Mental coaching voor sporters

Veel topsporters of sporters die op hoog amateurniveau spelen of trainen hebben tegenwoordig naast hun sportcoach of trainer een mental coach. Hij of zij begeleidt de sporter op mentaal vlak. Maar wist je dat een mental coach ook fijn kan zijn als je niet op hoog niveau sport? We vertellen je er graag wat meer over.
 

Mental coaching voor topsorters

De druk om te presteren is vaak heel hoog voor sporters die op hoog niveau trainen of wedstrijden doen. De buitenwereld verwacht veel van de sporters, maar ze leggen de lat voor zichzelf ook steeds hoger. Deze mentale druk en de fysieke belasting van het sporten kunnen er dan voor zorgen dat de sporter overtraind raakt. De symptomen van overtraining lijken veel op die van een burn-out: vermoeidheid, slaapproblemen, problemen met eten, slechter humeur of zelfs depressiviteit, rusteloosheid, hoge bloeddruk, gewichtsverlies en prestaties die achteruitgaan. Een mental coach helpt de sporter om te gaan met prestatiedruk, zodat hij gezond kan blijven trainen. Maar een mental coach doet nog veel meer.
 

Karakter en topsport

Een mental coach gaat in gesprekken op zoek naar de sterke en zwakke karaktereigenschappen van de sporter. Dat doet hij ook door tijdens wedstrijden en trainingen te kijken hoe de sporter zich gedraagt. Door de specifieke karaktereigenschappen van de sporter slim in te zetten tijdens trainingen of wedstrijden, kan een sporter beter presteren. En natuurlijk is de mental coach er op momenten dat de sporter even niet zulke goede resultaten behaalt. Hij helpt de sporter met deze moeilijke momenten om te gaan en de coach motiveert de sporter om ondanks de tegenslag toch door te gaan.
 


 

Wat doet een mental coach voor sporters?

Niet alleen topsporters hebben baat bij begeleiding van een mental coach. Ook als je op lager niveau sport, kan een mental coach je heel goed helpen. Hij kijkt naar je instelling en je karakter en hoe die je tegenhouden of juist kunnen helpen om je doelen te behalen. In gesprekken met jou gaat hij op zoek naar je sterke en zwakke kanten. Vervolgens leert je coach je hoe je daar het beste mee om kunt gaan tijdens het sporten. En ben je je motivatie even helemaal kwijt? Dan is je mental coach er ook voor je.
 

Sporten met een mental coach

Een mental coach is geen psycholoog, maar hij kan je wel inzicht geven in jouw karakter en gedragspatronen. Hij helpt je uit te zoeken wat wel en wat juist niet werkt. Hij helpt je gemotiveerd te blijven en focus te houden, zodat je uiteindelijk jouw sportieve doel kunt behalen.
 

Maak een afspraak

Benieuwd wat een mental coach voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum