Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Gezonde voeding voor sporters

Gezonde voeding voor sporters

Gezonde voeding voor sporters

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je immers heel wat van je lichaam. Gezonde voeding is essentieel om de motor van je lichaam op volle toeren te laten draaien. Maar ook wanneer je net start met sporten, wil je je voeding aanpassen op je activiteit. Zo zorg je ervoor dat je altijd voldoende bouw- en brandstoffen in je lichaam hebt en je het uiterste uit jezelf kan halen.

De vier basisregel voor een sportdieet

Een sportdieet moet óók aan alle eisen van een ‘normaal’ voedingspatroon voldoen. Wanneer je sport, heb je je vitamines en mineralen net zo hard nodig dan wanneer je niet sport. Zorg dat je als sporter dus veelzijdig blijft eten, en niet alleen rijst met kip kiest.

Lees hieronder de vier basisregels omtrent gezonde voeding voor sporters:

✔️ Dagelijks gezond basisvoeding.
Een goede basisvoeding bevat koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten ook de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels.

✔️ Koolhydraten als brandstof.
De hoeveelheid koolhydraten dat je nodig hebt, hangt af van de sport dat je beoefent en hoe intensief en vaak je sport.

✔️ Eiwitten voor herstel.
Als je twee keer per week of vaker intensief sport, dan hebben je spieren extra eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. Te weinig eiwitten zorgen ervoor dat je minder goed herstelt en ook mind goed presteert.

✔️ Vochtverlies leidt tot prestatieverlies.
Drink minimaal 1,5 liter. Het is belangrijk om voldoende te drinken, je hebt namelijk vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te handhaven. Dus niet alleen gezonde voeding is belangrijk, ook voldoende water drinken!

Optimaal presteren in jouw sport!

Personal Fitness Nederland helpt je graag met optimaal presteren in jouw sport, of je nu recreatief voetbalt of professioneel hardloopt. Misschien heb je een bepaald doel voor ogen, zoals een berg beklimmen of naar Frankrijk fietsen? Wat jouw doel ook is, het Fit for Life programma zorgt ervoor dat jij een levensstijl creëert waarbij je voldoende bouw-en brandstoffen krijgt, een gezond gewicht krijgt en behoudt en daardoor bruist van de energie. Benieuwd wat nu écht gezonde voeding is voor sporters?

Persoonlijk voedingsadvies

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen.

Ja, ik wil optimaal presteren

Ga samen met jouw personal trainer aan de slag om jouw doel te behalen. Geen wondermiddeltjes of beloftes die niet nagekomen worden, maar een bewezen en erkend Fit for Life programma inclusief persoonlijk voedingsadvies. Vul nu hier ons contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen