Blog 5: Overgewicht en de gevolgen

Ben je een paar kilootjes te zwaar? Of kamp je de afgelopen jaren structureel met een te zwaar gewicht? Ben je dan bewust van de risico’s die dat met zich meebrengt. Tot een van de bekendste risico’s van overgewicht behoren hart- en vaatziektes, maar op de langere termijn brengen de gevolgen van overgewicht nog veel meer problemen voor je gezondheid met zich mee. Denk hierbij aan:

  • Diabetes type 2
  • Een (te) hoge bloeddruk
  • Stijfheid en pijn in je gewrichten: artrose
  • Slaapapneu
  • Nierziektes

Dit allemaal naast de effecten waar je nu waarschijnlijk al hinder van ondervindt, zoals onzekerheid, laag zelfbeeld en een slechtere conditie.Gevolgen van overgewicht effectief te lijf gaan

We willen je met deze opsomming van risico’s geen angsten aanpraten, maar als je nu al van een van deze aandoeningen last hebt, is dat wel een serieus signaal om iets aan de gevolgen van je overgewicht te gaan doen. Dus ben je te zwaar? Bescherm je lichaam dan door af te slanken zodat je geen last krijgt van deze risico’s van overgewicht. Of het nu om een paar kilo’s te veel gaat of je hebt een lange weg te gaan, schakel hulp in! Bij Personal Fitness Nederland hebben we veel ervaring met mensen die willen werken aan een gezondere levensstijl. Uit ervaring weten we dat we verder moeten gaan dan alleen het meegeven van een sportschema, om vervolgens de sporter aan zijn lot over te laten. Zo werkt de strijd tegen de gevolgen van overgewicht niet. We kiezen samen voor een aanpak die bij je past én die werkt. Zodat het overgewicht en de gevolgen ervan snel zullen afnemen en jij weer lekker in je vel komt te zitten.
 

Risico’s van overgewicht samen tegengaan

De risico’s van overgewicht moet je zeker niet onderschatten, maar er is op iedere leeftijd wel iets aan te doen. We werken met het succesvolle Fit for Life’ programma, gebaseerd op de drie belangrijkste waarden voor een gezond leven: beweging, coaching en voeding. Met de begeleiding van een deskundige personal trainer  in combinatie met een voedingsdeskundige, zal je snel belangrijk stappen in de goede richting maken. Natuurlijk moet jij zelf aan de slag om de kilo’s te verliezen, maar met een betrokken coach aan je zijde gaat dit een stuk makkelijker!

Op de momenten dat je een dipje hebt, kan je coach je weer motiveren. Dit doet hij door bijvoorbeeld samen te kijken naar de reeds behaalde resultaten, zoals de afname van je overgewicht, met daaraan gerelateerd het afnemen van de gevolgen voor je gezondheid. Of je programma wordt aangepast om het weer een nieuwe boost te geven. We zetten al onze kennis in om je te ondersteunen bij het afvallen. Weet je niet zeker of je te kampen hebt met overgewicht, of wat precies de gevolgen zijn? Ook dan staan de deuren van onze sportscholen wijd voor je open en beantwoorden onze trainers uitgebreid je vragen. Kennis is macht, toch? Doe er dus je voordeel mee en stap een van onze vestigingen binnen voor een vrijblijvend gesprek. Of neem contact op voor een afspraak. Tot snel!
 

Wil je meer informatie? 

Vul dan onderstaand formulier in ↓ en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter lichaam! 

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum