Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Het aanbod van sporten in groepsverband

Het aanbod van sporten in groepsverband

Bij sporten in groepsverband denk je al snel aan de welbekende teamsporten. Neem voetbal, hockey, handbal of rugby. De kans is groot dat je één van deze sporten wel eens hebt beoefend. Misschien ben je gestopt omdat je klaar was met de late trainingen doordeweeks, of juist de vroege wedstrijden in het weekend. Of had je simpelweg geen tijd meer. Maar mis je nu de saamhorigheid, of begint het weer te kriebelen? Dan hebben we goed nieuws. Het aanbod van sporten in groepsverband is tegenwoordig ontzettend groot. De kans dat er iets voor je tussenzit dat in je schema én bij jou past, zit er dus dik in.

Wil je meer weten? Lees dan snel verder of meld je aan voor een gratis adviesgesprek om te sporten bij Personal Fitness Nederland! De specialist in afvallen met blijvend resultaat.

Gratis Adviesgesprek

Bootcamp

Misschien is het je wel eens opgevallen, buiten in het park of op het plein. Een groep mensen bij elkaar met harde, opzwepende muziek. Die met behulp van allerlei attributen en onder leiding van een instructeur oefeningen doen. Dit wordt ook wel een ‘bootcamp’ genoemd. De training duurt ongeveer een uur en bestaat uit verschillende intensieve cardio- en krachtoefeningen. De oefeningen worden uitgevoerd met behulp van het eigen lichaamsgewicht, fitnessmaterialen als kettlebells, of met aanwezige boomtakken of speeltoestellen. Motiverende muziek, lotgenoten om je heen, én genieten van de buitenlucht. Wat wil je nog meer dan op deze manier sporten in groepsverband?

sporten in groepsverband

Sporten in groepsverband kan ook binnen

Sporten in groepsverband kan ook gewoon binnen. Bijna alle sportscholen bieden tegenwoordig verschillende sportklasjes aan. Het fijne hieraan is dat jij je hiervoor inschrijft op een tijdstip dat het jou schikt. En waarom niet meerdere klassen in één week volgen? Zo ben je sportief én sociaal bezig. Hieronder lichten we een paar populaire uit.

Zumba

Houd jij van latinmuziek? En ben je gek op dansen? Dan is Zumba waarschijnlijk wel iets voor jou. Tijdens deze les dans je allerlei verschillende stijlen door elkaar. Denk hierbij aan salsa, merengue en cumbia. Voor de dansliefhebber is dit natuurlijk één groot feest. De grote hoeveelheid verbrande calorieën én de verbeterde conditie zijn natuurlijk leuke bijkomstigheden. Net als het uitoefenen van een sport in groepsverband.

Sporten in groepsverband: Pilates

Tijdens een les pilates werk je aan je houding, coördinatie en stabiliteit. Terwijl je je volledig focust op je ademhaling en je lichaam. Je werkt tijdens een uurtje pilates niet aan je uithoudingsvermogen en je zult niet enorm veel calorieën verbranden. Maar je bent wel bezig met je bewustzijn en het versterken en versoepelen van je lichaam. En óók dat draagt bij aan een fit lijf. Door het uitoefenen van Pilates kun je op een leuke en sportieve manier deelnemen aan een groepsles.

BodyPump

Korte krachtoefeningen met veel herhalingen op energieke muziek; dit is wat BodyPump kort gezegd is. Tijdens een uur BodyPump train je onder leiding van de instructeur je gehele lichaam. Bij de meeste oefeningen gebruik je gewichten waarvan je zelf de zwaarte bepaalt. Zo maak je de training zo uitdagend als je zelf wilt. Je werkt aan een sterker lichaam en een beter uithoudingsvermogen. Na een paar trainingen merk je al dat je sterker wordt, en dat je een groter gewicht aankunt. En dat is super motiverend!

groepsverband sporten

Spinning als sporten in groepsverband

Wil jij vooral calorieën verbranden en werken aan een topconditie? Stap dan op de fiets voor een spinning les. Onder begeleiding van een instructeur rijd je in deze groepsles op het ritme van de muziek. Wanneer de muziek het tempo opvoert, doe jij hetzelfde. En bij de meeste sportscholen staat de instructeur voor een groot scherm, waardoor je je even waant in de bergen of in het bos. De training is intensief maar effectief, waardoor je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Sporten onder persoonlijke begeleiding

Wil jij voordat je begint met sporten in groepsverband eerst even alle aandacht gericht op jezelf? Of heb je ondersteuning nodig op meer gebieden dan alleen beweging? Bij Personal Fitness Nederland bieden we deze ondersteuning. In ons Fit for Life-programma werken we samen aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Dit doen we door persoonlijke begeleiding omtrent beweging, voeding en mental coaching. Zo bieden we je alle kennis en tools zodat je de nieuwe gezonde leefstijl daadwerkelijk volhoudt. Weet je niet zeker of het iets voor jou is? Kom erachter tijdens een gratis en vrijblijvende proefweek. Meld je hieronder aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!

Gratis proefweek formulier

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen