Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen met skeeleren: zo pak je dat aan

afvallen door skeeleren

Skeeleren, je bereikt er véél meer mee dan je in eerste instantie denkt. Want terwijl je in de buitenlucht aan je conditie werkt, spreek je ook al je spiergroepen aan. Van je bilspieren tot aan je buikspieren. En van je rugspieren tot aan je beenspieren. En dan vindt er tijdens een skeelertocht ook nog verbranding van calorieën plaats. Tot wel 600 calorieën per uur! Ideaal als je wat kilo’s wilt afvallen. En dus geven we tips over hoe dat afvallen met skeeleren aan te pakken voor het beste en meest duurzame resultaat. Lees dus snel verder!

 • Maar voor het zover is, trappen we af met een aantal leuke weetjes over afvallen met skeeleren. Want wist jij bijvoorbeeld dat…
 • je – afhankelijk van je gewicht en tempo – tijdens een halfuurtje skeeleren al gauw tussen de 200 en 300 calorieën verbrandt?
 • je de spieren in je onderlichaam het meeste gebruikt bij een skeelertocht?
 • je met een ronde skeeleren meer calorieën verbrandt dan dat je diezelfde ronde hardloopt?
 • skeeleren goed voor je humeur is? Je rolt buiten lekker door de straten, neemt vitamine D op én geniet tegelijkertijd van de omgeving.
 • deze vorm van beweging minder belastend is voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen? Je belast je spieren tot wel 50% minder.
 • de gemiddelde snelheid voor skeeleraars tussen de 10 à 15 km/u ligt? Gevorderde skeeleraars gaan al snel richting een gemiddelde snelheid van 20 km/u of zelfs nog iets hoger. En professionele skeeleraars kunnen zelfs snelheden behalen van boven de 40 km/u.
 • skeeleren geheel onterecht vaak gezien wordt als ondergewaardeerde sport? Mensen beseffen vaak niet hoe allround deze vorm van bewegen is. Skeeleren is namelijk een goede cardio- en krachtworkout in één.

Hoe kun je afvallen met skeeleren?

Het is algemeen bekend; wil je afvallen dan moet je meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt op een dag. Skeeler je regelmatig en let je dus tegelijkertijd op je voeding, dan zal je hier snel resultaat van zien. Je verliest kilo’s en naar verloop van tijd wordt ook je lichaam strakker. Met skeeleren spreek je namelijk verschillende spiergroepen aan. Dit resulteert in gloeiende buik-, bil-, en beenspieren na afloop van je skeelerwork-out en je spieren zijn na afloop beter zichtbaar.

De voordelen op een rij van afvallen met skeeleren

Skeeleren kent oneindig veel voordelen. We sommen de belangrijkste hieronder voor je op:

 • Afvallen met skeeleren is niet alleen laagdrempelig en leuk, je hebt er behalve skeelers niks voor nodig. Het is volledig abonnementloos.
 • Een ander belangrijk voordeel is dat je het overal kunt doen: als je thuis bent, in je pauze, op kantoor of tijdens je vakantie.
 • Daarnaast is het dé manier om een frisse neus te halen, je hoofd leeg te maken en rust te vinden.
 • Met skeeleren ben je geen tijd kwijt aan voorbereidingen of de reis ernaartoe. Met een fietspad, looppad of stoep in de buurt, ben jij helemaal in je hum; skeelers aan en gaan!
 • En je hoeft er geen hele dure spullen voor aan te schaffen. Je hebt al skeelers vanaf €50,- wat maakt dat het heel makkelijk is om ermee te beginnen.

Dus; waar wacht je nog op? Ga op zoek naar het beste asfalt in de buurt om flink vaart te maken, maak wat slalommen om de lantaarnpalen en skeeler erop los!

Afvallen met skeeleren en meer?

Heb jij na verloop van tijd de smaak flink te pakken? Ervaar je de vele voordelen die in beweging zijn met zich meebrengt? En smaakt het naar meer om nog wat extra kilo’s af te vallen? Trek dan eens bij ons, Personal Fitness Nederland, aan de bel. Onze gecertificeerde personal trainers staan te poppelen om je tot het uiterste te drijven en je in te laten zien wat je naast skeeleren nog meer in je mars hebt. Want geloof ons: dat is veel meer dan je zelf denkt! En speciaal hiervoor riepen wij een tijdelijke actie in het leven. Hiermee mag je 1 week lang geheel gratis en vrijblijvend trainen bij een van onze 90 vestigingen.

Inschrijfformulier gratis proefweek

Skeeleren afvallen

Afvallen door te skeeleren? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn maar het is wel degelijk mogelijk! Skeeleren is een ideale sport om goed te bewegen en af te vallen voor mensen die wat zwaarder zijn en voor mensen die hun gewrichten niet te veel willen belasten of geen blessures willen oplopen. Daarnaast is de sport natuurlijk gewoon heel leuk om te doen, in je eentje of samen met je vrienden. Hierdoor is de sport geschikt om af te vallen terwijl je ook nog eens plezier beleeft.

De juiste begeleiding

Bij Personal Fit Nederland kan jij de juiste en passende begeleiding krijgen als jij graag wil afvallen door middel van skeeleren. Afvallen bereik je namelijk niet alleen door veel te bewegen, dit is tevens het gevolg van goede voeding en de juiste leefgewoontes. Bij Personal Fit Nederland krijg je een personal trainer die jou hierin gaat helpen. Samen ontwikkel je een goed trainingsschema en eetschema waardoor je op termijn resultaat zult bereiken. Je leert niet alleen hoe vaak en op welke manier je moet sporten maar tevens wat een gezonde manier is om te leven. Op deze manier kan jij je doelstellingen behalen samen met je personal trainer en erin slagen om af te vallen door middel van skeeleren.

Garantie op succes

De personal trainers van Personal Fitness Nederland zijn al vijf jaar op rij de winnaars van de Beste Personal Trainer Award en hanteren drie uitgangspunten:

 • Voeding
 • Beweging
 • Mindset en Coaching

 

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen