Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Zo krijg jij meer zelfvertrouwen!

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

Zo krijg jij meer zelfvertrouwen!

Over zelfvertrouwen bestaan behoorlijk wat misverstanden. De belangrijkste misvatting is misschien wel dat het iets is wat je jezelf niet ‘aan kunt leren’, want dat is gelukkig pure onzin. Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen en zelfverzekerd door het leven te gaan. Ook jij! En dat gunnen we je. Daarom delen we hieronder een aantal tips met je die maken dat jij binnenkort sterker dan ooit in je schoenen staat.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Tip 1: Vergelijk jezelf met jezelf

Waarom zou jij jezelf vergelijken met een ander? Niemand op deze wereld kan beter jou zijn dan jij zelf. Vergelijk jezelf dus met niemand anders. Door je te focussen op het beste en mooiste in jezelf kun je worden wie je bent. Volg dus je eigen ontwikkeling en blijf jezelf continu verbeteren. En als je opmerkt dat je groeit, sta hier dan bewust bij stil. Je mag er immers trots op zijn!

Tip 2: Laat perfectionisme los

Perfectionisme blokkeert je vooruitgang. Zonde! Want iemand is perfect, ook jij niet. Verwacht dit dan ook niet van jezelf. Een fijne manier om perfectionisme los te laten, is door minder ver vooruit te kijken. Volg je hart en zet kleine stappen. Iedere kleine stap vooruit zorgt voor zelfvertrouwen, dus zie je ontwikkeling als een proces. En gun jezelf die tijd ook. Dan ga je merken dat al die stappen bij elkaar zorgen voor grote resultaten. Resultaten op weg naar meer zelfvertrouwen.

Tip 3: Zeg de juiste dingen tegen jezelf

Maak gebruik van positieve affirmaties. Dit zijn korte, krachtige zinnen, die je hardop of in gedachten dagelijkse meerdere keren uitspreekt. Hoe vaker, hoe beter. Het vergroot namelijk je zelfvertrouwen. Voorbeelden van positieve affirmaties zijn:

  • Ik houd van mezelf en zorg goed voor mezelf.
  • Ik ben goed zoals ik ben.
  • Ik ben gezond en zorg goed voor mezelf.
  • Ik heb vertrouwen in mezelf.
  • Ik leef in het nu; het hier en nu.

Bedenk voor jezelf een positieve zelfuitspraak en noteer deze. In je telefoon of op een post-it die je op de koelkast of je computerscherm plakt bijvoorbeeld. Herhaal jouw affirmatie meerdere keren per dag voor jezelf. Alles wat je vaak tegen jezelf zegt, wordt een overtuiging. Dit is dus een cruciale stap in je ontwikkeling.

Tip 4: Successen vieren

Net als je verjaardag, moet je ook je successen vieren. Vier wat je goed doet en deel dit met vrienden, familie en kennissen die blij voor je zullen zijn. Door je successen te vieren, raak je steeds meer overtuigd van je eigen kwaliteiten, je positieve eigenschappen, je eigen bijdrage en je eigen groei. Dat helpt je echt verder!

Tip 5: Stop met twijfelen

De meeste twijfel begint bij een gebrek aan zelfvertrouwen; bang om een fout te maken. Wanneer je altijd twijfelt en van daaruit nooit een keuze maakt, kun je ook geen fouten maken. Daar zal je dus ook nooit iets van leren, en je gaat gegarandeerd een hoop leuke dingen missen. Wanneer je daarentegen iets doet wat je spannend vindt, voelt dat écht als een overwinning; alsof je de hele wereld aankunt. Accepteer dus dat het niet gelijk perfect hoeft te zijn en dat het oké is om fouten te maken. En bij twijfel, gewoon doen! Want iedereen kent het spreekwoord ‘van uitstel komt afstel’ wel…

Het belang van meer zelfvertrouwen

Als je sterk in je schoenen staat, is het leven een stuk eenvoudiger. Je ziet minder beren op de weg en gaat minder op zoek naar acceptatie en waardering van anderen. Heerlijk, want je hebt het simpelweg niet nodig. Je vertrouwt volledig op je eigen kunnen, en zo hoort het ook!

Met meer zelfvertrouwen de toekomst in

Jij mag er zijn, écht! Ga daarom vandaag nog aan de slag richting een betere versie van jezelf. Gezond, gelukkig en boordevol zelfvertrouwen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is hier je contactgegevens achterlaten. Binnen één werkdag nemen wij telefonisch contact met je op. Het is vrijblijvend en puur informatief; gewoon om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. En in de tussentijd kun je de bovenstaande tips natuurlijk al toepassen. Het begin kan maar alvast gemaakt zijn!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen