Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Duo training met twee

Duo training: personal training met z’n tweeën

Met zijn tweeën trainen met een personal trainer? Kan dat ook? Zeker. Dat noemen we duo training en we vertellen je er graag wat meer over.

Wat is duo training?

Duo training is precies wat de naam al zegt. Je traint in een duo bij een personal trainer. Bij de kennismaking bespreken jullie allebei jullie eigen trainingsdoelen met de trainer. Hij of zij maakt dan een trainingsprogramma waarmee jullie allebei jullie doelen kunnen halen. De personal trainer kijkt tussentijds of jullie allebei nog op schema liggen en stuurt waar nodig bij.

Voor wie is duo training?

Duo training is ideaal als je van jezelf weet dat je makkelijk last minute een training afbelt omdat je net zo lekker op de bank de 36e herhaling van Friends of The Big Bang Theory ligt te kijken. Als je met een maatje sport, wordt afzeggen net even wat lastiger. Bovendien is trainen met een vriend of vriendin heel leuk en gezellig. De trainer kan jullie andere oefeningen laten doen die je alleen samen kunt uitvoeren. Zijn jullie een beetje competitief ingesteld? Dan kan de trainer een wedstrijdcomponent toevoegen voor wat extra motivatie.

Duo training is ook heel geschikt als je eigenlijk heel graag met een personal trainer wilt trainen, maar het in je eentje niet durft. En het is ideaal als je de kosten voor personal training met iemand wilt delen.

Voordelen van duo training

Duo training heeft een aantal voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Duo training is gezellig en je bent ook nog eens goed bezig
Met z’n tweeën trainen is heel gezellig en je werkt aan je sportieve doelen.

Duo training is goed voor je motivatie
Als je een beetje competitief bent ingesteld, kan een trainingsmaatje je stimuleren om jezelf net wat meer uit te dagen. Om sneller te zijn dan je maatje bijvoorbeeld of juist om net zo snel te worden. Jullie kunnen elkaar aanmoedigen bij zware oefeningen en zo net dat stapje extra te zetten. En zoals we hierboven al zeiden, zorgt zo’n trainingsmaatje vaak voor een extra stok achter de deur.

Met duo training werk je effectief aan je trainingsdoelen
Je traint dan wel met z’n tweeën, maar ook bij duo training wordt het trainingsschema helemaal afgestemd op jouw lichaam en jouw trainingsdoelen. Je werkt dus effectiever aan die doelen dan wanneer je groepslessen volgt of zelfstandig in de sportschool traint.

Met duo training sport je verantwoord
De trainer hoeft maar twee mensen in de gaten te houden in plaats van een hele groep. Hij of zij kan dus goed zien of jullie de oefeningen goed uitvoeren of eventueel overtraind raken. Doordat de trainer op tijd kan bijsturen, ben je minder vatbaar voor blessures.

Je krijgt tips voor een gezonde leefstijl
Je personal trainer werkt met jou en je trainingsmaatje ook aan een gezonde leefstijl. Hij geeft je tips over training, voeding en rust.

Duo training is goedkoper dan personal training
Laat je budget het niet toe om een personal trainer in te huren? Dan lukt duo training met een vriend of vriendin misschien wel. Je bereikt dezelfde doelen voor de helft van het geld.

Kosten duo training

De uurtarieven van personal trainers lopen nogal uit elkaar. Gemiddeld ben je tussen de € 40 en € 100 kwijt voor één uur trainen. Per persoon ben je dan dus tussen de € 20 en € 50 per uur kwijt. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Is de personal trainer aangesloten bij een sportschool waar hij of zij trainingen kan geven of beschikt de trainer over eigen trainingsfaciliteiten? Moet jij naar de trainer toe of komt hij of zij naar jou? Hoe ervaren is de trainer? Welke opleidingen heeft hij of zij gedaan? Heeft de trainer een specialiteit, zoals marathons of vechtsport? En hoe zit het met vraag en aanbod? Zelfs de regio waar de trainer werkt, maakt uit voor de prijs die hij of zij vraagt voor een training.

Maak een afspraak

Wil jij graag samen met een trainingsmaatje met een personal trainer gaan trainen? Of wil je meer informatie over duo training? Maak dan een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat de personal trainer voor jullie kan betekenen.

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen