Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Krachttraining afvallen vrouwen – de 5 voordelen

Krachttraining en vrouwen

Krachttraining afvallen vrouwen – de 5 voordelen

Denk je dat krachttraining alleen voor mannen is weggelegd? Dan heb je het goed mis! Krachttraining kent namelijk veel voordelen, ook voor vrouwen die willen afvallen. En nee: geen enorme spierbundels tot gevolg. Want vrouwen produceren over het algemeen veel minder testosteron (een sterk spieropbouwend hormoon) dan mannen. Je lichaam verandert dan ook écht niet binnen de kortste keren in een blok beton. Integendeel! Door krachttraining krijg je juist een strakker lichaam. En een betere houding en hormoonbalans. Wil je meer weten over de voordelen van afvallen met krachttraining voor vrouwen? Lees dan snel verder!

Voordelen krachttraining voor vrouwen

Waar de meeste dames voorheen bang waren voor een té gespierd lichaam, zien steeds meer vrouwen inmiddels de vele goede kanten van krachttraining. En dat is niet voor niets: krachttraining biedt namelijk tal van voordelen voor lichaam én geest. Wij delen de belangrijkste 5 voordelen hieronder met je.

Voordeel 1: Vetverbranding tijdens én na afloop van je work-out
Krachttraining is de beste manier om blijvend kilo’s te verliezen. Dit komt grotendeels door het zogenaamde afterburn-effect; het verbranden van vet na afloop van je work-out. Door krachttraining ontstaan kleine scheurtjes in je spierweefsel. Dat klinkt misschien niet al te best, maar het is juist goed. Die scheurtjes moeten namelijk herstellen en gevoed worden. En hiervoor heeft je lichaam energie nodig. Het resultaat? Je verbrandt ook na afloop van je training calorieën. Dat is mooi meegenomen in jouw race tegen de kilo’s.

Voordeel 2: Je krijgt een strakker lichaam
Door aan krachttraining te doen, krijg je een plattere buik, strakke billen en ook de ‘kipfilets’ bij je armen verdwijnen. Nóg een fijn voordeel: je vrouwelijke rondingen worden beter zichtbaar. Je zelfvertrouwen neemt hierdoor toe en binnen no-time straal je als nooit tevoren.

Voordeel 3: Je verbetert je hormoonbalans
Hormonen spelen een grote rol bij het opslaan van vet in je lichaam. Het is dus zaak om jouw hormoonhuishouding op orde te krijgen en te houden. Kort en intensief bewegen met krachttraining is de beste manier om dit te bereiken.

Voordeel 4: Je gaat veroudering tegen
Het is de harde realiteit: hoe ouder je wordt, des te meer je spiermassa achteruitgaat. Je huidspanning neemt af, waardoor je huid slapper wordt en je rimpels krijgt. Door ten minste 3 keer per week aan krachttraining te doen, ga je de veroudering tegen. Zo behoud jij ook op latere leeftijd een jonge uitstraling en een strakke huid. En verklein je tegelijkertijd de kans op ouderdomsziekten als diabetes type 2 en osteoporose (botontkalking).

Voordeel 5: Je krijgt meer zelfvertrouwen
Train je regelmatig met (middel)zware gewichten? Dan wordt je lichaam beetje bij beetje sterker en strakker. Je gaat na verloop van tijd ook lekkerder in je vel zitten; letterlijk én figuurlijk. En je voelt je weer alsof je de hele wereld aankunt. Kom maar op met die gewichten en dat zelfvertrouwen dus!

Speciaal voor vrouwen: afvallen met het Fit for Life-programma

Lukt het je maar niet om jouw afvaldoel te behalen? En kun je hier dus wel wat hulp bij gebruiken? Dan is het Fit for Life-programma van Personal Fitness Nederland misschien wel iets voor jou. Door aan de slag te gaan met beweging, voeding en coaching zetten we samen alles op alles om jouw doel te bereiken. We helpen, ondersteunen en motiveren je. En drijven je tot het uiterste. We begrijpen dat de eerste stap naar een nieuwe levensstijl nemen best spannend is. Daarom bieden we jou een gratis proefweek aan. Zo maak je op een ongedwongen manier kennis met onze personal trainers en werkwijze. En bepaal je na 7 dagen zélf of we doorgaan of niet.

Krachttraining maakt voor vrouwen het afvallen succesvoller

Overweeg je krachttraining voor vrouwen om het afvallen succesvoller te maken? Personal Fitness Nederland helpt je hier met een op maat gemaakt trainingsprogramma en de begeleiding van een persoonlijke coach mee. Vrouwen die het afvallen met krachttraining bereiken worden sterker en strakker en zien er slanker uit. Terwijl je je vrouwelijke vormen gewoon behoudt! Wil je zeker weten dat je het juist aanpakt? Een op maat gemaakte krachttraining voor vrouwen om het afvallen te stimuleren vind je bij ons.

Hoe kunnen vrouwen afvallen met krachttraining: een totaalaanpak

Welke oefeningen het best zijn, hoe vaak je moet trainen en hoe lang een training moet duren? Jouw personal trainer helpt je het maximaal haalbare resultaat te bereiken en tegelijkertijd het risico op blessures zo klein mogelijk te houden. Wil je starten met krachttraining voor vrouwen om afvallen te realiseren? Dan vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats, waarbij jouw persoonlijke doelen in kaart worden gebracht. Ons Fit For Life programma bestaat uit drie pijlers:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

Hoe persoonlijke krachttraining voor het afvallen vrouwen helpt

Krachttraining voor het afvallen: vrouwen starten er steeds vaker mee. De beste resultaten worden bereikt wanneer je weet hoe je dit precies aanpakt. Bij Personal Fitness Nederland betekent personal training ook echt personal training. Je krijgt te maken met één coach, die ervaren is in krachttraining bij vrouwen en afvallen. Hij of zij is bekend met je sterke en je zwakke punten. De vertrouwensband die zo ontstaat, tilt je resultaten naar het hoogst haalbare niveau.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen