Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

5 aquabag oefeningen voor thuis

5 aquabag oefeningen voor thuis

Sport je graag thuis, maar ben je toe aan een vernieuwing in je trainingen? Probeer dan eens te trainen met een aquabag. Dit zorgt voor een nieuwe uitdaging die zowel je kracht als stabiliteit verbetert. De schommelingen van water binnenin dagen je uit om je kernspieren op een dynamische manier te activeren, terwijl je tegelijkertijd werkt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met trainen, deze oefeningen zijn geschikt voor alle fitnessniveaus. In deze reeks video’s ontdek je vijf doeltreffende aquabag oefeningen die je thuis makkelijk kunt doen. Laten we beginnen!

1. Front lunge met twist

Een effectieve oefening om je bovenbenen en billen te trainen. Door de twist die je maakt met je bovenlichaam train je ook nog eens je core! Hierdoor versterk je ook je onderrug- en buikspieren.

2. Woodchop

Met de Woodchop oefening train je je gehele bovenlichaam. Je spreekt de spieren in je buik, borst, rug, schouders en zelfs in de armen aan met deze uitvoering!

3. Stiffed leg deadlift

 Met de stiffed leg deadlift train je je onderrug en hamstrings. Erg belangrijk bij de uitvoering van deze oefening is dat je je rug recht houdt!

4. Clusters

 Deze uitvoering van het trainen met een aquabag zorgt ervoor dat je je bovenbenen, onderrug en schouders traint. Zorg bij de uitvoering van deze oefening ook voor een rechte rug.

5. Lunge swings

 Met deze laatste oefening train je je bovenbenen en core. Wissel op de helft van de tijd van voorste been. Ideaal om je benen, rug en buikspieren te trainen!

Benieuwd naar meer? 

Bevalt deze manier van trainen je? En wil je graag meer oefeningen ontvangen en daarbij tegelijkertijd hulp bij afvallen? Personal Fitness Nederland kan jou o.a. helpen met:

  • 5, 10 of 15+ kg gezond afvallen met blijvend resultaat
  • Fitter, strakker en sterker worden
  • Voedingsschema op maat
  • Persoonlijke en leuke trainingen die afgestemd zijn op jou
  • Tegen het scherpste tarief uit de regio

Volg ons Fit for Life-programma een week vrijblijvend helemaal gratis, daarbij krijg je ook een gratis adviesgesprek. Maak nu een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Lees meer

geschreven door

Harry Raaijmakers mede-eigenaar
Harry Raaijmakers
Beweegexpert & Lifestyle Coach

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer over dit onderwerp

Gelukkig gezin op de bank

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen