij ons lukt het afvallen en sporten met een voedingsschema en een sportplan. Beiden zijn helemaal op jou aangepast. Stop dus met het calorieën tellen en schrappen van koolhydraten en start nu met een efficiënte methode die ook op de lange termijn vol te houden is. Met een door een professional opgesteld voedingsschema bij het afvallen en sporten bereik je de gewenste resultaten.

De Fit For Life methode

Bij Personal Fitness Nederland richten we ons op alle zaken die van belang zijn voor het afvallen. Daarom werken wij volgens onze beproefde Fit For Life methode, die uit drie elementen bestaat. Deze vormen samen dé sleutel tot succes op het gebied van gewichtsverlies en een gezonde levensstijl:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

Met een personal coach en een voedingsschema afvallen en sporten

Heb jij behoefte aan een professioneel sportplan en voedingsschema om het afvallen en sporten écht efficiënt aan te pakken? Dan ben je bij Personal Fitness Nederland aan het juiste adres. Ga je volgens een sportplan en voedingsschema sporten en afvallen, dan heb je altijd met dezelfde coach te maken. Jouw verhaal en voortgang wordt dus door één persoon gemonitord. Je coach is iemand die je begrijpt en met wie je een vertrouwensband opbouwt: dé basis om maximale resultaten te behalen.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
4 dagen geleden
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen