Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Bloeddruk verlagende thee

diëten vijf soorten

Persoonlijke coaching kan jou helpen bij het behalen van doelstellingen op gebied van fysieke kracht en mentale gezondheid. Ook bij klachten als een hoge bloeddruk biedt een personal coach uitkomst. Onze coaches kunnen je, tijdens je traject, bijvoorbeeld adviseren over bloeddruk verlagende thee, zodat je bloeddruk verder verlaagt. In dit artikel vertellen we alvast welke soorten thee bloeddruk verlagend werken.

Wil je graag hulp bij het verlagen van je te hoge bloeddruk? Onze gezondheidscoaches kunnen je hierin adviseren door middel van:

 • Een gezondheidscheck van je gehele lichaam af te nemen
 • Analyseren van je leefstijl en voedingspatroon
 • Een voedingsadvies op maat op te stellen
 • Op jouw afgestemde beweegtips te geven

Om jouw hoge bloeddruk te normaliseren. Heb je hier interesse in? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek bij Personal Fitness Nederland via onderstaande button of onderaan het inschrijfformulier.

Gratis adviesgesprek

Alvast benieuwd welke thee bloeddruk verlagend werkt? Lees dan onder de afbeelding verder.

Bloeddruk verlagende thee

Welke thee werkt het beste om je bloeddruk te verlagen?

Bloeddruk verlagende theeën zijn drankjes die vaak worden gemaakt van specifieke kruiden en planten die potentieel gunstige effecten hebben op het verlagen van de bloeddruk. Hier zijn enkele veelvoorkomende kruiden en planten die in bloeddruk verlagende theeën kunnen worden gebruikt:

 1. Hibiscus: Hibiscusthee staat bekend om zijn vermogen om de bloeddruk te verlagen. Het bevat anthocyanines en antioxidanten die kunnen bijdragen aan het ontspannen van de bloedvaten.
 2. Zwarte thee: Zwarte thee wordt na het plukken en drogen geoxideerd. Daardoor ontstaat de zwarte kleur en de specifieke smaak.
 3. Groene thee: Groene thee komt van dezelfde theeplant, maar wordt niet geoxideerd. Daarom behoudt deze thee zijn groene kleur. Groene thee bevat catechines, een soort antioxidanten die kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedvatfunctie en het verlagen van de bloeddruk.
 4. Rooibos: Rooibosthee bevat flavonoïden en andere verbindingen die een rol kunnen spelen bij het verlagen van de bloeddruk en het bevorderen van een gezond hart.
 5. Olijfblad: Olijfbladextract staat bekend om zijn potentieel bloeddruk verlagende effecten vanwege de aanwezigheid van verbindingen zoals oleuropeïne.
 6. Paardenbloem: Paardenbloemwortel wordt soms gebruikt vanwege zijn diuretische eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van overtollig vocht en daardoor de bloeddruk kunnen verlagen.
 7. Kamille: Kamillethee heeft kalmerende eigenschappen en kan indirect helpen bij het verminderen van stress, wat gunstig kan zijn voor het reguleren van de bloeddruk.
 8. Kaneel: Kaneel heeft mogelijk een positief effect op de insulinegevoeligheid en kan indirect bijdragen aan het handhaven van een gezonde bloeddruk.

Er zijn redelijk wat theesoorten die kunnen bijdrage aan het verhelpen van een hoge bloeddruk. Uiteraard draagt het drinken van bloeddruk verlagende theesoorten maar voor een (klein) deel bij aan het verlagen van je te hoge bloeddruk. Gezond eten om je bloeddruk te verlagen, bewegen en niet roken zijn ook factoren die erg belangrijk zijn bij een ongezonde bloeddruk.

Aanmeldformulier gratis adviesgesprek

Heb je last van een hoge bloeddruk, maar lukt het je niet om deze zelfstandig te verlagen? Kies dan voor professionele begeleiding van de experts van Personal Fitness Nederland. Onze personal trainers bieden:

 • Een gezondheidscheck van je gehele lichaam af te nemen
 • Analyseren van je leefstijl en voedingspatroon
 • Een voedingsadvies op maat op te stellen
 • Op jouw afgestemde beweegtips te geven

Daarnaast staan onze mental coaches voor je klaar wanneer je tegen mentale muren loopt. Heb je interesse? Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Inschrijfformulier gratis adviesgesprek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen