Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Wat is de beste manier om conditie op te bouwen?

De beste manier om conditie op te bouwen met touwen

Wat is de beste manier om conditie op te bouwen?

Een vraag met een niet zo’n zwart-wit antwoord helaas. Jouw lichaam is namelijk niet hetzelfde als die van je vriend(in) of fitnessmaatje. Wel zijn er belangrijke richtlijnen waar je rekening mee kunt houden. Personal Fitness Nederland stuurt je hier graag in. Door middel van ons Leefstijl Programma kiezen we de beste aanpak voor jou om jouw persoonlijke doel na te streven. Kenmerkende basisaspecten van deze aanpak zijn:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset

Benieuwd hoe we te werk gaan en conditie opbouwen op de beste manier?

Klaar om te bewegen?

Oefening baart kunst. Dit geldt ook voor je conditie: je conditie kun je alleen opbouwen door veel te bewegen. Wel is het belangrijk dit stapsgewijs te doen en op de manier die bij jou past: met of zonder materialen, meer of minder intensief. Na een intake waarin we graag jouw doelen horen en een gezondheidscheck stellen we een plan op. Een goed schema is essentieel om op verantwoorde wijze je conditie op te bouwen. Jouw persoonlijke coach voelt aan wanneer je weer een stapje verder kunt gaan en stimuleert dit vervolgens. Een beetje aanmoediging doet wonderen wanneer je het even zwaar hebt!

Het juiste ritme

Bij de beste manier voor conditie opbouwen hoort naast bewegen, ook niet bewegen. Het is belangrijk om tussen je sportsessies door goed rust te pakken en je spieren te laten herstellen. Je wilt je spieren niet ineens overbelasten, een blessure oplopen en weer van vooraf aan moeten beginnen. Daarom is rust en regelmaat binnen ons Leefstijl Programma een belangrijk aandachtspunt.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen