Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Je wilt wat afvallen bij je armen: wat nu?

Personal Fitness Nederland armen afvallen

Je wilt wat afvallen bij je armen: wat nu?

Voor veel mensen is het herkenbaar; wanneer je zwaait beweegt niet alleen je hand, maar er wiebelt ook van alles mee onder je bovenarm. Dikkere armen zijn één van de grootste onzekerheden van zowel vrouwen als mannen. Veel mensen voelen zich dan ook het meest comfortabel wanneer ze hun bovenarmen kunnen verbergen onder lange mouwen. Maar wist je dat het afvallen rond je armen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn? Alles hangt samen met de juiste voeding, mindset en training. In dit blog lichten we de 5 meest effectieve oefeningen uit op gebied van krachttraining die je helpen af te komen van die kipfilets. Het enige dat je nodig hebt is een set dumbbells. Hierdoor kunnen die lange mouwen terug de kast in en voel jij je weer zelfverzekerd genoeg om je favoriete jurk of shirt met korte mouwen aan te trekken.

Oefening 1. Triceps kickback

Ga staan en buig iets voorover. Houd je knieën licht gebogen, neem in elke hand een gewicht en houd je ellebogen gebogen langs je zij. Strek je armen naar beneden, zodat ze één lijn vormen met je rug. Breng je armen daarna terug in de gebogen positie langs je zij. Herhaal deze oefening 10 keer.

Oefening 2. Triceps dip

Leg de gewichten op de grond en plaats je handen met gestrekte armen op de bovenkant. Je voeten en handen richt je naar voren. Til je billen van de grond, buig je armen en laat je wat naar beneden zakken. Duw jezelf daarna weer terug omhoog in de startpositie.

Oefening 3. Upright row

Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd een gewicht in elke hand. Til de dumbbells omhoog door je ellebogen omhoog te bewegen richting je borst. Breng ze daarna terug naar je middel in startpositie.

Oefening 4. Biceps curl

Houd de gewichten vast en laat ze langs je lichaam hangen met je handpalmen naar voren gericht. Houd je rug recht en je borst naar voren. Probeer zonder je bovenarmen te bewegen de gewichten naar je schouders te tillen. Laat de gewichten daarna weer naar beneden zakken langs je lichaam in de startpositie.

Oefening 5. Rear delt fly

Houd de gewichten vast en zet je voeten wat uit elkaar. Houd je knieën wat gebogen en buig iets voorover. Laat je armen recht naar beneden hangen. Richt je handpalmen naar je lichaam. Breng beide armen omhoog en druk hierbij de schouderbladen richting elkaar. Breng ze daarna weer naar de beginpositie.

Let op: goede houding is belangrijk!
Om blessures te voorkomen en de oefeningen zo effectief mogelijk uit te voeren is het zaak dat je een goede houding hebt. Wanneer je weet wat je doet, zijn deze oefeningen een goede manier om af te vallen rond je armen. Heb je nu geen idee waar je moet beginnen? Of weet je niet zeker of je de goede houding te pakken hebt? Dan is het verstandig om professionele begeleiding te zoeken. Bij Personal Fitness Nederland bieden wij jou deze begeleiding door middel van ons Fit for Life-programma.

Het Fit for Life-programma

Zoals benoemd hangt afvallen bij je armen samen met goede training, de juiste voeding en een positieve mindset. Dit is dan ook de kern van het Fit for Life-programma. Samen met één van onze personal trainers stellen we een trainingsschema op, waarbij je onder begeleiding sport in een fitnessstudio bij jou in de buurt. Heb je geen tijd om op locatie te sporten? Dan zorgen wij voor de juiste tools om thuis aan de slag te gaan. Naast het sporten met een personal trainer werk je ook met een voedingsconsulent, die een op maat gemaakt voedingsschema samenstelt. Dit persoonlijke voedingsschema zorgt ervoor dat je de juiste stoffen binnenkrijgt die passen bij jouw eigen doel en sport-schema. Bij tegenslagen kan het moeilijk zijn om de positieve energie vast te houden. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen staat er een personal coach voor je klaar. Deze helpt je met het bereiken van een positieve mindset. Hierdoor val je niet alleen af; je neemt ook echt een nieuwe, gezonde leefstijl aan. Eentje die je daadwerkelijk je leven lang volhoudt, ook nádat je dat armvet verloren bent.

Claim je gratis proefweek

Ben jij klaar voor een grote verandering in je leven? En wil je naast het afvallen rond je armen misschien nóg wat meer uit jezelf halen? Dan hebben wij een voorstel. Personal Fitness Nederland biedt nu tijdelijk een gratis proefweek aan van het Fit for Life-programma. Maak vrijblijvend kennis met onze coaches, ga een week lang aan de slag met het programma, en bepaal daarna zelf of het bij je past of niet. Als je hier je gegevens invult, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek. Heb je andere vragen of wil je meer informatie? Dan kun je altijd terecht op onze website.

Gratis Proefweek

Armen afvallen

Aan je armen afvallen? Bij ons ben je in goede handen. Wij bieden persoonlijke en professionele begeleiding. Afvallen draait niet alleen om veel calorieën verbranden. Het is veel meer dan dat. Ons lichaam is namelijk complex en hangt ook het afvallen van je armen af van meerdere zaken. In onze begeleiding komt alles samen wat belangrijk is om gezond en effectief af te vallen. Onze coaches beschikken over de juiste kunde en competenties om jouw persoonlijke doelen te bereiken.

Hoe afvallen aan je armen?

Samen met je persoonlijke coach stel je een plan van aanpak op. Jouw persoonlijke doelen vormen hiervoor de basis. Het plan van aanpak is het fundament voor het afvallen aan je armen en is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

De juiste voeding is belangrijk om je doelen te bereiken. Daarom maakt een voedingsconsulent wekelijks een voedingsschema voor jou. Het schema voorziet in het juiste aantal calorieën dat je moet per dag moet binnenkrijgen. Ook word je hierdoor zelf steeds bewuster van gezonde voeding.

Effectieve begeleiding

Tijdens ons programma krijg je begeleiding van één coach. Wij vinden dit de beste en meest effectieve manier, omdat jullie elkaar zo goed leren kennen. Het betekent dat jouw coach je begeleidt op de gebieden van voeding, beweging, mindset en coaching. Jouw coach drijft je tijdens trainingen en coachingsessies tot het uiterste, zowel fysiek als mentaal. Tevens geven wij een honderd procent resultaatgarantie van jouw doelen.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal danique
10
17 juni 2024
Personal trainer Geldrop

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen