Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Bovenbenen afvallen

afvallen bovenbenen sit ups

Moeite met afvallen rondom je bovenbenen?

Het is een typisch vrouwenprobleem; te zware bovenbenen en moeite hebben met afvallen in deze regio van het lichaam. Niet zo gek, want het hormoon oestrogeen – rijkelijk aanwezig in het vrouwenlichaam – maakt dat het lichaam daar vaak relatief veel vet opslaat. Ook in het mannelijk lichaam is sprake van oestrogenen, maar daar gaat het om lagere concentraties. Slanke benen zijn voor vele vrouwen een ideaal dat ze nooit bereiken. Toch kun je zelf invloed uitoefenen. Door het trainen van je bovenbeenspieren, gezond te eten en geduld te hebben, bijvoorbeeld.

Je doet zo je best, maar toch heb je moeite met afvallen rondom je bovenbenen. Wat je ook doet, om een of de andere reden wil het niet lukken met het afvallen van je benen. Personal Fitness Nederland kan jou helpen om toch je doel te bereiken. Al 22.000 mensen gingen je voor!

Wil jij:

  • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Afvallen rondom je bovenbenen
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Indien je meer wilt weten over het afvallen van je benen, lees dan verder.

Te dikke bovenbenen?

Voeding, beweging en tekorten aan voedingsstoffen zijn allemaal van invloed op je hormoonhuishouding. Zo ook op oestrogenen; vrouwelijk geslachtshormoon. Ongezonde voeding en een inactieve leefstijl kunnen ervoor zorgen dat jouw hormonen uit balans raken. Een mogelijk gevolg is dat die oestrogenen vetopslag op jouw billen en benen bewerkstelligen.

Al is een zogenaamd high gap slechts aan enkelen besteed, er zijn mogelijkheden te over om ervoor te zorgen dat het gewicht van jouw bovenbenen afneemt waardoor ze dus slanker en gezonder worden. Wij zetten wat tips voor je onder elkaar af te vallen rondom je (boven)benen.

Tip 1: Doe aan krachttraining

Afvallen rond je bovenbenen is mogelijk aan de hand van krachttraining. Vrouwen zijn vaak huiverig voor sporten met gewichten uit angst voor enorme spieren, maar zo’n vaart loopt dat niet. Vrouwen maken minder testosteron aan dan mannen en dus gaat spiergroei een stuk minder hard dan bij de mannelijke sportschoolgangers. Wees niet bang voor een beetje krachtpatsen dus!

Niet alleen vergroot jij met krachttraining jouw bovenbeenspieren en verbrand je daarmee meer vet, ook in rust. Bewegen stimuleert ook de doorbloeding en spierfunctie in je benen, wat vochtafdrijvend werkt. Een kettlebelltraining is een goede manier om vet te verbranden en je spieren te trainen. Ook squats, deadlifts en lunges zijn effectief; allemaal oefeningen die meerdere en grotere spiergroepen worden aangesproken. Optimaal effect dus.

bovenbenen afvallen krachttraining

Tip 2: Vergeet cardiotraining niet voor het afvallen rondom je bovenbenen

Ook andere vormen van beweging zijn goed als je wilt dat je bovenbenen afvallen. Door cardio, zwemmen en wandelen kun je – in combinatie met de juiste voeding – je gehele lichaam doen afslanken; óók je bovenbenen dus. Maar je kunt ook een stap verder gaan en aan de hand van een helling sporten; heuvelop wandelen, flink traplopen of de loopband een aantal graden kantelen om omhoog te rennen. Je zult het niet alleen voelen in je benen, maar na verloop van tijd ook zien!

Welke vorm van beweging je ook kiest: beweeg de hele dag door. Niet alleen in de sportschool, maar ook op school, op je werk of tijdens het boodschappen doen. Neem de trap in plaats van de lift, neem de fiets in plaats van de auto en zet een timer om gedurende de dag zo nu en dan op te staan en je benen te strekken. Zo train je ongemerkt meteen je beenspieren. Het kan niet tippen aan een sportschoolsessie, maar het is wel een eenvoudig begin!

Tip 3: Pas je voeding aan

Bewegen is ontzettend belangrijk wil je jouw bovenbenen aanpakken. Maar met de verkeerde voeding kun je sporten wat je wilt; het resultaat zal niet afdoende zijn. Gezonde voeding is key bij het doen afvallen van je benen. Maar ga nu niet meteen drastisch minderen qua voeding. Of een crashdieet volgen. Want alleen afvallen streeft z’n doel voorbij. Dan heb je dadelijk enkel nog magere latten. Wil je jouw bovenbenen ook in model brengen, dan hebben jouw spieren ook bepaalde voedingsstoffen nodig.

Eiwitten bijvoorbeeld, zijn een belangrijke bron van mooie benen. Niet alleen verzadigt het goed, ze zijn ook de basis van jouw spieren en zijn nodig voor de aanmaak van extra spierweefsel. Het blijft overigens noodzakelijk om te sporten voor spieropbouw; met enkel een hoop eiwitten eten kom je er niet…

Tip 4: Stabiliseer de hormoonhuishouding voor het afvallen rondom je bovenbenen

Wat goed is om te weten, is dat roken, alcoholgebruik en stress van invloed zijn op de aanmaak van oestrogeen. Hoe meer oestrogeen, hoe meer vet er rond de benen en billen opgeslagen kan worden, dus je begrijpt waar we naartoe willen…

Wil jij aan jouw bovenbenen werken, maar zie je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Wij helpen je graag in een van onze studio’s.

JA! Ik wil graag meer informatie ontvangen!

Wil je graag iets doen aan het overgewicht? Personal Fitness Nederland kan jou helpen met:

  • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Afvallen rondom je bovenbenen
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Ruud
9
7 dagen geleden
Personal trainer Venlo

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen