Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Vroeg opstaan! 3 tips om eerder uit je bed te komen

Vroeg opstaan

Om jezelf een nieuw patroon aan te leren, is het goed om jezelf te realiseren welke voordelen dit je gaat opleveren. Vaak lukt het alleen om een nieuwe gewoonte aan te leren als je intrinsiek gemotiveerd bent. Dit geldt ook voor vroeg opstaan. Wat zijn voor jou de voordelen? Is het omdat je de dag zonder haast kunt beginnen met wat extra tijd voor jezelf? Wil je dagelijks de dag in rust starten met de zonnegroet of de hond langer uitlaten? Lees onderstaande 3 tips en kom makkelijker je bed uit!

Ga eerder naar bed  

Wanneer je eerder op wilt staan, is het belangrijk dat je je slaappatroon langzaam gaat verschuiven. Wanneer je naar bed gaat op dezelfde tijd als je gewend bent en alleen de wekker vroeger zet, is de kans groot dat het je niet blijvend gaat lukken om eerder op te staan. Dit komt doordat je dan niet genoeg slaap gehad hebt om energiek op te staan. Start met een kwartier eerder naar bed te gaan en een kwartier eerder op te staan. Ga op je eigen tempo steeds wat eerder naar bed, zodat je ook steeds wat vroeger op kunt staan. Doe dit net zo lang totdat je op het moment op kunt staan dat je in gedachten had.

Bedenk een ochtendroutine voor vroeg opstaan

Wanneer je in de ochtend nog moet bedenken wat je eigenlijk wilt doen met de extra tijd die je voor jezelf hebt gecreëerd, is het lastig om de motivatie te vinden om ook daadwerkelijk op te staan. Wanneer je van te voren plant wat je in de ochtend gaat doen is de kans veel groter dat het je ook lukt. Maak een planning en houd je hieraan.

Maak het jezelf makkelijker

Er zijn verschillende manieren waardoor jij in de ochtend gemakkelijker je bed uit komt. Leg bijvoorbeeld je kleren voor de komende dag al op de kast of leg je yogamatje al klaar voor je zonnegroeten. Wees niet te streng voor jezelf. Gun jezelf de tijd om eerder op te kunnen staan. Je zult er veel baat bij hebben! Vaak is alleen het opstaan zélf het lastigste. Ben je er eenmaal uit, dan zul je jezelf al heel snel dankbaar zijn. Op deze manier wordt vroeg opstaan een eitje!

Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een  adviesgesprek aan!

Wil jij hier meer over weten en een persoonlijk advies? Meld je dan nu gratis aan voor een adviesgesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar!

Lees meer

geschreven door

Petra Vermeer
Petra
Beweegdeskundige

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen