Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

8 tips om rugpijn tussen schouderbladen verhelpen

diëten vijf soorten

Oorzaken van rugpijn tussen de schouderbladen

Rugpijn tussen de schouderbladen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder spierspanning, slechte houding, letsel, overbelasting en zelfs stress. In dit artikel behandelen we een aantal tips om rugpijn tussen je schouderbladen te verhelpen. Heb je graag hulp bij het verhelpen van je rugpijn bij je schouderbladen? Personal Fitness Nederland kan jou hierbij helpen. 

Ontvang professionele coaching waarbij je geholpen wordt met je rugpijn. Wil jij:

 • Van je rugpijn tussen je schouderbladen afkomt
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Voedingsschema op maat
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Indien je alvast tips wilt ontvangen hoe je rugpijn tussen je schouderbladen kunt verminderen. Lees dan verder onder de afbeelding.

rugpijn schouderbladen

8 tips om de rugpijn tussen je schouderbladen te verminderen

 1. Rust en beweging: Vermijd activiteiten die de pijn verergeren, maar probeer ook niet volledig inactief te blijven. Licht stretchen en lichte lichaamsbeweging kunnen helpen de spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.
 2. Verbeter je houding: Een slechte houding kan bijdragen aan rugpijn tussen de schouderbladen. Zorg ervoor dat je zit- en staanposities ergonomisch verantwoord zijn. Let erop dat je rug recht is en je schouders ontspannen zijn.
 3. Warmte en koude therapie: Gebruik een warmtekussen of een warm bad om de spieren te ontspannen en pijn te verlichten. Als de pijn het gevolg is van ontsteking, kan een ijspak ook helpen om zwelling te verminderen.
 4. Massage en fysiotherapie: Een professionele massage of fysiotherapie kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van pijn.
 5. Stressmanagement: Als stress een factor is bij je rugpijn, overweeg dan stressverlagende technieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen en yoga.
 6. Blijf actief: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de rugspieren te versterken en rugpijn op de lange termijn te voorkomen. Praat met een fysiotherapeut over geschikte oefeningen voor jouw situatie.
 7. Ergonomie op het werk: Als je een zittend beroep hebt, zorg dan voor een ergonomische werkplek. Gebruik een goede bureaustoel en pas je monitor, toetsenbord en muis zo aan dat ze op de juiste hoogte staan.
 8. Slapen: Zorg ervoor dat je een goede matras en kussen hebt die de natuurlijke kromming van je rug ondersteunen. Een matras die te zacht of te hard is, kan rugpijn verergeren. Wil je hier meer over weten? Lees ons artikel over tips voor een beter nachtrust.

Pijnstillers om rugpijn tussen je schouderbladen te verlichten

Over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen kunnen tijdelijke verlichting bieden. Raadpleeg echter altijd een arts voordat je medicatie gebruikt, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Idealiter gebruik je zelfs helemaal geen medicijnen bij rugpijn tussen je schouderbladen. Personal Fitness Nederland kan jou goed begeleiden om van je rugpijn tussen schouderbladen af te komen, zonder gebruik van medicatie.

Coaching bij rugpijn tussen schouderbladen

Vaak zorgt rugpijn bij je schouders ervoor dat je nauwelijks nog wilt bewegen. Toch is dit juist nodig om de pijn te bestrijden. Jouw coach weet precies wat nodig is om de pijn tussen de schouderbladen te verzachten en gaat met je aan de slag om weer positiever tegen je pijnklachten aan te kijken. Goede voeding zorgt er bovendien voor dat je je snel weer beter voelt. Verder is rugpijn tussen je schouders te linken aan een slechte lichaamshouding bij staan, werken achter je bureau of sporten. Ook stress in je leven kan de spieren rondom je schouderbladen verkrampen, waardoor je rugpijn krijgt. Deze factoren nemen onze personal trainers mee in jou traject, zodat je weer klachtenvrij door het leven kan gaan.

Ontvang professionele coaching waarbij je geholpen wordt met je rugpijn

Wil jij:

 • Van je rugpijn tussen je schouderbladen afkomt
 • Fitter, strakker en sterker worden
 • Voedingsschema op maat
 • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
 • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek via onderstaand inschrijfformulier.

Aanmeldformulier gratis adviesgesprek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen