Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

4 tips voor een gezonde barbecue

Tips gezonde barbecue

Het barbecueseizoen is weer geopend! Denk bij een traditionele barbecue echter niet meteen aan veel vlees, diverse sauzen en stokbrood. Dit is namelijk niet zo’n goed idee wanneer je met je gezonde levensstijl bezig bent. Het kan echter ook anders. Lees in deze blog hoe je een gezonde barbecue neerzet!

1. Vis in plaats van vlees

Denk aan een stukje vis, zoals zalm, kabeljauw of een garnalenspies. Erg lekker en gezond! Vis is namelijk over het algemeen mager en minder vet.

2. Groente spiesen zorgen voor een gezonde barbecue

Daarnaast kun je ook diverse groenten grillen op de barbecue. Rijg bijvoorbeeld paprika, courgette, aubergine en champignons aan een spies en verwarm deze op de barbecue. Zo krijg je ook tijdens een barbecue je portie groenten binnen.

3. Eet minder (of geen) stokbrood

Doordat stokbrood vaak van bloem is gemaakt en daardoor weinig vezels bevat, kun je er gemakkelijk (te) veel van eten zonder er vol van te raken. Kies, wanneer je stokbrood op tafel wilt zetten, voor volkorenstokbrood. Wacht tevens met het op tafel zetten van stokbrood tot het vlees op de barbecue gaar is. Op deze manier neem je het als een bijgerecht en eet je jezelf minder snel vol aan alleen stokbrood.

gezonde barbecue fruitsalade

4. Fris en licht verteerbare voedingsstoffen

Niks is lekkerder om tijdens een barbecue, welke vaak tijdens goed weer plaatsvindt, iets lichts en fris te eten. Zorg daarom voor een tafel gevuld met diverse salades in alle kleuren. Denk tevens aan verschillende soorten fruit. Aardbeien en meloen zijn bijvoorbeeld perfect fruit voor bij een gezonde barbecue. Gebruik daarnaast tevens minder van energierijke kant en klare salades, zoals aardappelsalades, huzarensalades of rundvleessalades.

Kleine aanpassingen maken een gezonde barbecue!

Met een paar kleine aanpassingen maak je van een energierijke barbecue een ‘normale’ gezonde maaltijd. Barbecueën gaat vooral om de gezelligheid en je zult zien dat die niet minder wordt!

Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een  adviesgesprek aan!

Wil jij hier meer weten over hoe jij jezelf een gezonde leefstijl kan aanmeten? Meld je dan nu gratis aan voor een adviesgesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar!

Lees meer

geschreven door

Petra Vermeer
Petra Vermeer
Orthomoleculair voedings- en hormoondeskundige

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen