Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Gezonde voeding voor sporters

Voeding en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een actieve leefstijl hebt, vraag je immers heel wat van je lichaam. Gezonde voeding is essentieel om de motor van je lichaam op volle toeren te laten draaien. Maar ook wanneer je net start met sporten, wil je je voeding aanpassen op je activiteit. Zo zorg je ervoor dat je altijd voldoende bouw- en brandstoffen in je lichaam hebt en je het uiterste uit jezelf kan halen.

De vier basisregel voor een sportdieet

Een sportdieet moet óók aan alle eisen van een ‘normaal’ voedingspatroon voldoen. Wanneer je sport, heb je je vitamines en mineralen net zo hard nodig dan wanneer je niet sport. Zorg dat je als sporter dus veelzijdig blijft eten, en niet alleen rijst met kip kiest.

Lees hieronder de vier basisregels omtrent gezonde voeding voor sporters:

✔️ Dagelijks gezond basisvoeding.

Een goede basisvoeding bevat koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten ook de nodige vitamines, mineralen en voedingsvezels.

✔️ Koolhydraten als brandstof.

De hoeveelheid koolhydraten dat je nodig hebt, hangt af van de sport dat je beoefent en hoe intensief en vaak je sport.

✔️ Eiwitten voor herstel.

Als je twee keer per week of vaker intensief sport, dan hebben je spieren extra eiwitten nodig om goed te kunnen herstellen. Te weinig eiwitten zorgen ervoor dat je minder goed herstelt en ook mind goed presteert.

✔️ Vochtverlies leidt tot prestatieverlies.

Drink minimaal 1,5 liter. Het is belangrijk om voldoende te drinken, je hebt namelijk vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te handhaven. Dus niet alleen gezonde voeding is belangrijk, ook voldoende water drinken!

Gratis voedingsschema

Optimaal presteren in jouw sport!

Personal Fitness Nederland helpt je graag met optimaal presteren in jouw sport, of je nu recreatief voetbalt of professioneel hardloopt. Misschien heb je een bepaald doel voor ogen, zoals een berg beklimmen of naar Frankrijk fietsen? Wat jouw doel ook is, het Fit for Life programma zorgt ervoor dat jij een levensstijl creëert waarbij je voldoende bouw-en brandstoffen krijgt, een gezond gewicht krijgt en behoudt en daardoor bruist van de energie. Benieuwd wat nu écht gezonde voeding is voor sporters?   

Persoonlijk voedingsadvies

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. 

Voedingsschema op maat voor sporters

Ja, ik wil optimaal presteren

Ga samen met jouw personal trainer aan de slag om jouw doel te behalen. Geen wondermiddeltjes of beloftes die niet nagekomen worden maar een bewezen en erkend programma inclusief persoonlijk voedingsadvies. Vul nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen. 

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.