Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Alles over thuis afvallen

diëten vijf soorten

Je hoeft niet per se naar de sportschool om overtollige kilo’s kwijt te raken. Zo kun je ook gewoon naar buiten om te hardlopen, tennissen of te voetballen. Wil jij ook altijd kunnen sporten, ongeacht het weer of het tijdstip van de dag? Kies er dan voor om thuis te trainen. In dit blog lees je over thuis afvallen met én zonder fitnessmaterialen. Ook delen we een aantal oefeningen die perfect zijn voor een training in eigen huis. 

Nog even sporten voordat je naar het werk gaat, of juist om aan het eind van de dag je hoofd leeg te maken. Voor velen een fijn ritueel. Maar wil je geen lidmaatschap bij een sportschool afsluiten of heb je een druk leven (met of zonder kids)? Dan is thuis afvallen een geschikte oplossing.

Zonder materialen

Een sportschool abonnement kan prijzig zijn. Geld kan mogelijk een rol spelen in de keuze om thuis te willen afvallen. Vanuit huis sporten hoeft je namelijk geen cent te kosten. Materialen zoals halters zijn niet noodzakelijk. Er bestaan veel oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Ook de trap, stoelen en muren in je huis kun je onderdeel maken van je sportroutine. En met een beetje improvisatie tover je oude petflessen gevuld met water om tot dumbells! Zo val jij thuis af, zonder dat het je iets kost. Toch benieuwd wat een personal trainer kost? Lees dan ons artikel over kosten van een personal trainer.

Thuis afvallen met fitnessapparatuur

Sport je liever wél met apparaten en materialen die daar speciaal voor gemaakt zijn? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen deze aan te schaffen. Zo bestel je halterschijven en -stangen, (enkel)gewichten of fitnesselastieken en -ballen gemakkelijk online. Ook fitnessapparatuur zoals crosstrainers, loopbanden en roeiapparaten zijn populair voor thuis. Begrijpelijk, want zo bingewatch je jouw favoriete serie op Netflix gewoon terwijl je sport. Voor je het weet heb je er alweer een uur op zitten!

Welke oefeningen kun je doen als je thuis wil afvallen?

Thuis afvallen vraagt om creativiteit en discipline. Want in welke ruimte ga je sporten? Wanneer ga je trainen? En welke oefeningen moet je dan doen? Die laatste vraag is meteen de moeilijkste. Want zomaar een aantal willekeurige oefeningen uitvoeren helpen je niet bij het thuis afvallen. Daarom raden we je aan een trainingsschema te volgen. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je effectief afvalt rondom je bovenbenen. Voor deze sportprogramma’s moet je meestal wel een bepaald bedrag betalen. Daarom geven we je alvast een voorproefje met vijf van onze favoriete oefeningen voor vetverbranding vanuit huis:

Squats
Plaats je voeten op schouderbreedte recht naar voren en kantel je bekken voor een holle rug. Strek je armen naar voren uit en kijk recht vooruit. Zak nu door je knieën. Let hierbij op dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Ook moet je bovenlichaam rechtop blijven. Duw jezelf nu vanuit de hakken van je voeten (niet vanuit je tenen dus) weer omhoog. Herhaal deze beweging 15 keer.

Lunges
Ga rechtop staan. Ontspan hierbij je schouders, maar span je core aan. Stap nu met één been uit en zak door je knieën, totdat ze een hoek van ongeveer 90 graden maken. Let op dat je voorste knie niet voorbij je tenen komt. Is dit wel het geval? Stap dan iets verder uit. Je achterste knie mag de vloer net niet raken. Zet jezelf vervolgens met je voorste been af om weer langzaam omhoog te komen. Wissel je linker- en rechterbeen af tot ze allebei 15 keer aan de beurt geweest zijn.

Jumping jacks
Ga rechtop staan met je benen tegen elkaar en je armen langs je lichaam. Zwaai nu terwijl je springt je armen en benen naar buiten. Je lichaam vormt met je voeten op schouderbreedte en armen boven je hoofd nu een X. Bij de volgende sprong eindig je weer in de startpositie. Dit herhaal je snel achter elkaar totdat er 30 seconden voorbij zijn. Ideaal voor als je thuis wilt afvallen!

Plank
Voor een plank ga je op je knieën zitten. Buig dan voorover om op je ellenbogen te leunen. Strek je benen uit, zodat je lichaam een rechte lijn vormt. Span je buikspieren goed aan en hou deze positie 30 seconden vast. Op deze manier kun je een strakke buik trainen. Wil je wat afvallen rondom je buik? Ook daarbij helpen planks.

Wall sit
Ga met je rug tegen de muur staan. Plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Zak vervolgens met je billen naar beneden, totdat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Probeer dit 30 seconden vol te houden voordat je weer omhoog komt.

Traplopen
Simpel maar effectief. Met traplopen train je zowel je conditie als je kuit- en bilspieren. Begin rustig door een paar keer de trap op en af te lopen. Toe aan wat meer uitdaging? Ga dan steeds een stukje sneller, of sla eens wat treden over.

thuis afvallen

Toch niet thuis afvallen?

Met de genoemde tips en oefeningen kun jij thuis aan de slag met afvallen. Toch zijn er nog veel meer oefeningen die mogelijk beter aansluiten bij jouw leeftijd, lichaam en doelen. Ook factoren zoals voeding en slaap spelen een rol. Wil je dus écht effectief afvallen? Overweeg dan ons Fit for Life-programma. Onze personal coaches zijn gemotiveerd om samen jouw afvaldoel te bereiken.

Wil jij:

  • 5, 10 of 15+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Voedingsschema op maat
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek via onderstaand formulier. Met oefeningen en voedingsschema’s op maat ga je heel gericht je kilo’s te lijf. En met vestigingen door heel Nederland zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Maar we bieden je ook de tools om thuis te trainen. Ontdekken of het iets voor jou is? Laat hier je persoonlijke gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek.

Inschrijfformulier gratis adviesgesprek

Met Personal Fitness Nederland wordt thuis afvallen een succes

Thuis afvallen verdient volgens een steeds groter wordende groep de voorkeur. Je kunt lekker jezelf zijn, wordt niet door anderen afgeleid en kunt je volledig focussen op jezelf. Maar welke oefeningen moet je nu in welke intensiteit doen om ook van het thuis afvallen een succes te maken? Om te kunnen profiteren van de voordelen die een personal fitnesscoach je kan bieden, hoef je de tegenwoordig de deur niet meer uit. Personal Fitness Nederland maakt het afvallen thuis graag wat makkelijker.

Hoe val je af als je thuis sport?

‘Hoe val je af als je thuis sport en geen beschikking over dure en geavanceerde fitnessapparaten hebt?’ Een vraag die velen zich stellen. Het afvallen thuis betekent met Personal Fitness Nederland dat steeds dezelfde trainer jou thuis bezoekt om je te coachen en te motiveren. Je coach is een vertrouwenspersoon die je goed leert kennen. Dat bevordert de vooruitgang nog eens extra! Personal Fitness Nederland werkt volgens de Fit For Life methode, die zich op drie pijlers richt:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

Afvallen zonder fitnessapparaten

Is de sportschool niets voor jou of heb je geen tijd om te reizen? Wij maken het thuis afvallen mogelijk. Wil je thuis afvallen, dan wordt er een sportschema opgesteld waarvoor die grote apparaten in de sportschool niet nodig zijn. Je coach stelt een op maat gemaakt programma voor je vast en helpt je als je het even niet meer ziet zitten en een duwtje in de rug nodig hebt. Ook voedingsadviezen horen hierbij.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen