Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Zo is Jan hersteld van een moeilijke fase en kan hij weer doen wat hij leuk vindt!

Lees hier het succesverhaal van Jan!

Een winter bij Personal Fitness Nederland.

Ik ben een man van nu 60 jaar. Mijn beroep is zeilschipper. Ik vaar bijna mijn hele werkbare leven met mensen op een zeilschip in en rond Nederland en Noordelijk Europa. Ik ben in de zomertijd van april tot november met ons schip onderweg. Ik doe dit samen met mijn vrouw en we hebben een prachtig leven.

Ik heb nooit op mijn gewicht of beweging hoeven letten omdat we een dynamisch beroep hebben. Dit tot 2017. Toen werd ik zwaarder. Gewoon ook in een jaar wel 10 kilo. Nou ja. Ik probeerde middels lijnen en meer bewegen wat af te vallen, maar dit lukte niet echt. Eigenlijk echt niet.

In 2019 werd ik in onze vakantie op Curaçao geveld door een hartaanval.

Dit terwijl ik de jaren ervoor best veel aan sport deed,  met name zwemmen. Mijn hobby is duiken.

Hiervoor ben ik geopereerd, een aantal omleidingen gekregen. Alles met goed resultaat.

Druk gaan revalideren onder begeleiding van een diëtiste en de hartafdeling. Weer proberen het leven op te pikken, val ik een jaar later, van een trap, waarbij ik mijn nek, rug en op één na alle ribben breek. Schedel breuk en nog meer. Mijn leven hing aan een zijden draadje. Maar met rust heelde alles weer en begon de revalidatie opnieuw. Dit ging moeizaam, maar het ging. In Corona tijd ben ik gerevalideerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. In 2021 was dit allemaal afgerond, maar ik was nog niet tevreden. Ik bleef te dik en motorisch niet heel stabiel. Mijn bloedwaardes bleven matig en ik was beginnend Diabetes patiënt.

Ik moest weer gekeurd worden voor de zeevaart en het duiken. Voor het duiken werd ik afgekeurd en voor de zeevaart kreeg ik een jaar om gezonder te worden. Zelf bewegen en diëten lukte niet. Toen heb ik besloten om thuis echt serieus iets mee te doen. Dat was zomer 2022. Ik zag een advertentie van Personal fitness Nederland op Facebook. Omdat het in Leeuwarden was, waar ik woon, wekte het mijn interesse. Bij thuiskomst uit het seizoen heb ik gelijk een intake gesprek gedaan. Mijn doel was 10 kilo afvallen, gezonder leven en fitter worden vóór april 2023, want dan moet ik weer varen.

Ik dacht “veel succes PFN”.!

Toen ik dit opperde was de reactie van Daan: ‘nou, dat gaat wel lukken’. En hij bood mij een programma aan. Dit moest ik ondertekenen. Het was wel prijzig, maar wel met een soort garantie. Niet gehaald geld terug! Ik dacht: ‘oké, dat wordt gratis sporten’.

Het doel was twee maal per week 1 op 1 training/Coaching en thuis training.

Irma werd mijn Coach. Ik kreeg een voedingsapp met uitleg en een programma boek. Dit werden mijn Bijbels. Ik at wat de app mij aangaf en volgde trouw het training programma.

De coaching hielp daarbij perfect. Geen corrigerend vingertje, maar opbouwende informatie over beweging en voeding. Daarnaast training. Kracht, conditie en motoriek. Al snel behaalde ik positieve resultaten. Dit werkt natuurlijk motiverend. Ik ben overgestapt naar 1 maal 1 op 1 training per week en tweemaal groepstraining. Groepstraining werkt motiverend.

In het begin koste de voedingsapp veel tijd en mijn eetpatroon werd heel anders.  Het is nu eind maart. Aan het eten ben ik gewend; het is een automatisme geworden en ik voel me er goed bij. Door de hele periode heen train ik bijna automatisch zeker 3 maal per week.

Resultaat: 10 kilo kwijt en goedgekeurd voor mijn duik- en zeevaart keuring.

Mijn bloedwaardes voor cholesterol en suiker ruim binnen de norm.

En het belangrijkste! Ik voel me heerlijk fit en gezond.

Ik ga door met waar we deze winter mee begonnen zijn en vind het jammer dat ik trainingen moet gaan missen.

Super bedankt Irma en Mart en tot volgende winter.

 

 

Ik voel mij na een fysiek zware periode weer heerlijk fit en gezond en kan weer doen wat ik leuk vind!

10
0%
10

2129 klanten beoordelen ons gemiddeld met een

9.6

Herken jij jezelf in een van deze verhalen?

Inspiratie, tips en adviezen om je op weg te helpen

Vroeg opstaan! 3 tips om eerder uit je bed te komen
3x Kerst nagerechten voor 2023
3x Kerst hoofdgerechten voor 2023
Zussen in de bos

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen