Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hoe je met hardlopen zo effectief mogelijk afvalt

hoe je met hardlopen zo effectief mogelijk afvalt

Hoe je met hardlopen zo effectief mogelijk afvalt

Ben jij het zat om iedere ochtend geconfronteerd te worden met overtollige kilo’s wanneer je in de spiegel kijkt? Wil je graag wat kilo’s kwijt, maar ga je liever niet naar de sportschool? Dan is afvallen met hardlopen de perfecte oplossing! Wij geven je advies zodat je zo effectief mogelijk aan de slag kunt.

Wanneer je de strijd tegen de kilo’s aangaat, is het belangrijk dat je meer energie verbruikt dan dat je inneemt. Dat kun je doen door minder calorieën te nuttigen of door meer te bewegen. Maar de beste oplossing is een combinatie van beiden.

Afvallen met hardlopen: de voordelen

Hardlopen is een goede manier om meer lichaamsbeweging te krijgen. En buiten een paar goede schoenen die lekker zitten en een goede dosis motivatie heb je niet veel nodig. Daarnaast ben je ook nog eens lekker buiten tijdens het hardlopen. Zo word je niet alleen fitter, maar geniet je ook nog eens van de omgeving en de natuur. Wanneer je geregeld traint is hardlopen goed vol te houden. Je verhoogt je uithoudingsvermogen, waardoor je uiteindelijk meer energie zult verbranden. En hierdoor wordt afvallen met hardlopen steeds makkelijker.

Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

Hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het hardlopen is afhankelijk van je tempo, de duur van je sportsessie en je lichaamsgewicht. Gemiddeld verbrand je met een half uur hardlopen bij een snelheid van 10 kilometer per uur tussen de 300 en 550 calorieën. Lees dus snel de onderstaande tips en trek die hardloopschoenen aan!

1. Stel een doel
Voordat je begint met hardlopen en afvallen is het belangrijk om doelen te stellen. Zo heb je meer motivatie om dat doel ook te behalen. Schrijf bijvoorbeeld op hoeveel kilo je in een bepaalde periode kwijt wilt. Blijf bij het opstellen van je doelen wel realistisch. Zo voorkom je teleurstellingen en blijft de uitdaging haalbaar.

2. Ga meerdere keren per week
Wil je afvallen met hardlopen? Ga dan meerdere keren per week naar buiten! Met één sportsessie per week zul je namelijk weinig resultaat boeken. En wanneer je vaker naar buiten gaat om een frisse neus te halen tijdens zul je meer uithoudingsvermogen opbouwen. Je zult sneller merken dat je vooruitgang maakt, wat motiverend werkt in jouw afvalrace.

3. Bouw je hardlooptempo en afstand langzaam op met een schema
Wil je de kans op blessures zo klein mogelijk houden? Bouw dan langzaam op. Dit kun je doen met behulp van een hardloopschema. Houd in de eerste week waarin jij gaat hardlopen een nulmeting. Stop wanneer het hardlopen niet meer gaat en wandel verder. Heb je weer lucht om te lopen? Ren dan totdat het niet meer gaat. Verander in je volgende sessie het tempo. Varieer tussen rustig, gemiddeld en snel. En probeer een week later of je het hardlopen juist langer volhoudt, in plaats van dat je wisselt tussen snelheden. Wil je ondanks dat je al bent begonnen met hardlopen nóg meer afvallen? Voeg dan in de derde of vierde week krachttraining toe. Denk daarbij aan het houden van stops op je route om squats of lunges te doen.

4. Kies een afwisselende en leuke route
Door te kiezen voor afwisseling in je hardlooproute blijft het leuk en interessant om de deur uit te gaan. En je ontdekt misschien mooie plekken in de buurt waar je nog nooit bent geweest. Maak van tevoren een route die bij je afstand past en die je wilt gaan lopen. Wissel daarbij enkele routes in je omgeving af, om afvallen met hardlopen leuk te houden.

4. Train met een hartslagmeter of hardloopmaatje
Klaar om naar buiten te gaan? En om je hardlooptraining te starten? Doe dit dan met een een hartslagmeter of een hardloopmaatje. Zo’n meter weet precies wanneer je in je vetverbrandingszone zit en welke hartslag hierbij hoort. Zo kun je nóg gerichter afvallen. En vind je het lastig om alleen te sporten of om gemotiveerd te blijven? Zoek dan een hardloopmaatje. Deze vriend of vriendin kun je zien als stok achter de deur. Want samen sta je immers sterker dan alleen. Ook in de strijd tegen de kilo’s.

5. Pas je voedingspatroon aan
Wanneer je af wilt vallen met hardlopen, is het ook van groot belang dat je je voedingspatroon aanpast. Zorg ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt, dan dat je inneemt. Zorg er wel voor dat je hier niet in overdrijft. Eet kleinere, gevarieerde porties. En laat een crashdieet vooral aan je voorbij gaan. Zo krijg je alsnog alle voedingsstoffen binnen, word je fitter én val je uiteindelijk af.

Fit for Life-programma

Heb je alles geprobeerd om af te vallen met hardlopen, maar gaat dit je minder goed af dan gehoopt? Dan helpen de experts van Personal Fitness Nederland je graag op weg. Zo krijg je met ons Fit for Life-programma personal training, persoonlijke voedingsschema’s en mental coaching om jouw transitie naar een gezonder leven makkelijker te maken. En om afscheid te nemen van jouw extra kilo’s. Benieuwd of dit iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvende proefweek. Rest het je nu alleen nog maar om je gegevens achter te laten. Wij nemen snel contact met je op voor een intakegesprek!

Gratis Proefweek

Afvallen met hardlopen

Ben jij iemand die graag fysieke en mentale uitdagingen aangaat? En wil jij graag fitter en sterker worden en afvallen met hardlopen? Dan is Personal Fitness Nederland beslist wat voor jou. Hardlopen is een sport die zeer goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. Tijdens het beoefenen van de sport komt namelijk dopamine vrij waardoor jij een geluksgevoel ervaart, daarnaast helpt hardlopen tegen stress en word je conditie beter. Verder is de sport ideaal om te doen als jij wil afvallen, door het vele bewegen verbrand je lichaam immers calorieën.

Personal Fitness Nederland

De sport is echter wel op fysiek vlak belastend voor de gewrichten in het lichaam. Daarom is het goed om te kunnen genieten van de voordelen die persoonlijke en persoonlijke begeleiding jou kunnen bieden. Bij Personal Fitness Nederland krijg jij een personal trainer die uitermate geschikt en ervaren is op het gebied van afvallen met hardlopen. Samen met je trainer stel je een trainingsschema op waarbij de kans op blessures afnemen en de kansen op het behalen van je doelstellingen toenemen.

Aandacht voor meer dan de sport

Bij Personal Fitness Nederland hanteren wij de volgende drie uitgangspunten om succes te behalen:

  1. Voeding
  2. Beweging
  3. Mindset en Coaching

 

De aandacht van de personal trainer gaat uit naar jou. Jouw coach zal je uitleggen hoe je moet afvallen met hardlopen en je helpen bij het behalen van je doelen. Verder geven wij prioriteit aan een goed voedingsschema en voldoende rust voor jou.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal danique
10
17 juni 2024
Personal trainer Geldrop

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen