Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Conditie training voor voetbal: 5 tips

Voetbal in de duinen

Conditie training voor voetbal: de beste oefeningen

Kom je net terug van een blessure, of heb je na een aantal jaren van afwezigheid toch besloten het voetballen weer op te pakken en wil je graag conditie training tips? Dan kan Personal Fitness Nederland jou helpen met het terug komen op je oude niveau. In deze blog lees je hoe je je conditie weer opbouwt voor het voetbal.

Naast het gezamenlijk trainen en het spelen van wedstrijden, is het belangrijk dat je trainingen volgt om je conditie voor het voetbal weer te verbeteren. Daarom zetten wij voor jou de meest effectieve trainingen op een rij. Zodat je sterker, fitter en klaar voor de competitie bent. Heb je hier graag hulp bij en wil jij:

  • Je conditie weer op niveau krijgen
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis proefweek.

Gratis Proefweek

Een aantal oefeningen die je al kunt doen omschrijven wij hieronder.

Sprintoefeningen

Sprintoefeningen zijn perfect voor het opbouwen van je conditie en een boost te geven voor voetbal. Door gedurende de oefeningen aan te zetten en af te remmen verbeter je niet alleen je snelheid, maar ook je wendbaarheid. Zet op een (voetbal)veld verschillende afstanden uit, door bijvoorbeeld pionnen neer te leggen. Doe dit op 5, 10, 20, en 50 meter. Start op de doellijn en sprint naar de 5 meter, draai om, sprint terug naar het begin en ga zo door totdat je terugkomt van de laatste afstand. Neem hier genoeg rust, zodat je de oefening hierna kunt herhalen. Kies er de tweede keer voor om met de verste afstand te beginnen. Tip: gebruik een timer om bij te houden hoelang je over deze afstanden doet. Zo kun je naar verloop van tijd je progressie bijhouden.

conditie training voetbal

Intervaltraining

Tijdens een intervaltraining combineer je het sprinten met hardlopen en wandelen. Hierdoor bouw je spiermassa op, verbeter je je conditie en word je sneller. Start je eerste sessie met 10 seconden sprinten, 30 seconden joggen, 10 seconden sprinten, 30 seconden joggen en 1 minuut wandelen. Neem tijdens deze laatste minuut goed je rust, zodat je de set meteen weer kunt herhalen. Doe dit minimaal 10 keer.

HIIT-training voor het opbouwen van conditie voor voetbal

Wanneer je 90 minuten lang voetbal niet volhoudt vanwege je conditie, is de kans groot dat je gewisseld wordt en veel tijd doorbrengt op de bank. HIIT (High Intensity Interval Trainingen) kan je helpen met het opbouwen van je conditie voor voetbal. Tijdens deze training bouw je conditie op door middel van sporten met een hoge hartslag en korte pauzes. De oefeningen die je hierbij uitvoert zijn voornamelijk met eigen lichaamsgewicht, maar je kunt altijd een kettlebell of gewichten toevoegen om jezelf nog meer uit te dagen. Je vindt verschillende gratis HIIT-trainingen op platforms zoals YouTube.

Heuvellopen

Heuvellopen zorgt voor een nog betere conditie doordat je uitgedaagd wordt om naar boven te rennen, en jezelf af te remmen wanneer je naar beneden gaat. Ook versterken je beenspieren. Zoek een heuvel of duin en ren zo snel mogelijk omhoog. Keer eenmaal boven weer om om naar het beginpunt te komen en neem 10 tot 30 seconden rust. Herhaal 10 tot 15 keer.

Mountainbiken

Een sport die je hoogstwaarschijnlijk niet meteen te binnen schiet, maar die zeker geschikt is voor het trainen van je conditie voor voetbal is: mountainbiken. Hierdoor train je je uithoudingsvermogen en beenspieren. Zorg nog voordat je een route fietst dat je een betrouwbare mountainbike en bijbehorende materialen hebt. Zodat je veilig de weg op/het bos in fietst om je conditie op te krikken.

conditie opbouwen voetbal

Conditie opbouwen voor voetbal: training met begeleiding

Wil jij je conditie voor voetbal opbouwen met training, maar weet je niet precies hoe je dat moet doen? Of vind je het lastig om zelfstandig te werk gaan? Meld je dan nu aan voor trainingssessies onder persoonlijke begeleiding. Zo krijg je bij Personal Fitness Nederland personal training, afgestemd op jouw wensen. Daarnaast krijg je voedingsadvies op maat en staat er een mental coach voor je klaar om elke uitdaging te overwinnen. Probeer het nu een week vrijblijvend uit! Meld je aan voor een gratis proefweek van ons Fit for Life-programma door hieronder je gegevens achter te laten.

Gratis proefweek formulier

Conditie training voetbal, voor een gezond en slank lichaam

Bij ons krijgt ieder nieuw lid een plan op maat en als jij graag conditie training voetbal wilt gaan doen, dan helpen onze coaches je daarbij. Zij doen echter meer dan fitness training alleen, want onze coaches zijn ook opgeleid om jou voedingsadvies te geven en om je te helpen mentaal sterker te worden. Via voetbal je conditie opbouwen is natuurlijk altijd positief, maar het zou nog positiever zijn als je er ook correct bij eet. En als je uiteindelijk je leven wilt transformeren zodat gezond zijn de norm wordt, heb je ook een positieve en sterke mindset nodig om dat door te blijven voeren.

Conditie training voetbal bij Personal Fitness Nederland

Als je onze studio bezoekt, dan gaan onze coaches uitgebreid met je in gesprek en luisteren ze naar wat je nu doet en wat je zou willen bereiken. Geef jij aan dat je conditie met voetbal op wilt bouwen, dan zullen ze dat in hun persoonlijke plan voor jou verwerken. We hanteren drie pijlers waarmee je duurzame veranderingen doorvoert in je leven en die jouw voetbaltraining ondersteunen:

  • Voldoende beweging met sessies in onze eigen sportstudio of buiten.
  • Gezond eten door voedingsvoorlichting.
  • Mindset coaching zodat je alles aan kan.

Probeer het een week

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Dan is er vast een studio in jouw omgeving waar je terecht kunt en je in kunt schrijven voor een gratis proefweek. Geef aan dat je in conditie training voetbal bent geïnteresseerd en onze coaches gaan voor je aan de slag. Met het plan dat je dan van ons krijgt zet je de eerste stap richting een fit en gezond rest van je leven.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal danique
10
17 juni 2024
Personal trainer Geldrop

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen