Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Plantaardige ‘melk’ is hot! Maar wat zijn de verschillen?

verschillende plantaardige melk

Tegenwoordig valt er genoeg te kiezen als het om plantaardige melk gaat. Ook al is ‘melk’ eigenlijk niet de goede benaming en mag het zo ook niet op de verpakking staan. Toch wordt er in de volksmond veelal nog gesproken over plantaardige ‘melk’ in plaats van drink. Elke variant heeft weer zijn eigen smaak, maar ook zijn eigen voedingswaarden. Benieuwd naar wat die verschillen eigenlijk zijn?

Wat is plantaardige drink?

Met plantaardige drink worden de dranken bedoeld die geen dierlijke producten bevatten. Dit is handig om te weten als je veganistisch eet, maar bijvoorbeeld ook wanneer je intolerant ben voor lactose. Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten plantaardige drinks. Denk aan sojadrink, amandeldrink, haverdrink, rijstdrink, kokosdrink en vaak verkrijgbaar met verschillende smaken. Je kunt het gewoon drinken, maar het wordt ook vaak gebruikt voor de bereiding van havermoutpap en pannenkoeken of voor in je koffie. 

Is plantaardige drink gezond?

Als je kijkt naar de voedingswaarde van plantaardige drink verschilt dit best veel met een dierlijke variant. Zo bevat plantaardige drink over het algemeen een stuk minder verzadigd vet dan dierlijke melk. Daarentegen bevat ‘normale’ melk wel meer eiwitten en is het een natuurlijk bron van calcium en vitamine B12. Als je kijkt naar de plantaardige drink dan bevat sojadrink het meeste eiwit. Vaak worden plantaardige drinks verrijkt met calcium, vitamine B12 of vitamine D. Wanneer je dan ook nog kiest voor een ongezoete variant, is een plantaardige drink een prima keuze. 

Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een  adviesgesprek aan!

Wil jij hier meer over weten en een persoonlijk advies? Meld je dan nu gratis aan voor een adviesgesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar! 

 

Lees meer

geschreven door

Petra Vermeer
Petra Vermeer
Orthomoleculair voedings- en hormoondeskundige

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen