Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Herstel hernia zonder operatie

herstellen hernia zonder operatie

Heb je last van een hernia, wil je herstellen zonder een operatie, en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden. Bij personal Nederland kunnen we jouw hernia behandelen zonder operatie.

Wij kunnen ons voorstellen dat het spannend kan zijn om te beginnen met bewegen met een hernia. Heb je graag een adviesgesprek om te bekijken wat Personal Fitness Nederland voor jou kan betekenen? Meld je dan aan en onze personal trainers nemen binnen 24u contact met je op. Je kunt je aanmelden onder aan de pagina via het aanmeldformulier.

Wat is een hernia?

Een hernia is een ander woord voor uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in bepaalde ledematen kunnen ontstaan. Een exacte verklaring is niet bekend, maar zeer waarschijnlijk spelen houding en lichaamsbeweging een rol. Ook kan het in bepaalde families vaker voorkomen. Men vermoedt dat de belangrijkste factor een erfelijke (aangeboren) aanleg is.

Hoe herstel je van een hernia zonder een operatie?

Vroeger werd door artsen het advies gegeven om bedrust te houden. Inmiddels zijn deze inzichten volkomen achterhaald. Door veel bedrust gaat de conditie achteruit en worden de spieren slapper. Terwijl een hernia vaak te maken heeft met een slecht spierstelsel. Toch is het mogelijk om herstel van je hernia op te merken zonder operatie.

De juiste begeleiding

Het is dus veel beter om onder de juiste begeleiding met gerichte oefeningen de spieren te trainen. Met een goede training kun je de stabiliteit, spieren en houding verbeteren. Het is dus zeker niet verstandig om te wachten met trainen tot men pijnvrij wordt. Of om te stoppen als men pijn krijgt. Er ontstaat dan al snel een vicieuze cirkel met spierpijn, gespannen spieren en bewegingsangst.

herstel hernia zonder operatie

Waarom trainen met een personal trainer voor herstel van een hernia?

Met bewegen houd je je lichaam soepel en zorg je ervoor dat de hernia wordt opgeruimd. Hierbij is een goed opgesteld schema van essentieel belang, wil je herstel van je hernia zien zonder een operatie te hoeven ondergaan. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er mag bij geen enkele oefening een toename van pijn optreden. Er zijn oefeningen die voor mensen met een hernia totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Wij kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Fit for Life programma

De combinatie van beweging, voeding en mental coaching is de beste garantie voor succes op de korte én lange termijn. Dat hebben duizenden mensen zoals jij al ervaren met ons Fit for Life programma. Samen met je gecertificeerde personal coach ga je aan de slag om al je persoonlijke doelstellingen te bereiken: van afvallen en je conditie verbeteren tot en met fysiek en mentaal sterker worden.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een hernia vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een hernia voorkomen

  • Voldoende bewegen
  • Let bij alle dagelijkse handelingen op je houding
  • Vermijd overbelasting
  • Let op je gewicht
  • Blijf energiek en gezond

Wil jij hulp met herstel van een hernia zonder een operatie?

Wil je graag een gratis adviesgesprek bij Personal Fitness Nederland om te ervaren wat Personal Fitness Nederland voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Na de aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en kijken we wat het beste bij jou past. Eenmaal aangemeld om te beginnen bij Personal Fitness Nederland? Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Inschrijfformulier gratis adviesgesprek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen