Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Bloeddruk verlagende kruiden zijn essentieel onderdeel van fitness coaching

diëten vijf soorten

Benieuwd naar advies over bloeddruk verlagende kruiden? Onze coaches hebben kennis van voeding, fitness en mindset coaching en zetten alle deze factoren in voor een succesvolle begeleiding. Je kunt deelnemen aan ons Leefstijl Programma bij Personal Fitness Nederland om jouw lichaam in balans te krijgen en te zorgen voor een goede persoonlijke gezondheid. Informatie over kruiden die bloeddrukverlagend werken zal hierbij zeker niet ontbreken. In een oefenruimte voer je functionele trainingssessies uit en krijg je advies over hoe bloeddruk verlagende, gezonde kruiden bijdragen aan balans en herstel van jouw bloeddruk.

Wil jij aan de slag met je algehele gezondheid zonder risico’s te lopen op complicaties? Dan gaan onze trainers graag met jou aan de slag. Onze gezondheidscoaches kunnen jou helpen door middel van:

 • Een gezondheidscheck van je gehele lichaam af te nemen
 • Analyseren van je leefstijl en voedingspatroon
 • Een bloeddruk verlagend advies omtrent voeding opstellen
 • Op jouw afgestemde beweegtips te geven

Om jouw bloeddruk te normaliseren. Heb je hier interesse in? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek bij Personal Fitness Nederland via het formulier onderaan deze pagina.

Welke kruiden werken bloeddruk verlagend? 

Zoals eerder benoemd, hebben sommige kruiden een bloeddruk verlagende werking. Als je medicijnen slikt, vraag dan eerst je dokter voor je deze kruiden om je bloeddruk te verlagen gebruikt. Zo weet je zeker dat er geen ongewenste reacties optreden. Ben jij alvast benieuwd welke kruiden dit zijn lees dan verder.

Enkele kruiden die mogelijk bloeddruk verlagende effecten hebben, zijn onder andere:

 1. Knoflook: Knoflook wordt vaak genoemd vanwege de mogelijke bloeddrukverlagende effecten. Het bevat allicine, een stof waarvan wordt gedacht dat het de bloedvaten kan ontspannen en de bloeddruk kan verlagen.
 2. Hibiscus: Hibiscusthee wordt traditioneel gebruikt in verschillende culturen en kan volgens sommige onderzoeken een lichte bloeddrukverlaging veroorzaken. Het lijkt de bloedvaten te ontspannen.
 3. Olijfblad: Olijfbladextract bevat verbindingen zoals oleuropeïne, die mogelijk een gunstig effect op de bloeddruk kunnen hebben door vasodilatatie (verwijding van bloedvaten).
 4. Meidoorn: Meidoorn wordt soms gebruikt om de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen en kan lichte bloeddruk verlagende eigenschappen hebben.
 5. Basilicum: Basilicum bevat stoffen die vasodilatatie kunnen bevorderen, waardoor de bloedvaten zich verwijden en de bloeddruk kan dalen.
 6. Lijnzaad: Lijnzaad kan omega-3-vetzuren en lignanen bevatten die gunstig zijn voor de cardiovasculaire gezondheid en mogelijk een licht bloeddruk verlagend effect hebben.
 7. Gember: Hoewel gember vooral bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, zijn er aanwijzingen dat het ook enigszins de bloeddruk kan helpen verlagen.
 8. Kurkuma: Kurkuma, het actieve ingrediënt in geelwortel, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan mogelijk een positief effect hebben op de bloeddruk.

Heb je op dit moment medicijnen tegen een hoge bloeddruk en wil je weten of het mogelijk is om je bloeddruk te verlagen zonder medicijnen gebruik? Lees dan ons volgende artikel: is het mogelijk om je bloeddruk te verlagen zonder medicijnen?

Bewustwording over kruiden tegen een hoge bloeddruk

bloeddruk verlagende kruiden

Trainen in onze studio’s omvat zoveel meer dan enkel het opstellen van een trainingsschema en het uitvoeren van fitness oefeningen. Wij erkennen het belang van de volledige mens, waarbij ook aandacht is voor de mentale mindset en voedingspatronen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze drie pijlers een gouden formule vormen:

 • Beweging
 • Mentale coaching
 • Voeding

Bloeddruk verlagende kruiden op advies

Onze coaches geven advies over kruiden die bloeddrukverlagend werken, aangezien goede voeding bijdraagt aan zowel fysieke als mentale gezondheid. De fitness en mindset coaching wordt wekelijks geëvalueerd om te zien welke support nodig is. Ook is er aandacht voor je dieet en leer je hoe bloeddrukverlagende kruiden bijdragen aan een goede gezondheid en optimale bloeddruk. Onze coaches staan voor succes en bieden optimale support voor het behalen van goede gezondheid en levensgeluk. Voor bemoedigende informatie over het effect van bloeddruk verlagende kruiden ben je bij ons aan het juiste adres.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wil jij aan de slag met je algehele gezondheid zonder risico’s te lopen op complicaties? Dan gaan onze trainers graag met jou aan de slag. Onze gezondheidscoaches kunnen jou helpen door middel van:

 • Een gezondheidscheck van je gehele lichaam af te nemen
 • Analyseren van je leefstijl en voedingspatroon
 • Een bloeddruk verlagend advies omtrent voeding opstellen
 • Op jouw afgestemde beweegtips te geven

Om jouw bloeddruk te normaliseren. Heb je hier interesse in? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek bij Personal Fitness Nederland.

Aanmeldformulier gratis adviesgesprek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen