Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sporten met diabetes

barbell squat oefening

Hulp met afvallen bij Diabetes

Heb jij diabetes en zoek je een manier om af te vallen? De professionals van Personal Fitness kunnen jou hierbij helpen. Wil jij ook beter in je vel zitten en je prettiger voelen in je eigen lichaam? Mensen met overgewicht en diabetes die een paar kilo afvallen zien al snel hun bloedsuikerwaarden opknappen. Al na een paar kilo minder reageert het lichaam weer beter op insuline en zitten ze dus weer fijner in hun vel.

Hoe werkt afvallen bij diabetes patiënten?

Diabetes noemen we in de volksmond ook wel suikerziekte. Een chronische aandoening waarbij glucose niet goed opgenomen wordt door de cellen in je lichaam. Diabetes kan van grote invloed kan zijn op uw dagelijkse leven. Afvallen met diabetes kan een soms een enorme opgave zijn. Er is namelijk niet één methode dat voor iedereen goed werkt. Ieder lichaam is anders. Toch zijn er een aantal basisregels voor afvallen bij diabetes die je zou kunnen aanhouden:

✔️️ Eet met mate en in klein gedoseerde porties
Wanneer je teveel gaat eten gaat dat resulteren in een enorme piek in je bloedsuikerspiegel. Alles met mate is de sleutel tot succes!

✔️️ Eet meer gezonde vetten
Plantaardige producten zoals bepaalde groenten, noten, peulvruchten geven je de goede vetten. Verder vindt je goede onverzadigde vetten in olijfolie, lijnzaadolie en vette vis, boordevol omega 3.

✔️ Eet minder zout.
We hebben zout nodig om onze bloeddruk en onze vochtgehalte op peil te houden, maar slechts in kleine hoeveelheden.

✔️ Drink voldoende water
Drink minimaal 1,5 liter water. Het is belangrijk om voldoende te drinken, je hebt namelijk vocht nodig om afvalstoffen af te voeren en je lichaamstemperatuur te handhaven.

✔️️ Snoep van gezonde tussendoortjes
Denk hierbij aan noten, ei, cherry tomaatjes, komkommer, vers fruit of roggebrood. Snack rauw! Eten dat niet gekookt, gebakken of bewerkt is.

Persoonlijke begeleiding voor afvallen met diabetes

Bij het fitness- en lifestyle programma Fit for Life programma begeleiden wij jou graag naar een gezond en gewenst streefgewicht. Tijdens dit programma ontvang je wekelijks een voedingsschema op maat gemaakt voor afvallen bij diabetes. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Verantwoord afvallen staat namelijk bij Personal Fitness Nederland hoog in het vaandel. Bij ons geen crash diëten, shakes maaltijdvervangers of andere zogenaamde wonderrepen en drankjes. Wij leren je voeding te gebruiken waarvoor het bedoeld is; als brand-en bouwstof voor je lichaam.

Gratis proefweek voor hulp bij diabetes!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 23.000 mensen gingen je voor!

Lees meer

geschreven door

Petra Vermeer
Petra Vermeer
Orthomoleculair voedings- en hormoondeskundige

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen