Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Herstellen na ziekte

Planken met bal

Wie last heeft van een vervelende verkoudheid, wordt vaak geadviseerd om zijn of haar verstopte neus in de gezonde buitenlucht te steken. Heb je daarentegen te maken met griep, koorts of ernstigere verschijnselen, dan is het verstandig om per direct je bed op te zoeken. Maar hoe zit het met de periode na het ziek zijn: wat is de beste manier om na ziekte optimaal te herstellen?

Wanneer je wekelijks volop in beweging bent en lekker op schema zit, voelt het inlassen van een pauze als een grote tegenslag. Helaas is het in geval van ziekte even niet anders. Natuurlijk betekent dit niet dat je na al dat hoesten en proesten in bed moet blijven liggen. Sterker nog: zoek bij voorkeur een van onze sportscholen op! En train stapje voor stapje om rustig te herstellen.

Langzaam opbouwen als je weer beter bent

Het welbekende sportadvies luidt: voor elke dag dat je ziek bent, mag je twee dagen niet sporten. Mocht je je zo langzamerhand weer beter zijn gaan voelen, dan adviseren wij je om twee extra dagen in te zetten om weer op kracht te komen. Vervolgens bouw je met ons Fit For Life-programma het sporten weer op. Dankzij de deskundigheid van je personal trainer doe je dat op een effectieve en verantwoorde manier. Bovendien worden de wekelijkse oefeningen aangepast op jouw behoeften en kunnen. Om een terugval te voorkomen staat jouw gezondheid bij ons Fit For Life-programma op nummer één.

Gezonde en genoeg voeding

Ook nemen we gedurende het Fit for Life programma je voeding onder de loep. Met name wanneer je gezondheid in gevaar is (geweest), is het belangrijk om je lichaam met zoveel mogelijk verschillende voedingsmiddelen aan te sterken. Zo raden we aan je eetpatroon te vullen met voldoende koolhydraten, mineralen, vitaminen en vezels. Zorg ook dat je calorie-inname hoog genoeg is, want ziek zijn gaat vaak gepaard met gewichtsverlies. Dankzij het wekelijkse weegmoment dat in het programma zit, blijven jouw coach en gewichtsconsulent gedurende het herstelproces op de hoogte van de stand van zaken.

Ja, ik voel me weer beter en wil graag weer fit worden

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Gratis proefweek formulier

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen