Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Maak jezelf fysiek én mentaal sterker door wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur

Tijdens het wandelen in de natuur verbeter je je conditie, je traint je longcapaciteit en je versterkt je spieren en botten. Naast de fysieke voordelen van wandelen in de natuur, is wandelen echter tevens erg goed voor je mentale fitheid.

Ontspannen door te wandelen

Door te wandelen in de natuur kun je je (negatieve) gedachten wegzetten door je te focussen op de omgeving en je eigen lichaam. Je komt tot rust door te luisteren naar de geluiden van de omgeving en je bent even niet bezig met de dagelijkse hectiek. Wandel in je eigen tempo en laat je niet afleiden door je telefoon. Een half uurtje een natuurwandeling doen heeft al veel positieve en gezonde effecten op lichaam en geest.

Gratis Adviesgesprek

Wandelen in de natuur vermindert gevoelens van stress

Wanneer je merkt dat je een hoeveelheid stress hebt opgebouwd, ga dan vooral even de natuur in om te wandelen. Door te wandelen in de natuur verlaagt het stresshormoon cortisol in je lichaam. Daarnaast blijf je door het wandelen meer in het hier en nu. Het gaat namelijk niet om de snelheid en het zorgt ervoor dat je vertraagt en onthaast.

wandelen in de natuur

Wandelen zorgt voor meer creativiteit

Loopt je hoofd even helemaal vol en kom je er niet meer uit? Ook dan is het een goed idee om even naar buiten te gaan. Door te wandelen in de natuur krijgen je hersenen meer zuurstof en leggen gemakkelijker nieuwe verbindingen. Hierdoor verbetert je creativiteit. Grote kans dat je boordevol nieuwe ideeën terugkomt van je natuurwandeling!

Fysiek en mentaal fit worden door te wandelen in de natuur

Wist je dat je met een uur intensief wandelen al snel 240 kilocalorieën verbrandt? Het is dus ook meteen een goede manier om je conditie te verbeteren en-of het kan je helpen bij het afvallen. De kans is groot dat je door een wandeling in de natuur ook weer beter in je vel komt te zitten. Twee vliegen in één klap dus!

Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een  adviesgesprek aan!

Wil jij meer weten over afvallen en een persoonlijk advies? Meld je dan nu gratis aan voor een adviesgesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar!

Lees meer

geschreven door

Petra Vermeer
Petra
Beweegdeskundige

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klantverhaal Roos
10
20 februari 2024
Studio Sneek

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen