Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Overgewicht en de gevolgen

De gevolgen van overgewicht

Overgewicht en de gevolgen

Ben je een paar kilootjes te zwaar? Of kamp je de afgelopen jaren structureel met een te zwaar gewicht? Ben je dan bewust van de risico’s die dat met zich meebrengt. Tot een van de bekendste risico’s van overgewicht behoren hart- en vaatziektes, maar op de langere termijn brengen de gevolgen van overgewicht nog veel meer problemen voor je gezondheid met zich mee. Denk hierbij aan:

  • Diabetes type 2
  • Een (te) hoge bloeddruk
  • Stijfheid en pijn in je gewrichten: artrose
  • Slaapapneu
  • Nierziektes

Dit allemaal naast de effecten waar je nu waarschijnlijk al hinder van ondervindt, zoals onzekerheid, laag zelfbeeld en een slechtere conditie.

Gevolgen van overgewicht effectief te lijf gaan

We willen je met deze opsomming van risico’s geen angsten aanpraten, maar als je nu al van een van deze aandoeningen last hebt, is dat wel een serieus signaal om iets aan de gevolgen van je overgewicht te gaan doen. Dus ben je te zwaar? Bescherm je lichaam dan door af te slanken zodat je geen last krijgt van deze risico’s van overgewicht. Of het nu om een paar kilo’s te veel gaat of je hebt een lange weg te gaan, schakel hulp in! Bij Personal Fitness Nederland hebben we veel ervaring met mensen die willen werken aan een gezondere levensstijl. Uit ervaring weten we dat we verder moeten gaan dan alleen het meegeven van een sportschema, om vervolgens de sporter aan zijn lot over te laten. Zo werkt de strijd tegen de gevolgen van overgewicht niet. We kiezen samen voor een aanpak die bij je past én die werkt. Zodat het overgewicht en de gevolgen ervan snel zullen afnemen en jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Risico’s van overgewicht samen tegengaan

De risico’s van overgewicht moet je zeker niet onderschatten, maar er is op iedere leeftijd wel iets aan te doen. We werken met het succesvolle ‘Fit for Life’ programma, gebaseerd op de drie belangrijkste waarden voor een gezond leven: beweging, coaching en voeding. Met de begeleiding van een deskundige personal trainer in combinatie met een voedingsdeskundige, zal je snel belangrijk stappen in de goede richting maken. Natuurlijk moet jij zelf aan de slag om de kilo’s te verliezen, maar met een betrokken coach aan je zijde gaat dit een stuk makkelijker!

Op de momenten dat je een dipje hebt, kan je coach je weer motiveren. Dit doet hij door bijvoorbeeld samen te kijken naar de reeds behaalde resultaten, zoals de afname van je overgewicht, met daaraan gerelateerd het afnemen van de gevolgen voor je gezondheid. Of je programma wordt aangepast om het weer een nieuwe boost te geven. We zetten al onze kennis in om je te ondersteunen bij het afvallen. Weet je niet zeker of je te kampen hebt met overgewicht, of wat precies de gevolgen zijn? Ook dan staan de deuren van onze sportscholen wijd voor je open en beantwoorden onze trainers uitgebreid je vragen. Kennis is macht, toch? Doe er dus je voordeel mee en stap een van onze vestigingen binnen voor een vrijblijvend gesprek. Of neem contact op voor een afspraak. Tot snel!

Wil je meer informatie?

Wil je graag iets doen aan het overgewicht? Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal danique
10
17 juni 2024
Personal trainer Geldrop

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen