Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Snel afvallen in combinatie met sporten: waarom dat géén succes is

trainen met boksen

Snel afvallen in combinatie met sporten: waarom dat géén succes is

Snel afvallen met sporten: bij wie staat dat niet bovenaan de wishlist? Veel mensen willen wel wat overtollige kilo’s lozen. Maar ze volgen liever geen ellenlang traject. Het liefst wordt die strakke skinny jeans morgen nog uit de kast gehaald. ‘Val snel af met sporten’ klinkt dan ook als muziek in de oren. Maar is dit ook effectief op lange termijn? Nee. Zet het snel afvallen dus maar snel uit je hoofd. Afvallen is een duurzaam traject waar je niet 1, 2, 3 doorheen fietst. Het vergt een flinke dosis motivatie én discipline. Hieronder delen wij de nadelen van het snel afvallen gecombineerd met sporten.

Het verlies van spiermassa

Als een echte fanatiekeling sta je dag in, dag uit te zwoegen op de loopband. En met resultaat. Althans dat denk je. Het getal van de weegschaal gaat in een rap tempo naar beneden. En dat is precies wat je wilt. Maar door snel afvallen met sporten, verlies je niet alleen vocht en vet. Ook je spiermassa neemt flink af. En dat is precies wat je níet wilt. Je spieren verbranden namelijk energie (calorieën). Wanneer je spiermassa afneemt, zal calorieverbranding ook afnemen. Krachttraining helpt bij het behouden en versterken van je spieren. En daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je een mooi silhouet creëert. Dus pak die gewichten er maar snel bij.

Een tekort aan essentiële voedingsstoffen

‘Binnen no-time je streefgewicht behalen’ is vaak het motto van afslankreclames. Je wordt verleid met detoxkuren en maaltijdshakes voor een snel resultaat. En dit werkt misschien op korte termijn. Want laten we eerlijk zijn: een flink calorietekort resulteert in het verliezen van kilo’s. Maar het is een allesbehalve gezonde manier van afvallen. Het levert ook een tekort op aan belangrijke voedingsstoffen. Vezels, mineralen, vitamines en het hanteren van een gezonde leefstijl gaan juist hand in hand. Vooral wanneer je snel wilt afvallen met sporten. Je lichaam heeft brandstof nodig! Een crashdieet en een rondje in de sportschool gaan dan ook niet goed samen. Je lichaam heeft niet genoeg bouwstoffen om de spieren weer te herstellen. Ontneem jezelf dus niet de juiste stoffen, maar laat je informeren over een voedzaam, gebalanceerd en effectief dieet door een professional.

Het welbekende jojo-effect

Een groot probleem dat ontstaat bij snel afvallen is het jojo-effect. Wanneer een lichaam weinig calorieën binnenkrijgt gaat het energie besparen. Je voelt je moe, je stofwisseling vertraagt en daardoor verbrand je minder vet. Ondertussen slaat het lichaam voedsel op als reserve. Dus wanneer een dieet voorbij is wordt het voedsel dat je binnenkrijgt automatisch opgeslagen als vet. En zo komen de kilo’s er weer snel bij. Werk daarom aan een afvalplan dat werkt op de lange termijn, zo nodig in samenwerking met begeleiding.

Duurzaam afvallen met sporten?

Zoals hierboven beschreven gaat snel afvallen niet goed samen met sporten. Het is niet goed voor je lichaam en je gewicht kan na het dieet weer toenemen. Wil jij liever op een gezonde en duurzame manier afvallen met sporten? En wil je daarbij ook graag ondersteuning op het gebied van voeding én mentale gezondheid? Stop dan met zoeken en meld je aan bij Personal Fitness Nederland. We helpen je met plezier op weg naar een gezonde levensstijl in een van onze 90 studio’s. Met behulp van doeltreffende trainingen, persoonlijk voedingsadvies en mental coaching sessies leid je binnen een handomdraai een gezond leven dat je ook op de lange termijn volhoudt. Ben jij er klaar voor om die extra kilo’s te lozen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een proefweek aan. En wie weet zijn we je snel!

Gratis Proefweek

Snel afvallen met sporten; en volhouden met Personal Fitness Nederland

Iedereen kan snel afvallen met sporten. Het probleem is voor de meeste mensen niet het afvallen zelf, maar het doorzetten ermee. Snel afvallen is niet altijd goed, omdat de veranderingen die je dan in je leven maakt te groot zijn om te kunnen handhaven. Bij ons krijg je een coach aangewezen die jou op alle vlakken ondersteunt en je helpt je leven permanent te veranderen. Dat doen we op realistische wijze, dus met logische stappen en een op maat gemaakt plan. Zelf val je snel af met sporten, maar met de gecertificeerde specialisten van ons blijf je de rest van je leven op gewicht.

Snel afvallen met sporten: wij hanteren drie pijlers

Sporten ondersteunt gewichtsverlies, maar het is geen tovertruc waarmee iedereen supersklank wordt. Meer bewegen moet ondersteund worden met een gezonde voeding en een sterke mindset. Daarom hanteren onze coaches drie pijlers zodat met sporten snel afvallen niet tijdelijk is:

  • Meer beweging door middel van sessies in onze sportschool.
  • Advies over gezonde voeding in onze studio.
  • Doorzettingsvermogen en mentale weerstand met onze mindset coaches.

Kom langs bij een studio in jouw buurt

Wil je meer weten over de Personal Fitness Nederland aanpak en de manier waarop wij snel afvallen met sporten ondersteunen met voedingsleer en mindset training? Kom dan langs bij een van onze 94 studio’s, verspreid door het hele land. Daar profiteer je van een gratis proefweek en spreken we uitgebreid met je over jouw wensen en doelen. Je krijgt van ons een personal trainer, een op maat gemaakt plan en alle tools om er een succes van te maken.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen