Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Wat moet je doen om gezond te blijven?

uitleg van een gezondheidscoach

Wat moet je doen om gezond te blijven?

Wat moet je doen om gezond te blijven? Het is een vraag die we onszelf allemaal wel eens gesteld hebben. Gezond eten, voldoende water drinken, bewegen en zeker zijn van genoeg slaap. Het lijkt zo simpel. Toch hebben heel wat mensen moeite met het volhouden van deze goede voornemens. Daarom delen wij verschillende tips zodat jij weet wat je moet doen om gezond te blijven.

Gezond leven is belangrijk. Door goede voeding, voldoende beweging en genoeg slaap, verklein je namelijk het risico op hart- en vaatziekten en vergeetachtigheid. Daarnaast wordt je lichaam fitter waardoor je meer fysieke uitdagingen aankan. Hoe je dat verwezenlijkt? Wij leggen het je uit aan de hand van verschillende tips.

Drink voldoende water
Het drinken van voldoende water kent vele voordelen. Door water te drinken voer je gifstoffen uit je lichaam af, ga je vermoeidheid tegen en stimuleer je gewichtsverlies. We raden je aan om ongeveer 2,5 liter water per dag te drinken. Dat lijkt veel, maar wanneer je hier eenmaal op focust zit je er zo aan! Houd bijvoorbeeld altijd een flesje water bij de hand en vul deze wanneer hij leeg is. Ga je je handen wassen? Neem dan gelijk een glas water. En drink er een voor iedere maaltijd. Dit stilt niet alleen je honger, maar zorgt er ook voor dat je makkelijk aan de 2,5 liter per dag komt.

Eet gezond, gevarieerd en regelmatig
Vraag jij jezelf wel eens af wat je moet doen om gezond te blijven? Dan weet je dat gezond en gevarieerd eten zeer belangrijk is. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om goed te functioneren en de dag door te komen. Zorg er daarom ook voor dat je met regelmaat eet. Drie hoofdmaaltijden per dag zorgen ervoor dat je geen honger krijgt gedurende de dag en niet verlangt naar ongezonde tussendoortjes.

Vind je het lastig om verspreid over de dag gezond en gevarieerd te eten? Houd dan de Schijf van Vijf aan. Wissel groenten, fruit, vis, noten en volkoren producten af in je voedingsschema. Zo ben je er zeker van dat je alle juiste en benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Nog een extra tip; kauw goed op je eten. Hierdoor kunnen je darmen je het voedsel beter en makkelijker verwerken en heb je eerder een verzadigd gevoel, wat er voor zorgt dat je niet teveel eet.

Slaap genoeg
Iedereen heeft er wel eens van gehoord; gemiddeld heeft een mens 8 uur slaap per nacht nodig. Maar dat is niet helemaal het geval. Hoeveel slaap je nodig hebt is namelijk afhankelijk van je leeftijd. Maar 7 of 8 uur per nacht is een goede basis. Om deze uren te halen en goed uitgerust aan de volgende dag te beginnen, is het belangrijk dat je een regelmatig slaappatroon hanteert. Sta daarom iedere dag rond dezelfde tijd op, en ga rond dezelfde tijd naar bed. Zo went je lichaam aan je slaapritme en profiteert het van een goede nachtrust.

Merk je dat je na de aangeraden 7 of 8 uur slaap nog steeds erg vermoeid blijft? Overleg dan eens met je huisarts of een specialist. Vermoeidheid kent namelijk vele oorzaken.

Beweeg
Intensief sporten in de sportschool, het aanschaffen van een hometrainer of je inschrijving bij een lokale voetbalvereniging? Dat is allemaal niet nodig wanneer je meer wilt bewegen! Wat je wel moet doen om gezond te blijven? Dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief bewegen. Pak bijvoorbeeld eens de fiets naar het werk of ga lopend boodschappen doen. Geniet al wandelend of hardlopend van een park of de natuur in de buurt. Het zijn allerlei kleine aanpassingen in je dagelijkse leven die ervoor zorgen dat jij steeds gezonder wordt en blijft.

Geniet
Het lijkt een wat overbodige tip, maar hij is zeker niet onbelangrijk; geniet! Van de kleine dingen om je heen, van allerlei grappige gebeurtenissen en geluksmomenten, van het behalen van succes of van een heerlijk ontspanningsmoment voor jezelf. Genieten en lachen verlaagt namelijk het stressniveau in je lichaam. En wie goed in zijn vel zit, kan zijn of haar gezonde levensstijl makkelijker en langer volhouden.

Wat moet je doen om gezond te blijven? Samen aan de slag

Vind je het lastig om zelf te bepalen wat je moet doen om gezond te blijven? Dan helpen de professionals van Personal Fitness Nederland je graag op weg naar een fittere levensstijl. Zo staan onze personal coaches voor je klaar om je te helpen met voldoende beweging. Stellen we voedingsadvies op maat samen. En staan onze mental coaches voor je klaar om samen iedere uitdaging aan te gaan. Klinkt dit als muziek in de oren? Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvende proefweek van ons Fit for Life-programma.

Gratis Proefweek

Wat moet je doen om gezond te blijven?

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat moet je doen om gezond te blijven?” en het antwoord daarop is drievoudig. Een gezond lichaam herken je doordat het voldoende beweging krijgt, het krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te presteren en het is ook mentaal sterk en vitaal. Deze drie kenmerken van een gezond lichaam kunnen niet zonder elkaar, want alleen gezond eten of alleen bewegen is niet genoeg en een gezonde levensstijl houd je nooit vol als je daar niet de juiste positieve en doortastende mindset voor hebt. Daarom besteden wij bij elke klant aandacht aan deze drie pijlers. “Wat moet je doen om gezond te blijven leven?” Ga in gesprek met Personal Fitness Nederland.

Wat moet je doen om gezond te blijven?

Als je voldoende beweegt, gezond eet en een goede instelling hebt, zal je merken dat je lichaam hierop reageert. Je voelt je fysiek sterker, je hebt meer energie en je wordt slanker. Afvallen is dus vaak een automatisch gevolg van een gezonde levensstijl en is niet eens een pijler. Als jij bepaalde veranderingen in je leven kunt doorvoeren en deze handhaaft tot ze normaal zijn geworden, is een gezond en slank lichaam automatisch het gevolg. Met onze coaching kan dat en er zijn voldoende wat moet je doen om gezond te blijven tips waarmee onze specialisten jou kunnen assisteren.

Gezond worden bij ons

Het antwoord op: “Wat moet je doen om gezond te blijven?” is dus simpel. We hebben 94 studio’s in heel Nederland waar onze coaches jou graag te woord staan en helpen bij je permanente transformatie. Ook jij maakt dan vol energie, levenslust en positiviteit de rest van je leven vol.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen