Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

beweging verhogen met kantoorbaan

We weten het allemaal: bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Toch blijkt het voor veel mensen een uitdaging om dagelijks voldoende te bewegen. Overdag aan het werk en ’s avonds te weinig energie om nog de deur uit te gaan. Toch kom je met een paar kleine veranderingen aan voldoende beweging! 

Meer beweging onderweg

Wanneer je met de fiets of te voet naar je werk kunt, is dit natuurlijk ideaal. Zo start je de dag fris en energiek en eindig je de dag ontspannen. We snappen dat dit niet voor iedereen mogelijk is, maar er zijn verschillende mogelijkheden om toch wat extra beweging onderweg in te passen. Loop of fiets bijvoorbeeld naar het station of de bushalte wanneer je met het openbaar vervoer gaat. En heb je tijd over? Stap dan een halte eerder uit en loop een extra stukje. Hetzelfde geldt voor wanneer je met de auto naar het werk gaat. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je auto zo dicht mogelijk bij de ingang te parkeren, maar heb je er wel eens over nagedacht om eens een paar straten verderop te parkeren? 

Beweging tijdens werk

Ook tijdens het werk kun je met kleine aanpassingen al meer bewegen. Kijk bijvoorbeeld of je een overleg met een collega ook tijdens een wandeling kunt doen. De beweging zorgt er daarnaast voor dat je hersenen meer zuurstof krijgen waardoor je creativiteit omhoog gaat. Denk daarnaast aan staand of wandelend bellen, waardoor je gedurende de dag ook vaker in beweging bent. Een andere tip is om kleine glazen te gebruiken en zelf altijd je drinken te halen. Door de kleine glazen moet je vaker naar de kraan lopen om je glas te vullen. 

Hulpmiddelen om meer te bewegen

Wanneer je het toch lastig vindt om je patroon te doorbreken en deze tips meteen in te voeren in je dagelijks leven, zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een app die je een reminder stuurt om te bewegen of om je glas water leeg te drinken (en weer te vullen). Ook een stappenteller op je telefoon kan je helpen om meer te bewegen. Zo kun je voor jezelf (of met je collega’s) een doel instellen. Op deze manier werk je ergens naartoe en kun je er zelfs een competitie van maken. 

Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een  adviesgesprek aan!

Wil jij hier meer over weten en een persoonlijk advies? Meld je dan nu gratis aan voor een adviesgesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar! 

Lees meer

geschreven door

Harry Raaijmakers mede-eigenaar
Harry Raaijmakers
Beweegexpert & Lifestyle Coach

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen