Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen in je gezicht

Personal Fitness Nederland afvallen gezicht

Afvallen in je gezicht

Gezichtsvet; veel mensen hebben er last van. Vaak gaat het hierbij om vet rond de kaak, kin en in de nek. De oorzaak hiervan? Een algeheel hoog vetpercentage. In dit blog delen we verschillende tips over hoe jij kunt afvallen in je gezicht.

Voordat je begint met afvallen, is het belangrijk om je te realiseren dat het lastig is om op één specifieke plek af te vallen. Zo ook in je gezicht. Om af te vallen in je gezicht, is het dus van groot belang om je levensstijl aan te passen. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Afvallen in je gezicht? Eet minder calorieën!

Afvallen in je gezicht, en afvallen in het algemeen, heeft alles te maken met het verbranden van meer calorieën dan je binnenkrijgt. Kies in plaats van ongezonde producten voor voedingsmiddelen die veel vezels bevatten. De inname van vezels zorgt voor een voller gevoel gedurende de dag. En je lichaam gebruikt de ingenomen calorieën om vet te verbranden. Dat geldt ook voor het vet dat zich opgehoopt heeft rond je kaak, kin en nek.

Kies er daarnaast voor om frisdranken en andere suiker bevattende dranken te laten staan. Het drinken van water of kruidenthee bevordert je stofwisseling en breekt toxinen en oliën af die zich ophopen in je gezicht.

Beweeg meer

Om af te vallen in je gezicht, is beweging essentieel. Wanneer je meer beweegt is je gezicht helaas niet het eerste deel van je lichaam waar je afvalt. Eerst verbrand je calorieën en vetten op andere plekken. Maar uiteindelijk slankt ook je gezicht af. En krijgen je nek, kin en jukbeenderen steeds meer vorm.

Meer bewegen betekent niet meteen dat je een abonnement op de sportschool af moet sluiten. Kies er bijvoorbeeld voor om naar je werk te wandelen, maak mooie fietstochten in het weekend of bind eens de skeelers onder. Ook het nemen van de trap in plaats van de lift, wandelen in de pauze en een aantal keer per week hardlopen zijn goede manieren om af te vallen. Kleine veranderingen, waardoor je je tóch fitter kunt voelen.

Doe gezichtsoefeningen

Meer bewegen betekent niet zozeer alleen maar meer sporten. Want hoewel je er geen vet mee verbrandt, heeft onderzoek aangetoond dat simpele gezichtsoefeningen wel kunnen leiden tot een jongere uitstraling. Deze oefeningen kosten weinig moeite en kun je op ieder moment van de dag doen.

 • Open je mond en sluit je ogen. Sluit daarna je mond en open je ogen. Herhaal dit tien keer.
 • Open je mond zo ver als mogelijk en sluit deze weer. Doe ook dit tien keer achter elkaar.
 • Houd je lippen op elkaar en beweeg deze zo vaak als je kunt naar links en rechts.
 • Steek je tong uit en beweeg ook deze zo vaak heen en weer als je kunt. Doe dit een minuut lang.
 • Zeg verschillende keren hardop achter elkaar de letters X en O. Doe dit zo lang als mogelijk.
 • Zuig je wangen naar binnen, alsof je een vis-gezicht maakt. Doe dit twintig keer per dag.
 • Ga recht zitten en steek je hoofd naar voren, waardoor spanning op je nek en kaken ontstaat. Breng je hoofd terug naar de beginpositie. Doe dit tien keer, drie keer per dag.
 • Leun met je hoofd achterover en houd deze houding voor tien seconden vast. Breng je hoofd terug naar de beginpositie en herhaal dit tien keer.

Professionele begeleiding voor afvallen

Wil je afvallen in je gezicht, maar weet je niet precies hoe? Ben je op zoek naar een op maat gemaakt sportschema? Of wil je persoonlijk voedingsadvies? Kom dan langs bij Personal Fitness Nederland. En maak kennis met ons Fit for Life-programma. Tijdens een gratis en vrijblijvende proefweek ontdek je of ons Fit for Life-programma met personal training, op maat gemaakte voedingsschema’s en mental coaching bij jou past. Meld je snel aan voor een intakegesprek bij een studio bij jou in de buurt. En wie weet gaan we samen de strijd aan tegen jouw overtollige kilo’s.

Gratis Proefweek

Afvallen gezicht

Wil je afvallen in je gezicht? Met onze professionele begeleiding helpen wij graag jouw persoonlijke doelen te behalen. Onze coaches hebben hiervoor alle kennis in huis. Want afvallen is niet alleen maar calorieën verbranden. Ons lichaam zit complex in elkaar. Om effectief en gezond af te vallen, komt er van alles bij kijken. Ook voor in je gezicht afvallen. In onze persoonlijke begeleiding valt alles samen. Onze coaches geven uitdagende trainingen en coachingsessies. En als het even tegenzit, sleuren zij jou er doorheen!

Plan van aanpak

Hoe wil je afvallen in je gezicht? Een plan van aanpak vormt de basis om jouw persoonlijke doelen te realiseren. Het plan van aanpak bestaat uit drie belangrijke pijlers:

 • Voeding
 • Beweging
 • Mindset en Coaching

 

Een voedingsconsulent stelt iedere week een voedingsschema voor jou samen. Hierdoor krijg je wekelijks het juiste aantal calorieën binnen. Tegelijkertijd doe je veel kennis op over voeding en weet je naar verloop van tijd wat goed en gezond eetgedrag is. Tijdens de trainingen daagt onze coach jou zowel fysiek als mentaal uit. Hierin haal jij iedere keer het uiterste uit je zelf.

Eén coach

Wij koppelen jou aan één coach, omdat we dit de meeste effectieve werkwijze vinden. Jullie leren elkaar goed kennen en dat bevordert de kwaliteit van de samenwerking. Jouw coach gaat je helpen met voeding, beweging, mindset en coaching. Voor onze persoonlijke aanpak, geven wij een honderd procent resultaatgarantie van jouw persoonlijke doelen. Interesse? Neem dan contact op!

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen