Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Buikvet verbranden als vrouw: waar moet je op letten?

Personal Fitness Nederland buikvet

Buikvet? Nee bedankt!

Wil je als vrouw buikvet verbranden? Het liefste heb je er zo min mogelijk van. En toch heeft iedereen wel wat vet bij zijn buik. Buikvet heeft dan ook een belangrijke functie, namelijk het beschermen van de organen in je lichaam. Maar overtollig buikvet kan ongezond zijn. Zo verhoogt het je cholesterolwaarden en de kans op hart- en vaatziekten. De belangrijkste reden voor veel vrouwen om dit hardnekkige vet te verbranden? Die mooie, platte buik. Maar een strakke core krijgen is niet makkelijk. Personal Fitness Nederland kan jou hiermee helpen.

Wil jij ook:

 • 5, 10, 15 of 20+ kg afvallen met blijvend resultaat
 • Blijvend van je buikvet afkomen
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Met onze do’s en don’ts helpen we je alvast een eindje op weg om als vrouw buikvet te verbranden.

Buikvet verliezen als vrouw: alleen buikspieroefeningen zijn niet genoeg

Als vrouw heb je voor een sixpack een vetpercentage nodig tussen de 19% en 22%. Buikspieroefeningen doen tot je een ons weegt? Helaas, dat gaat je niet helpen aan die platte buik. Plaatselijk vet verbranden is namelijk onmogelijk. Om buikvet te verliezen moet je dan ook vet verbrandende oefeningen uitvoeren die je hele lichaam aanpakken. Dus wat moet je doen om af te vallen, dat hardnekkige buikvet te verbranden en jezelf om te toveren tot een slanke vrouw?

buikvet verliezen vrouw

Cardio- en krachttraining

Bewegen, bewegen, bewegen. Wil je buikvet verbranden als vrouw zijnde? Dan is stilzitten geen optie. Door cardiotraining, krachttraining of een combinatie daarvan, is die platte buik binnen handbereik. Zo kun je kiezen voor een duursport als hardlopen, fietsen of zwemmen. Voor een korte, intensieve training kies je voor HIIT: High Intensity Interval Training. Hier voer je in enkele minuten verschillende oefeningen uit, zo vaak als je kunt. Tenslotte kun je door je spieren te trainen meer calorieën verbranden. Ook na je workout. Vooral de oefeningen waarbij je grotere of meerdere spiergroepen traint, zorgen voor veel vetverbranding. Denk hierbij aan squats, deadlifts en lunges. Al deze manieren dragen bij om buikvet te verliezen als vrouw.

Afvallen van buikvet als vrouw? Let op je voeding!

Sporten is belangrijk wanneer je wil afvallen rond je buik. Maar met alleen sporten kom je er niet. Want krijg je meer calorieën binnen dan dat je verbruikt? Dan is sporten zinloos. Daarom is ook de juiste voeding van groot belang wanneer je een platte buik wil. Wat kun je het beste eten en drinken? En wat kun je beter laten staan? Met deze tips verbrand je effectiever buikvet als vrouw zijnde.

Eet meer eiwitten om als vrouw meer buikvet te verbranden
Voedingsproducten met veel eiwitten (proteïne) zorgen voor veel energie. Handig in combinatie met sporten. Bovendien worden deze eiwitten heel langzaam verwerkt. Daardoor kun je ze langer inzetten als energiebron voor je lichaam dan bijvoorbeeld vetten en koolhydraten. Proteïne geeft ook langer een vol gevoel. Zo heb je minder (vaak) honger en laat je ongezonde snacks makkelijker in de kast staan. Je vindt eiwitten o.a. in vis, vlees, kip, ei, noten, zaden en pitten.

Eet meer vezels 
Ook vezels zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. Zo eet je automatisch kleinere porties. Daarnaast dragen ze bij aan een goede spijsvertering. Werken je darmen beter? Dan haal je meer voedingsstoffen uit je voeding en heb je minder calorieën nodig. Je eet dus minder, maar krijgt wél meer voedingsstoffen binnen. Een win-win situatie! Welke producten hebben veel vezels? Dat zijn bijvoorbeeld noten, zaden, pitten, groenten en fruit, maar ook volkorenbrood en -pasta, zilvervliesrijst, havermout, kikkererwten en bonen. Voldoende vezels eten helpen ook bij het verbranden van buikvet bij een vrouw.

Eet natuurlijke en onbewerkte producten
Veel producten in de supermarkt komen uit de fabriek. Denk aan koek, snoep, chips en chocolade, maar ook aan kant-en-klare gerechten of kruidenmixen. Hier zijn vaak een hoop smaakstoffen zoals suikers en zout aan toegevoegd. Deze ‘snelle suikers’ zorgen ervoor dat je snel te veel van deze producten eet, terwijl ze niet lang voor een vol gevoel zorgen. Voedingsstoffen als vitaminen en mineralen missen juist in deze producten. Door natuurlijk en onbewerkt te eten houd je controle over wat je lichaam binnenkrijgt.

Vermijd frisdranken, vruchtensappen en alcohol
Calorieën drinken? Super zonde! Frisdranken en vruchtensappen zitten bomvol suiker. Alcohol remt je vetverbranding en de overtollige energie wordt als vet rond je buik opgeslagen. Een killer dus wanneer je wilt afvallen en buikvet wilt verliezen als vrouw. Drink in plaats van deze dikmakers liever water (eventueel met wat komkommer, gember, citroen of munt), thee of koffie. Let op: te veel koffie brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Drink daarom niet meer dan 4 kopjes per dag.

Gratis Adviesgesprek

Slaap voldoende en beperk stress

Wist je dat een goede nachtrust ook enorm belangrijk is voor je gezondheid? Wanneer je slaapt herstelt je lichaam. Dat is niet alleen goed voor je mentale gezondheid. Het zorgt ook voor een gezonder lichaam. Een volwassen mens heeft elke nacht gemiddeld 8 uur slaap nodig. Een langdurig slaaptekort vergroot onder andere de kans op ernstig overgewicht. Voldoende slaap helpt dus bij het verbranden van buikvet bij een vrouw. Ook stress brengt het afvallen in gevaar. Wanneer je lange tijd veel stress ervaart, maak je extra cortisol aan. Dit stofje stuurt het vet linea recta naar je buik. Ook zorgt een hoog cortisolgehalte voor ‘lekkere trek’, waardoor je zin krijgt in voeding met veel vet en suiker. Dit helpt natuurlijk niet in het afvalproces.

buikvet verbranden vrouw

Als vrouw hulp nodig bij het verbranden van buikvet?

Kom je er met deze tips nog niet helemaal uit? Kijk dan eens naar ons Fit for Life-programma. Je ontvangt elke week personal training en voedingsschema’s die jou helpen afvallen als vrouw: dus ook buikvet verliezen hoort daarbij! Daarnaast ondersteunt een mental coach je bij jouw fysieke en mentale uitdagingen.

Wil jij ook:

 • 5, 10, 15 of 20+ kg afvallen met blijvend resultaat
 • Blijvend van je buikvet afkomen
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Je krijgt van ons geheel vrijblijvend een gratis adviesgesprek, dus probeer het eens! Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op voor een intakegesprek.

Gratis adviesgesprek formulier

 

Afvallen buikvet vrouw

Wil je buikvet verbranden en als vrouw zijnde afvallen? Wij bieden persoonlijke en professionele een-op-een begeleiding. Met de expertise van onze coaches weten we precies wat nodig is om kilo’s kwijt te raken. Alleen zoveel mogelijk calorieën verbranden of het nuttigen van shakes, maaltijdvervangers of repen is onvoldoende. Hier komt veel meer bij kijken, want ons lichaam zit complex in elkaar. Wij helpen om jouw persoonlijke doelstellingen te bereiken. Wij kunnen overal bij helpen. Van afvallen als vrouw tot het verminderen van buikvet.

Wat zijn jouw doelstellingen?

In onze studio kun je een gratis intake doen om nader kennis met elkaar te maken. Tijdens deze intake wordt een gezondheidscheck afgenomen en bespreken wij jouw persoonlijke doelstellingen. Naar aanleiding daarvan stellen wij een plan van aanpak op. Dit programma is gebaseerd op de volgende punten:

 • Voeding
 • Beweging
 • Mindset en Coaching

 

Voeding is een belangrijk punt. Een voedingsconsulent stelt iedere week voor jou een voedingsprogramma op. Hierdoor krijg je dagelijks het juiste aantal calorieën binnen. Het voedingsprogramma wordt gemaakt aan de hand van een wekelijks weegmoment.

Dezelfde trainer

Bij ons krijg je individuele begeleiding van dezelfde personal trainer. Hij begeleidt je op de hierboven genoemde pijlers. Wij kiezen hiervoor, omdat de coach jou op deze manier goed leert kennen en dit een effectieve samenwerking erg bevordert. Onze coaches maken je fysiek en mentaal beter. Je komt beter in je vel te zitten. Wij geven ook een honderd procent resultaatgarantie voor jouw persoonlijke doelen.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen