Duo training: personal training met z’n tweeën

Met zijn tweeën trainen met een personal trainer? Kan dat ook? Zeker. Dat noemen we duo training en we vertellen je er graag wat meer over.|
 

Wat is duo training?

Duo training is precies wat de naam al zegt. Je traint in een duo bij een personal trainer. Bij de kennismaking bespreken jullie allebei jullie eigen trainingsdoelen met de trainer. Hij of zij maakt dan een trainingsprogramma waarmee jullie allebei jullie doelen kunnen halen. De personal trainer kijkt tussentijds of jullie allebei nog op schema liggen en stuurt waar nodig bij.
 

Voor wie is duo training?

Duo training is ideaal als je van jezelf weet dat je makkelijk last minute een training afbelt omdat je net zo lekker op de bank de 36e herhaling van Friends of The Big Bang Theory ligt te kijken. Als je met een maatje sport, wordt afzeggen net even wat lastiger. Bovendien is trainen met een vriend of vriendin heel leuk en gezellig. De trainer kan jullie andere oefeningen laten doen die je alleen samen kunt uitvoeren. Zijn jullie een beetje competitief ingesteld? Dan kan de trainer een wedstrijdcomponent toevoegen voor wat extra motivatie.

Duo training is ook heel geschikt als je eigenlijk heel graag met een personal trainer wilt trainen, maar het in je eentje niet durft. En het is ideaal als je de kosten voor personal training met iemand wilt delen.
 

Voordelen van duo training

Duo training heeft een aantal voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Duo training is gezellig en je bent ook nog eens goed bezig
Met z’n tweeën trainen is heel gezellig en je werkt aan je sportieve doelen.

Duo training is goed voor je motivatie
Als je een beetje competitief bent ingesteld, kan een trainingsmaatje je stimuleren om jezelf net wat meer uit te dagen. Om sneller te zijn dan je maatje bijvoorbeeld of juist om net zo snel te worden. Jullie kunnen elkaar aanmoedigen bij zware oefeningen en zo net dat stapje extra te zetten. En zoals we hierboven al zeiden, zorgt zo’n trainingsmaatje vaak voor een extra stok achter de deur.

Met duo training werk je effectief aan je trainingsdoelen
Je traint dan wel met z’n tweeën, maar ook bij duo training wordt het trainingsschema helemaal afgestemd op jouw lichaam en jouw trainingsdoelen. Je werkt dus effectiever aan die doelen dan wanneer je groepslessen volgt of zelfstandig in de sportschool traint.

Met duo training sport je verantwoord
De trainer hoeft maar twee mensen in de gaten te houden in plaats van een hele groep. Hij of zij kan dus goed zien of jullie de oefeningen goed uitvoeren of eventueel overtraind raken. Doordat de trainer op tijd kan bijsturen, ben je minder vatbaar voor blessures. 

Je krijgt tips voor een gezonde leefstijl
Je personal trainer werkt met jou en je trainingsmaatje ook aan een gezonde leefstijl. Hij geeft je tips over training, voeding en rust.

Duo training is goedkoper dan personal training
Laat je budget het niet toe om een personal trainer in te huren? Dan lukt duo training met een vriend of vriendin misschien wel. Je bereikt dezelfde doelen voor de helft van het geld.
 

Kosten duo training

De uurtarieven van personal trainers lopen nogal uit elkaar. Gemiddeld ben je tussen de € 40 en € 100 kwijt voor één uur trainen. Per persoon ben je dan dus tussen de € 20 en € 50 per uur kwijt. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Is de personal trainer aangesloten bij een sportschool waar hij of zij trainingen kan geven of beschikt de trainer over eigen trainingsfaciliteiten? Moet jij naar de trainer toe of komt hij of zij naar jou? Hoe ervaren is de trainer? Welke opleidingen heeft hij of zij gedaan? Heeft de trainer een specialiteit, zoals marathons of vechtsport? En hoe zit het met vraag en aanbod? Zelfs de regio waar de trainer werkt, maakt uit voor de prijs die hij of zij vraagt voor een training.
 

Maak een afspraak

Wil jij graag samen met een trainingsmaatje met een personal trainer gaan trainen? Of wil je meer informatie over duo training? Maak dan een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat de personal trainer voor jullie kan betekenen.
 

Gratis proefweek! 

Ben jij klaar voor een nieuwe levensstijl, maar wil je eerst zien en dan geloven? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen.

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum