Al meer dan 17.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Recepten deel 2

3 recepten voor een betere weerstand

Een goede weerstand is onmisbaar in deze tijd. Met een goede weerstand is je lichaam namelijk beter in staat om ziekmakende bacteriën en virussen te bestrijden en word je vaak minder snel of hevig ziek.

Een gezond en gevarieerd eetpatroon draagt bij aan een goede weerstand. Om je te helpen hebben we daarom een top 3 van gezonde recepten voor je op een rijtje gezet.

Broccoli-Courgettesoep:

Benodigheden voor 4 tot 6 personen:

  • 300 gram broccoliroosjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 800 ml bouillon gemaakt van 2 groentenbouillonblokjes
  • 2 eetlepels oliefolie traditioneel
  • Kruiden naar keuze
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en de courgette fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui hierin 2 minuten.
  3. Bak de courgette 4 minuten mee. Voeg de broccoliroosjes, 800 ml water en de bouillonblokjes toe. Laat 4 minuten zacht koken.
  4. Pureer het geheel met een staafmixer.
  5. Breng op smaak met peper en gebruik kruiden als tijm, laurier en peterselie.

 

Linzensalade met avocado en muntdressing

Benodigheden voor 4 personen:

  • 500 gram linzen uit pot
  • 125 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 courgette, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 avocado’s in blokjes gesneden
  • 50 gram (gerookte) amandelen, grof gehakt
  • 5 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 bosje munt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Giet de linzen af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen.
  2. Leg een paar muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest.
  3. Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Meng het sap en de rest van de olijfolie en voeg de rozijnen en zout en peper toe.
  4. Doe de linzen in een schaal. Schep de dressing, de courgette, avocado, amandelen en de gehakte munt door de linzen. Bestrooi de salade met de geitenkaas en garneer met de muntblaadjes.

 

Mangosalade met spinazie en geitenkaas

Benodigheden voor 4 personen:

  • 300 gram bladspinazie
  • 125 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 250 gram doperwten, diepvries
  • 1 mango
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 15 gram verse koriander
  • 2 eetlepels sesamolie
  • TIP: Vervang de mango eens door papaja, ook heel lekker

Bereidingswijze:

  1. Doe de uienringen samen met de doperwten in een kom. Giet er kokend water over en laat het mengsel even staan.
  2. Pers de halve citroen uit en snijd de koriander fijn. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Laat de doperwten en ui uitlekken en meng het met de mango, 3 eetlepels citroensap en de koriander.
  4. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de helft van de spinazie. Voeg de rest van de spinazie toe en zet de warmtebron uit. Schep de spinazie in een schaal, voeg het mangomengsel toe. Schenk de sesamolie erover en voeg de verkruimelde geitenkaas toe.

 

Wil je graag nog meer tips & tricks, maak vrijblijvend kennis!

Wil je graag nog meer tips & tricks helemaal afgestemd op jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de dichtstbijzijnde vestiging!

Gratis Proefweek

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer over dit onderwerp

Zo blijf jij fysiek en mentaal fit! 
Personal training, voedingsadvies en mindset coaching
Beweging, gezonde voeding en de juiste mindset met je eigen personal coach

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen