Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Als moeder sporten combineren met jonge kinderen

Jonge moeders sport

Als jonge moeder ben je druk met werken, huishoudelijke taken uitvoeren, een sociaal leven onderhouden, jonge kinderen opvoeden en dan ook nog tijd vinden om te kunnen sporten. Herken jij jezelf hierin en vind je het als jonge moeder ook lastig om een sportmoment te vinden in je drukke leven? Toch is dit niet onmogelijk! Lees in dit artikel de langdurige positieve gevolgen van effectief en efficiënt sporten.

Met de vrije tijd die je hebt ben je soms blij dat je even kunt uitrusten op de bank. Toch kan dat ene sportmoment juist jou helpen met ontladen na een drukke dag en je daarbij hernieuwde energie geven! Heb je als jonge moeder weinig tijd? Personal Fitness Nederland kan jou helpen om effectief en efficiënt te trainen.

Fit for Life-programma

Onze coaches stellen in het Fit for Life programma een effectief sportschema voor je op waarin de combinatie van krachttraining en cardio ervoor zorgen dat je spieren zich ontwikkelen en je stofwisseling wordt verhoogd. Tijdens dit programma krijg je begeleiding van gecertificeerde personal trainers. Door dit effectieve sportschema verbrand je tijdens de sessies automatisch meer vet, wat zelfs doorwerkt na je training!

Wil jij:

  • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Weer fit, strak en slank worden in effectieve en efficiënte sessies
  • Je shape terug krijgen met behulp van een gecertificeerde coach
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Indien je meer wilt lezen over de voordelen van effectief en efficiënt sporten, terwijl je als moeder een jong gezin hebt, lees dan verder onder de afbeelding.

sporten jonge moeders

8 voordelen van effectief en efficiënt sporten als jonge moeder met kinderen

Tijd vinden om te sporten met jonge kinderen, dat is nu eenmaal lastig. Maar met 1x per week effectief sporten behaal je al grote gezondheidsvoordelen. Maar wat zijn deze voordelen dan?

1. Tijdsbesparing

Het is misschien een open deur in trappen, maar door effectief te trainen bespaar je veel tijd wat, door je drukke leven, erg kostbaar voor je is. Veel mensen gaan vaak naar de sportschool om te trainen en zijn vervolgens 1,5 uur bezig. Veel van deze sporters zijn niet effectief en efficiënt bezig, waardoor zij lang bezig zijn met sporten. Bij Personal Fitness Nederland zorgen wij ervoor dat je traint door middel van een effectief opgesteld sportschema, waarbij je hele lichaam getraind wordt. Hierdoor hou je meer tijd over voor tijd met je gezin.

2. Het gaat niet vervelen

Doordat het sportsessies efficiënt ingedeeld zijn gaat de tijd snel en zijn de oefeningen die in je sportschema zijn opgenomen altijd divers. Geen één training is hetzelfde en doordat de trainingen efficiënt ingericht zijn, wil je ook zo effectief mogelijk trainen. Hierdoor ga je jezelf minder snel vervelen en zijn de trainingen op langere termijn makkelijk vol te houden. Zo kun je toch als jonge moeder met kinderen toch sporten!

3. Verhoging van je stofwisseling

Door de combinatie van krachttraining en cardio wordt ervoor gezorgd dat je spieren zich ontwikkelen en je stofwisseling wordt verhoogd, zo kun je met een goede training in verhouding tot wel 30% meer calorieën verbranden dan een andere vorm van trainen. Een bijkomend voordeel van kort maar intensief trainen is dat je stofwisseling na de training nog lang actief blijft. Waardoor je tot ver na je training nog calorieën blijft verbranden.

4. Goed voor hart en longen

Door afwisselend oefeningen te doen van lage en hoge intensiteit train je naast je spieren ook je hart. Je hart is namelijk ook een spier en wanneer deze harder moet kloppen train je je hartspier. Ook je longen worden bij een hogere intensiteit geprikkeld. Hoe beter je longen getraind zijn, hoe meer zuurstof ze kunnen opnemen en verwerken.

5. krachttraining naast cardio

Doordat er naast cardio ook krachttraining in de sessies zitten, verlies je geen spiermassa. Het gevaar van alleen cardio doen is dat je er niet alleen maar vet mee verbrandt. Wanneer je lichaam eenmaal door je reserves heen is, moet ook je spierweefsel eraan geloven. Door cardio met krachttraining te combineren, val je af en behoud je je spiermassa. Tevens worden je botten sterker als je aan krachttraining doet.

6. Je wordt energieker

Of je nu in de ochtend effectief en efficiënt beweegt of na een werkdag. Je gaat merken dat je energieker en opgewekter wordt. Zo heb je onder andere meer energie voor je kinderen om aan het einde van een drukke dag nog lekker met ze te spelen!

7. Stressbestendiger

Door met regelmaat effectief te sporten word je stressbestendiger. Zo kun je meer hebben wanneer je kinderen vervelend of erg druk zijn. Je merkt dat je minder prikkelbaar bent en meer van ze kunt hebben.

8. Je slaapt beter

Doordat je tijdens en na het sporten nog een hogere hartslag, lichaamstemperatuur en stofwisseling hebt, krijg je tot enkele uren na de inspanning meer energie. Zodra je ’s avonds tot rust komt, dalen deze terug. Je lichaam gaat over in herstelmodus en dat kost energie. Hierdoor word je moe en val je vlug in slaap. Omdat je lichaam meer herstel nodig heeft na een intensieve sportsessie, ga je merken dat je dieper slaapt. Erg belangrijk dat je voldoende slaapt als je jonge kinderen hebt!

Sporten met kinderen

Leuke oefeningen voor met je kinderen

Als het je een dag niet lukt om buiten de deur te sporten omdat je bijvoorbeeld geen oppas hebt, dan zijn veel oefeningen ook thuis uit te voeren. Hoe leuk is het als je sportoefeningen met je kinderen kunt doen? Daarom zijn veel oefeningen uit het Fit for Life programma ook thuis uit te voeren! Zo profiteert het gehele gezin ervan. Gebruik je kinderen als gewicht en duw hem/haar boven je hoofd en laat hem/haar zakken, doe samen sit-ups of hou bij wie het langste kan planken. Zo kun je als jonge moeder samen met je kinderen sporten.

Wil jij als moeder met jonge kinderen ook effectief en efficiënt sporten en tijd overhouden?

Wil je graag meer weten over het Fit for Life programma of heb je graag ondersteuning met effectief en efficiënt trainen? Personal Fitness Nederland kan jou helpen om:

  • 5, 10 of 15+ kg afvallen met blijvend resultaat
  • Weer fit, strak en slank worden in effectieve en efficiënte sessies
  • Je shape terug krijgen met behulp van een gecertificeerde coach
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Graag een gratis adviesgesprek over wat Personal Fitness Nederland voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Gratis adviesgesprek formulier

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen