Gezonde voeding voor sporters

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je immers heel wat van je lichaam. Gezonde voeding is essentieel om de motor van je lichaam op volle toeren te laten draaien. Maar ook wanneer je net start met sporten, wil je je voeding aanpassen op je activiteit. Zo zorg je ervoor dat je altijd voldoende bouw- en brandstoffen in je lichaam hebt en je het uiterste uit jezelf kan halen.
 

De vier basisregel voor een sportdieet

Een sportdieet moet óók aan alle eisen van een ‘normaal’ voedingspatroon voldoen. Wanneer je sport, heb je je vitamines en mineralen net zo hard nodig dan wanneer je niet sport. Zorg dat je als sporter dus veelzijdig blijft eten, en niet alleen rijst met kip kiest.

Lees hieronder de vier basisregels omtrent gezonde voeding voor sporters:

✔️ Dagelijks gezond basisvoeding.

Een goede basisvoeding bevat koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten ook de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels.

✔️ Koolhydraten als brandstof.

De hoeveelheid koolhydraten dat je nodig hebt, hangt af van de sport dat je beoefent en hoe intensief en vaak je sport.

✔️ Eiwitten voor herstel.

Als je twee keer per week of vaker intensief sport, dan hebben je spieren extra eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. Te weinig eiwitten zorgen ervoor dat je minder goed herstelt en ook mind goed presteert.

✔️ Vochtverlies leidt tot prestatieverlies.

Drink minimaal 1,5 liter. Het is belangrijk om voldoende te drinken, je hebt namelijk vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te handhaven. Dus niet alleen gezonde voeding is belangrijk, ook voldoende water drinken!

Optimaal presteren in jouw sport!

Personal Fitness Nederland helpt je graag met optimaal presteren in jouw sport, of je nu recreatief voetbalt of professioneel hardloopt. Misschien heb je een bepaald doel voor ogen, zoals een berg beklimmen of naar Frankrijk fietsen? Wat jouw doel ook is, het Fit for Life programma zorgt ervoor dat jij een levensstijl creëert waarbij je voldoende bouw-en brandstoffen krijgt, een gezond gewicht krijgt en behoudt en daardoor bruist van de energie. Benieuwd wat nu écht gezonde voeding is voor sporters? 
 

Persoonlijk voedingsadvies

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. 
 

Ja, ik wil optimaal presteren

Ga samen met jouw personal trainer aan de slag om jouw doel te behalen. Geen wondermiddeltjes of beloftes die niet nagekomen worden maar een bewezen en erkend programma inclusief persoonlijk voedingsadvies. Vul nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen. 

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum