Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

COPD en afvallen

COPD en afvallen

Hulp met afvallen bij COPD?

Heb je COPD en wil je graag afvallen? Wil jij ook beter in je vel zitten en je prettiger voelen in je eigen lichaam? De professionals van Personal Fitness Nederland kunnen jou hierbij helpen.

Wil jij:

  • 5, 10 of 15+ kilo afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Hoe werkt afvallen bij COPD patiënten?

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. De ziekte is een chronische ontsteking van de luchtwegen. COPD patiënten hebben meer kans op gewichtsproblemen. Het lijkt vreemd nogal vreemd dat een ziekte aan je longen invloed heeft op je gewicht. Toch zijn logische verklaringen voor: kortademigheid kan flink inhakken op de mate waarin je actief kan zijn. Denk aan sporten, maar ook traplopen of fietsen. Door gebrek aan beweging komen de kilo’s er makkelijker aan. Daarom is afvallen voor COPD patiënten met overgewicht vaak aan te raden.

Ondergewicht

Bij COPD is het belangrijk dat je een goed en gezond gewicht houdt. Want door gewichtsverlies kun je ondergewicht krijgen en nemen je spieren af (spiermassa). Eén op de vier mensen met COPD heeft last van ondergewicht. De redenen hiervoor zijn dat eten als vervelend kan worden ervaren omdat het inspannend is en de luchtwegen afsluit. Het kortademig zijn maakt eten vermoeiend. Door snelle ademhaling kan je lichaam ook extra veel energie verbruiken. Gezonde en voldoende voeding is dus van essentieel belang. Toch zijn er een aantal adviezen voor afvallen bij COPD die je zou kunnen opvolgen:

✔️ Zorg dat je in beweging blijft om vetmassa te verliezen en spiermassa te behouden
✔️ Stem je eetpatroon af op je verminderde behoefte aan eten. Eet kleinere porties indien je weinig tot geen lichaamsbeweging hebt.
✔️ Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om de huidige spiermassa te behouden.

COPD gewichtsverlies

Persoonlijk voedingsadvies om af te vallen bij COPD

Afvallen met COPD is mogelijk met de juiste tools. Bij het fitness- en lifestyle programma Fit for Life programma begeleiden wij jou graag naar een gezond en gewenst streefgewicht. Tijdens dit programma ontvang je wekelijks een voedingsschema op maat gemaakt voor afvallen bij COPD. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Dit gecombineerd met voldoende beweging en mental coaching zal er voor zorgen dat je jouw doelstelling behaald!

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek.

Wil jij:

  • 5, 10 of 15+ kilo afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Meld je aan voor de gratis proefweek en maak vrijblijvend kennis met je personal trainer. In deze week krijg je een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 23.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Testimonia Berend Personal Fitness Nederland
10
24 april 2024
Personal Fitness Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen